Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Dårlige tænder

Dårlige tænder

Dårlige tænder kan være et vidt begreb og meget individuelt. Når det er sagt så kan der ikke herskes tvivl omkring, at dårlige tænder kan være årsagsforklaring til flere andre sygdomme. Vidste du at dårlige tænder blandt andet kan udvikle åreforkalkning og dermed hjertekarsygdom? Faktisk viser flere undersøgelser at danskerne slet ikke er klar over, at sunde tænder og en sund mund har afgørende betydning for livsstilssygdomme. Nedenfor kan du blive meget klogere på, hvilke tandsygdomme som kan gøre dine tænder dårlige, samt hvilken betydning dårlige tænder kan have for din fremtid.

Dårlige tænder – Det viser forskningen

Dårlige tænder kan blandt andet skyldes tandkødsbetændelse. Hvis denne form for tandsygdom ikke helbredes udvikler betændelsestilstanden sig til tændernes knogler, hvorefter den betegnes som paradentose. En sådan betændelsestilstand i tænder eller mund kan også forværre tilstanden i andre dele af kroppen og dermed være årsag til andre sygdomme såsom åreforkalkning og betændelse i hjerteklapperne.

Det er de færreste der ved, hvor vigtigt det er at have en sund og forebyggende mundhygiejne. Hvis du er en af dem, som ikke ved hvor vigtigt det er, kan det være at du også er i tvivl om hvilke midler, der medvirker til en sund tandpleje. En forebyggende mundpleje er karakteriseret ved god tandbørstning, brug af tandtråd samt opretholdelse af de årlige tandlægebesøg. Det kan således have store konsekvenser for vores helbred og hjerte, hvis ikke du formår at holde dine tænder og mund ren. Nyere forskningsresultater viser, at betændelse i mundhulen har en langt større betydning for den øvrige krop end tidligere antaget forklarer Palle Holmstrup, professor ved Odontologisk Institut i København.

Betændelsestilstanden paradentose

Som beskrevet ovenfor har betændelsestilstanden paradentose en stor betydning for vores sundhed. Dette er ikke kun for vores tænder og munds helbred, men for hele vores krop. Et hullet tandsæt og en dårlig vedligeholdelse af dine tænder har ikke blot kosmetisk og social betydning. Faktisk er dårlige tænder forbundet med risiko for alvorlige lidelser som kræft, hjertesygdom og diabetes.

Bakterier fra betændelse i tænder kan blive ført med blodet til hjertet, hvor de kan forårsage til betændelse i hjerteklapperne. For diabetikere kan det være livstruende at få paradentose, som de desuden er meget mere udsatte for end raske. Har du den mindste idé om at du har tandkødsbetændelse, paradentose eller andre former for tand- eller mundsygdomme anbefaler vi, at du kontakter os hurtigst muligt. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Symptomer på parodontitis

Der findes en række symptomer som karakteriserer paradentose. Disse er opridset nedenfor. I langt de fleste tilfælde vil du først selv opdage paradentosen, når den er langt fremskreden. Dette skyldes at du kun vil mærke få smerter eller lidt ubehag i begyndelsen. Derfor er de regelmæssige tandlægebesøg også afgørende for dine tænder, mund og ikke mindst krops fremtid.

Det kan være tegn på paradentose, hvis:

 • Dit tandkød ser hævet, rødt og løst ud
 • Dit tandkød bløder, når du børster tænder eller spiser
 • Du har en dårlig (rådden) lugt eller smag i munden og dårlig ånde
 • Dine tænder føles løse
 • Du får bylder langs tandkødet eller imellem tænderne.

Dårlige tænder er ikke for sjov

Når man snakker om at dårlige tænder har stor betydning for både mund og krop, så er det ikke en skrøne eller overdrivelse. Formår du ikke at opretholde en god mundhygiejne kan dine tandplejevaner være skyld i flere former for sygdomme. Du skal derfor tænke på god tandpleje som en både helbredsfremmende og sygdomsforebyggende indsats. Konsekvenserne af dårlig mundhygiejne er således mange og kan i værste tilfælde være farlig for din generelle sundhed.

Er du i tvivl om, hvordan du forbedrer din mundhygiejne er du altid meget velkommen til at spørge din tandplejer eller tandlæge til råds ved dit næste tandlægebesøg hos VORES TÆNDER Tandklinik. Du har også altid mulighed for at ringe til os for spørgsmål angående din mundhygiejne.

Plak er bakterier og har betydning for din fremtid

Hvis du ikke børster tænderne dagligt, eller kun børster dem meget dårligt, kan der hurtigt opstå risiko for at sygdomsfremkaldende bakterier bliver overført fra munden og til resten af kroppen. I løbet af kort tid bliver der dannet plak langs tandkødsranden. Plakken består af bakterier, som giver huller i tænderne. Bakterierne er også skyld i, at man får tandkødsbetændelse. Ved tandkødsbetændelse vil tandkødet bløde, når du børster tænderne. Det er denne plak, der skal børstet væk hver dag.

Hvis du ser, at der er synlige belægninger langs tandkødsranden, eller hvis det bløder, når du børster tænderne, skal du optimere din mundhygiejne. Det er tegn på, at du har dårlig mundhygiejne og at du risikere at blive syg.

Rådne tænder…

Rådne tænder kan for de fleste også betegnes som dårlige tænder. Egentlig findes der ikke decideret rådne tænder, men tænderne kan være så dårligt tilredt at de føles rådne. Der kan være flere forskellige årsager til at tænder kan have et råddent udtryk. De mest almindelige årsager er misfarvninger, caries, parodontose og slid. I nogle tilfælde kan tænderne være så dårlige at der ikke er andet at gøre end at trække dem ud. Dette er heldigvis sjældent, da man ofte vil mærke advarsler undervejs. Dog er det ikke alle der mærker noget før tænderne har behov for akut behandling, hvorfor det kan vise sig at være for sent.

Netop derfor anbefales det at man besøger sin tandplejer til regelmæssige eftersyn, således at det er muligt at tage det i opløbet og forebygge tandpine og diverse tandsygdomme.

Gode råd fra tandlægen til dårlige tænder

 • Oprethold en god mundhygiejne
 • Gå regelmæssigt til tandlæge
 • Hold op med at ryge
 • Spørg altid din tandlæge til råds, hvis du har problemer med dårlig mundhygiejne.
 • Vælg den rigtige tandbørste – elektrisk tandbørste.
 • Børst dine tænder efter korrekt anvisning og rens mellem dine tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster.
 • Børst din tunge med din tandbørste eller benyt en tungeskraber. Der sidder en masse bakterier på din tunge, som er vigtig at komme til livs.
 • Drik masser af vand i løbet af dagen. Vandet er med til at skylle bakterier og ildelugtende luftarter væk. På den måde holdes munden frisk.

Har du yderligere spørgsmål til ovenstående er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi vil med glæde hjælpe dig!

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid