Forside » Behandlinger » Caries

Caries

Caries, også kendt som huller i tænderne, er noget mange mennesker oplever at få på et eller andet tidspunkt. Et hul i tanden kan opstå både i ubehandlede tænder og i tænder, som tidligere er blevet behandlet med en tandfyldning. Gamle tandfyldninger kan nemlig gå hen og blive utætte, og i så fald kan der komme bakterier ned til tanden og skabe hul igen.

Hvis du er uheldig og har fået et hul i tanden, kan du altid få en professionel og skånsom behandling hos VORES TÆNDER Tandklinik. Vi anvender oftest plastfyldninger til at behandle et cariesangreb. En plastfyldning giver dig et pænt og naturligt resultat, og har en god holdbarhed, således at din tand bliver så stærk som mulig. Vi lytter altid til vores patienters ønsker og behov, hvorfor en behandling altid er individuelt tilpasset til hver enkel patient. Uagtet om du er ny eller allerede eksisterende patient kan vi hjælpe dig.

Hvordan opstår caries?

For at caries kan opstå, skal der ud over tænder være to andre ting til stede på samme tid: Bakterier og sukker. Der er altid bakterier i munden, som findes på tændernes belægning. Denne belægning kaldes plak. Disse bakterier skal hver morgen og aften børstes væk med fluorholdig tandpasta. Formår du at have en sund og forebyggende tandpleje kan du derved undgå huller i tænderne.

De allerfleste bakterier danner syre, når de optager sukker fra de fødeemner, vi indtager. Er der kun få bakterier og lidt sukker, vil spyttet vaske syren væk. Nogle bakterier udskiller mere syre end andre og trives ligefrem godt under sure forhold. Er der mange af sådanne bakterier i plakken, og indtager man ofte sukkerholdige føde- og drikkevarer, kan syren ikke neutraliseres af spyttet, og syren opløser gradvist tandens mineral. Efterfølgende opstår caries.

Kan huller i tænderne forsvinde?

Et hul i tanden kan forsvinde, hvis det vel og mærke opdages på et tideligt stadie. Korrekt tandbørstning og brug af tandtråd er vigtigt for et vellykket resultat, da det har vist sig, at cariesangreb i de tidligere stadier kan “gå i sig selv”, hvis der holdes godt rent. Denne proces er fluor med til at fremme. Det er således vigtigt, at du benytter fluorid tandpasta og sørger for at opretholde en ekstra renlig mundhygiejne, hvorfor dette kan medvirke til at et lille hul forsvinder helt igen.

I nogle tilfælde kan huller i tænderne således forsvinde igen. En god tandrensning ved tandlægen kan stoppe begyndende huller i tænderne, hvis det opdages i tide. Gå derfor hellere til tandlægen én gang for meget, end én gang for lidt.

Hvordan behandles huller i tænderne?

Caries behandling er afhængig af hvilket stadie det befinder sig i. Helt overfladiske, begyndende huller kan lukke sig selv ved hjælp af den kalk, som er i spyttet. En forudsætning er dog, at mundhygiejnen bedres og, at sukker og slikforbrug nedsættes.

Oftest er hullet dog så stort, at der må en fyldning til. En fyldning laves i et tandfarvet plastmateriale. Med en tandfyldning i plast får du et rigtigt flot resultat og en god holdbarhed. Materialet er af høj kvalitet, og vi laver din tandfyldning professionelt og skånsomt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik starter vi med at undersøge dine tænder og vurdere, om en plastfyldning er den rigtige løsning. Vi vurderer altid behovet i den enkelte situation, så du får den fyldning, der er nødvendig for netop dig. Vi har en stor erfaring med at lave plastfyldninger, og hos os får du kun flotte, hvide fyldninger, som har samme farve som dine tænder.

Gode råd til at undgå huller i tænderne

  • Børst dine tænder med tandpasta med fluorid to gange om dagen, morgen og aften. Børst tænderne i to minutter.
  • Spyt overskydende tandpasta ud, når du er færdig med at børste. Undlad at skylle munden med vand, så fluoriden får tid til at virke.
  • Suppler din tandbørstning med mellemrumsbørster, tandtråd eller evt. tandstikkere.
  • Spis og drik sundt.
  • Gå regelmæssigt til tandlæge for at få efterset dine tænder. Visse sygdomme og mange former for medicin kan medføre mundtørhed, hvilket øger risikoen for caries.
  • Husk på at din egen forebyggende tandpleje er den vigtigste for at undgå caries.

Grundig caries tandlægebehandling hos VORES TÆNDER Tandklinik Lyngby

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tager vi regelmæssigt røntgenbilleder af dine tænder, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt. På den måde er vi i stand til at følge med i dine tænders tilstand, så vi kan sikre os, at der ikke er ved at opstå et cariesangreb på en eller flere af dine tænder. Et røntgenbillede gør det muligt for os langt bedre at give dig en forebyggende tandpleje, så du så vidt muligt undgå mere komplicerede og omkostningsfulde behandlinger. En god forebyggende pleje er altid at foretrække, hvis du vil holde dit eget tandsæt pænt og stærkt livet ud. Det er også et langt mere økonomisk valg, fordi du skærer ned på eller helt undgår større tandbehandlinger.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tager vi os altid god tid til dig, og vi har en lang viden og stor erfaring med at udføre plastfyldninger og andre tandbehandlinger. Vi sørger altid for at bedøve dig, hvis du har fået et hul i tanden og skal have lavet en plastfyldning, så det ikke gør ondt. Du kan derfor føle dig rolig og tryg ved at få lavet en cariesbehandling hos os. Vi giver dig en professionel og omsorgsfuld behandling, så du ikke behøver at frygte dit tandlægebesøg. Vidste du at vi er specialiserede i at behandle patienter med tandlægeskræk?

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid