Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandblegning hjemme

Tandblegning hjemme

Overvejer du en tandblegning hjemme? I såfald gør du klogt i at læse mere i nedenstående blogpost, hvor vi kommer hele vejen rundt om det kosmetiske univers, herunder tandblegning. Vi giver dig gode råd samt guider dig i, hvordan en professionel tandblegning foregår.

Kosmetiske behandlinger bliver mere og mere almindelige – dette gælder også tænderne. Et godt smil kan give bedre selvværd og derfor ønsker mange et hvidere smil, som kan opnås ved tandblegning. Hjemmetandblegning er en skånsom og effektiv måde at opnå hvidere tænder.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan en blegning opnås ved hjemmetandblegning. Vi anbefaler, at man kommer ind til en konsultation hos tandlægen eller tandplejeren. Her vil man få en vurdering af tandsættet, og få en vurdering af om ens ønsker kan imødekommes. Eftersom at det ikke er alle tandsæt, der er bleges er det nødvendigt at komme til en undersøgelse som det første. Du kan booke tid til din første undersøgelse hos os i dag via vores online bookingsystem. Har du spørgsmål angående tandblegning hjemme er du også meget velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Hvordan foregår tandblegning hos tandlægen?

Ved vurderingen vil behandleren kigge på tændernes farve og eventuelle misfarvninger, og desuden vil tandlægen kigge på øvrige forhold i mundhulen, som kan påvirke resultatet af en blegning. Tandlægen vil blandt andet kigge på om tænderne fremstår gullige grundet slid. Tænderne består af et ydre lag og en indre masse. Det ydre på tænderne er det beskyttende og hårde lag, som giver den hvidlige farve til tænderne. Det indre lag derimod er mindre hårdt og er også mere gult i sin farve. Forskellen skyldes mineraliseringen af tændernes lag. Ved slid kan det ydre lag blive tyndere og derfor vil det indre skinne mere igennem. Derudover vil tandlægen kigge på om misfarvningerne, som helst skal fjernes, befinder sig dybt i tanden eller på overfladen.

Ved dybe misfarvninger, eksempelvis efter rodbehandlinger, vil en hjemmeblegning med blegeskinne ikke hjælpe, da misfarvningen af den pågældende tand skyldes at tanden er “død” og derfor fremstår mere grålig end de andre sunde tænder. Derudover vil tandlægen også undersøge anatomiske strukturer i mundhulen, som kan give udfordringer ved at blege tænder via en blegeskinne. Man bør derfor aldrig få bleget tænder uden først at have fået en konsultation hos egen tandlæge eller tandplejer.

Hvad kan årsagen til misfarvningerne være?

Der kan være flere årsager til at tænder misfarves. Tændernes farve ændres naturligt med alderen, og kan fremstå mere gullige grundet eksempelvis slid som beskrevet tidligere. Derudover kan gullige tænder skyldes genetik, eftersom nogen personer har gulligere tænder fra barns ben, mens andre kan have hvidere tænder.

En anden almen forekomst af misfarvninger skyldes farve- eller syreholdige drikkevare eller fødevarer. Eksempler på disse kan være kaffe, the, rødvin eller sodavand. Forskellige former for tobak, som rygning kan give misfarvninger på tænderne. Derudover kan misfarvninger opstår på grund af medicin. Misfarvede tænder kan også ses ved ældre fyldninger, fyldninger med spalter, hvori farvestoffer kan sætte sig, eller ved fyldninger af materialet sølv (sølvamalgam), som kan misfarve tænderne.

Hvordan foregår tandblegning hjemme?

Hjemmetandblegning foregår efter en vurdering hos egen tandlæge eller tandplejer af ens tandsæt, hvor det vurderes om tandblegning er en mulighed for den enkelte. Her vil tandlægen kigge på den enkelte patients ønsker samt hvad det mulige resultat vil blive. Tandlægen vil informere om sin forventning til resultatet, og ud fra en farveskala kan tandlægen give en idé om, hvilken farve tænderne kan forventes at få. Hvis dit ønske opfyldes kan tandlægen gå videre til at tage aftryk af ens tandsæt. Ud fra aftrykket fremstilles der en individuel blegeskinne, som kun passer til dit tandsæt. Efter et par dage er blegeskinnen fremstillet.

Herefter vil du få skinnerne udleveret og få en grundig vejledning i brug af skinnerne og blegegelen. Her er det vigtigt at følge tandlægens eller tandplejens vejledning nøje, da der er risiko for at skade tænder og tandkød ved forkert brug. Det er særlig vigtigt, at du ikke indtager blegemidlet eller at man påfører for meget blegegel i skinnen, så du risikerer at blegegelen kommer i kontakt med tandkødet og skader dette. Efter du har fået udleveret skinnerne, blegegelen og den nøje vejledning fra tandlægen eller tandplejeren, er du godt klædt på til at udføre hjemmetandblegning. Perioden hvor blegningen forløber er individuel, og det afhænger af det ønskede resultat af blegningen. Hos VORES TÆNDER Tandklinik  varer blegningsperioden typisk 8-14 dage, hvor skinnerne med blegemidlet sidder i hele natten. Ud fra denne blegningsperiode vil man have opnået det ønskede resultat.

Dette skal du være opmærksom på ved hjemmetandblegning:

Tandblegning er en kosmetisk behandling og et indgreb i tændernes yderste lag, også kaldet emalje. Derfor bør man altid rådgive sig med en tandlæge eller tandplejer før behandlingen påbegyndes. Tandblegning er en kemisk proces med det aktive stof hydrogenperoxid i blegegelen, også kaldet brintoverilte. Dette stof går ind og ætser det yderste lag af tænderne i en minimal grad, men som er nok til at få tænderne til at fremstå hvidere. Hver gang man benytter sig af blegegelen påvirker brintoverilten desuden at tændernes overflade er mere modtagelige overfor farvestoffer.

Derfor skal man i perioden efter man har fået bleget tænder, oftest er der tale om et par dage, være opmærksom på, at tænderne er mere modtagelige overfor farvestoffer og man skal derfor under og efter en tandblegning være opmærksom på hvad man spiser og drikker. Det er vigtigt at være opmærksom på ikke at indtage mad eller drikkevare som indeholder farvestoffer, der kan sætte sig i tændernes yderste lag. Derfor bør man undgå rødvin, kaffe, juice, the og andre fødevare som kan farve tænderne i det tidsrum hvor man får bleget tænder. Herudover skal rygning undgås under tandblegning, da det er en af de største syndere for misfarvningerne på tænderne.

Bivirkninger efter tandblegning

Nogen oplever gener i form af isninger under og efter tandblegning. Det er særlig udtalt hvis man i forvejen oplever følsomme tandhalse, derfor kan det være nødvendigt at stoppe behandling undervejs eller holde en pause. Normalt holder isninger op efter et par dage. Hvis man dog får ondt i tænderne over en længere periode under eller efter tandblegningen, bør man kontakte tandlægen. Derudover kan der også forekomme skader på tandkød og slimhinder ved forkert brug af blegeskinne samt blegemiddel.

Hvor længe holder en hjemmetandblegning og hvor ofte skal jeg blege tænderne?

Det er meget individuelt hvor længe en tandblegning holder, hvad end den er udført hjemme eller på tandklinikken. Det samme gør sig gældende for resultatet af en tandblegning eftersom at ingen personer er ens, og ligeså har ingen personer ens tænder. Mange faktorer spiller ind på resultatet og holdbarheden af en blegning. Det gælder både livsstilsmæssige faktorer, som rygning eller højt indtag af kaffe. Alder og genetik spiller også en faktor.

Desuden spiller tandsættets tilstand og tidligere behandlinger også en vigtig rolle. Dog er det generelt at alle blegninger i løbet af noget tid vil have et tilbagefald, hvorfor en blegning vil skulle vedligeholdes over en længere periode. Men dette er igen individuelt og er svært at forudsige. Man skal også huske at en blegning vil slide på tænderne gradvist, da der sker en ætsning af det yderste lag. Derfor kan man heller ikke blege for ofte og for mange gange over en kort periode.

Gode råd for at undgå skader på grund af blegning

Som professionel tandlægeklink ønsker vi at gøre opmærksom på de risici, der kan være forbundet med tandblegning. Du bør være meget opmærksom i dit valg af blegningsprodukt og metode og i den forbindelse passe på med selv at eksperimentere derhjemme med forskellige blegemidler, og særligt blegemidler/blegekits, som kan købes i håndkøb eller frit på diverse hjemmesider. Spørg altid din egen tandlæge eller tandplejer til råds for den rette blegning, der netop passer til dig. Desværre findes der mange firmaer der reklamerer for blegningsprodukter, hvor det er muligt at få bleget tænderne hjemmefra, nemt og billigt.

Det er dog langtfra alle firmaer der overholder Miljøstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerheds skarpe regler for brug af blegeprodukter. Ifølge reglerne der omhandler kosmetiske behandlinger, må tandblegeprodukter indeholde op til 0,1 % hydrogenperoxid. Hvis koncentrationen af hydrogenperoxid overstiger 0,1 % må blegeproduktet kun sælges til tandlæger og anvendes i forbindelse med tandblegning. Derfor må svaret være helt klart: hvis du ønsker en tandblegning, så vælg en professionel løsning hos tandlægen. På den måde er du også sikker på at få det bedste resultat!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid