Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvad koster det at få ordnet en tandbyld?

Hvad koster det at få ordnet en tandbyld?

Som det er tilfældet med de fleste behandlinger hos tandlægen, afhænger prisen meget af din specifikke tandsituation. I nedenstående blogindlæg kan du blive meget klogere på tandbyld som behandling, hvad der forårsager en tandbyld samt hvad det koster at få lavet.

En tandbyld (abscres) er en samling af betændelse omkring tænder eller tandkødslommer. Oftest opstår betændelse omkring rodspidsen på en tand eller i en tandkødslomme. En tandbyld er en infektion af bakterier, som over tid vil vokse sig større og medføre smerte i munden, hvis den vel og mærke ikke behandles. Smerterne tiltager når vævet i munden begynder at spænde til omkring hævelsen. I sidste ende kan vævet ikke holde trykket tilbage, og der går af denne grund hul på tandbylden. Når der går hul på en tandbyld løber betændelsen fra. Efterfølgende vil de egentlige smerter forsvinde, men erstattes af en ømhed i og omkring det pågældende område. Det er yderst vigtigt at finde frem til årsagen og efterfølgende få fjernet bylden. Fjernes årsagen ikke, kan man risikere at tandbylden kommer igen eller at der opstår yderligere komplikationer.

HVAD FORÅRSAGER EN TANDBYLD?

Dine tænder består af to lag. Den yderste del kaldet: emalje og den inderste del: dentin. I begge disse lag er tandens indre kerne omgivet af nerve. Tandens nerve holder tanden i live. Hvis der kommer bakterier ind til tandens nerve kan du risikere, at der opstår en tandbyld. En tandbyld opstår i dødt væv, hvor der samtidig er bakterier til stede. Bakterierne lever af tandens døde væv og danner heraf betændelse. Du kan have knækket noget af din tand, eller have et dybt hul i tanden, som kan forårsage at baktierne kan trænge ind til tandens nerve. Der kan også være en hel tredje årsag til den opståede tandbyld.

Er der ikke frit afløb for betændelsen, hober den sig op i vævet og bliver til en såkaldt tandbyld. Bylderne ses oftest ved:

  • Tænder, som er på vej frem i munden, men hvor det normale frembrud forhindres. Eksempelvis en visdomstand.
  • Parodontose, hvor noget af tandens væv er dødt.
  • Rodbetændelse, hvor tandnerven er død.

HVAD KOSTER BEHANDLINGEN?

Først og fremmest er det vigtigt at den bagvedliggende årsag til en opstået tandbyld findes. Findes årsagen ikke, er der stor sandsynlighed for at bylden kommer igen. En tandbyld kan som nævnt ovenfor være forårsaget af mange forskellige ting og derfor bliver prisen også individuelt beregnet udfra din specifikke tandsituation. Behandlingen vil derfor altid afhænge af byldens årsag. En tandbyld kan være forårsaget af paradentose, som ikke er blevet fjernet i tide. I de fleste tilfælde laver tandlægen en akut oplukning for at vurdere, hvilken behandling som vil være mest fordelagtig. I de fleste tilfælde vil tandlægen foretage en rodbehandling. Se prisen på en rodbehandling her. Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark kan du få penge tilbage efter endt behandling.

Det er vigtigt for os at du altid selv har vished over både pris og procedure forinden en behandling. Det er således altid dit valg, hvorvidt du ønsker behandling. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er din tandsundhed vores fælles ansvar.

HVORDAN BEHANDLES EN TANDBYLD

En tandbyld behandles i første omgang ved at skabe frit afløb for byldens betændelse. Dette gør tandlægen ved at prikke hul på bylden og derefter suge alt betændelse ud. Med dette sigtes der efter, at betændelsen ikke spreder sig og endvidere stopper dannelsen af yderligere betændelse. Når du har fået en byld, drejer det sig om hurtigst muligt at få betændelsen ud. Når der prikkes hul på bylden vil smerterne efterfølgende lindres. Behandlingen vil altid afgøres af, hvad der forårsager udviklingen af den pågældende tandbyld, samt hvor den er lokaliseret i munden.

Hvis det eksempelvis er et dybt hul (caries), som forårsager tandbylden, vil en rodbehandling eventuel være en mulig behandling alt efter, hvor meget sund tandsubstans, der er tilovers. Dette vil tandlægen vurdere ved en tandkonsultation. Skyldes tandbylden i stedet et slag, kan tandlægen også vurdere at en rodbehandling i dette tilfælde vil være løsningen.

Opstår tandbylden istedet på en allerede rodbehandlet tand, kan der være behov for en mindre operation, hvor tandlægen i stedet fjerner betændelsen ud igennem et lille vindue i tandkødet. Derefter lægges der en lille fyldning på tandens rodspids.

Har du mistanke om en tandbyld, så kontakt din tandlæge hurtigst muligt!

SYMPTOMER PÅ TANDBYLD

Der kan være flere tegn på at du har en tandbyld, som skal behandles. Nedenfor er de hyppigste symptomer for en opstået tandbyld opridset:

  • Rødme
  • Hævelse
  • Feber
  • Ømhed ved synkning
  • Dunkende smerter

HVAD KAN JEG SELV GØRE?

Der er flere ting du kan gøre, hvis du oplever at have en tandbyld i munden. Hvis man har mod på det, kan man selv prikke hul på bylden med en steriliseret nål. Det skal dog pointeres at det er vigtigt at gå til tandlæge, hvis man har en påbegyndende tandbyld. Årsagen kan nogle gange findes ved en almindelig undersøgelse, men i de fleste tilfælde er det nødvendigt for tandlægen at tage et røntgenbillede, for at være helt sikker på den bagvedliggende årsag inden en behandling begyndes.

Der er nogle ting du selv kan gøre for at undgå tandbylder. En af de hyppigste årsager til de såkaldte tandbylder er caries i tænderne. Derfor kan du ved at forebygge huller i tænderne forsøge at undgå tandbylder. Endvidere er det vigtigt at du formår at have en sund og forebyggende tandpleje. Dette vil gøres ved den rette tandbørsteteknik, korrekt brug af mellemrumsbørster eller tandtråd samt regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge eller tandplejer. Er du i tvivl om, hvorvidt du har en påbegyndende tandbyld, anbefaler vi altid at du henvender dig til din tandlæge. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi stor erfaring med behandling af netop dette. Husk, at jo før det opdages, jo større mulighed er der for både at spare penge og tid i tandlægestolen.

KONTAKT TANDLÆGEN OG BLIV SMERTEFRI I DAG!

Har du mistanke om en tandbyld, er det af yderst vigtighed at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har åben tilgang for nye patienter, så hvad enten du er patient i forvejen eller ny patient kan vi med garanti hjælpe dig. Kontakt os i dag og bliv smertefri!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid