Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Brintoverilte

Brintoverilte

Brintoverilte (H2O2, hydrogenperoxid) er det aktive stof i et hvert blegemiddel. Det er et kemisk stof, der virker blegnede ved at fraspalte frie iltradikaler, som derefter spalter store farvede molekyler til små farveløse molekyler. Sagt på en anden måde: brintoverilte bleger de organiske farvestoffer, der sidder inde i overfladen af dine tænder. Det opløser og fjerner farvestoffer, der er trængt ind. Dermed kan det ønskede tandpastasmil blive en realitet med en professionel tandblegning hos tandlægen. Hos VORES TÆNDER Tandklinik udfører vi tandblegning af højeste kvalitet med individuelle blegeskinner, således at det bedste resultat opnås. Vi har hjulpet mange patienter til deres drømmesmil. Skal vi også hjælpe dig?

Nedenfor kan du læse meget mere om tandblegning med brintoverilte samt gode råd fra tandlægen. Har du yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at råde og vejlede dig i henhold til din specifikke tandsituation.

Tandblegning må kun foregå hos tandlægen

I november 2012 besluttede miljø og sundhedsstyrelsen, at det kun er tandlæger, der må blege tænder med produkter, der indeholder over 0,1% hydrogenperoxid. De anvendte tandblegemidler må maksimalt indeholde eller frigive 6% hydrogenperoxid. Det er desuden ikke tilladt at få bleget tænder på en hudplejeklinik eller lignende, medmindre det er en tandlæge, der udfører tandblegningen, eller det sker under en tandlæges direkte opsyn. Personer, der ønsker en tandblegning, skal være over 18 år for at kunne få bleget tænder.

Blegemidler med brintoverilte i lavere koncentrationer kan lovligt fås i håndkøb, men har ikke nogen evidens for at skulle virke og har derved ingen synlig effekt på tænderne. Forskellen på de blegemidler, man kan købe i håndkøb og de blegemidler, der anvendes hos tandlægen er således koncentrationen af brintoverilte. Får du bleget dine tænder professionelt hos tandlægen vil koncentrationen være stærk nok til at kunne blege tænderne på forholdsvist få besøg.

Er brintoverilte farligt?

Brintoverilte kan ætse tandkødet og slimhinderne i munden, hvis blegemidlet kommer i kontakt hermed. Netop derfor anvender vi hos VORES TÆNDER Tandklinik individuelt fremstillede blegeskinner, så de passer perfekt til det tandsæt, der skal bleges. Skinnerne sidder helt tæt langs tandkødet, så blegemidlet ikke klemmes af skinnen og kommer i kontakt med tandkødet. Brintoverilte kan ligeledes ved kontakt irritere svælg, spiserør og mavesæk, hvis man sluger blegemidlet.

Nogen oplever også, at tænderne bliver meget følsomme især over for koldt, også kaldet følsomme tandhalse. Det er for de fleste kun en overgang, men kan være særdeles plagsomt mens det står på. Jo højere koncentration brintoverilte man anvender desto større risiko for bivirkninger. Dette er især noget, man skal være opmærksom på, hvis man anvender blegemidler købt i håndkøb uden for EU. Brintoverilte er altså ikke et ufarligt stof, hvilket er baggrunden for de restriktioner, der inden for EU er pålagt håndkøbssalget. Overvejer du at få foretaget en tandblegning anbefaler vi, at du får dette udført professionelt hos tandlægen, hvorfor du er sikker på at resultatet er som ønsket og at ingen skader på henholdsvis slimhinder og tandkød opstår.

Risiko for overforbrug

Udover bivirkninger er der også en meget reel risiko for overforbrug ved håndkøbsblegemidlerne. I langt de fleste tilfælde anvendes blegemidlerne uden, at der er stillet en diagnose. Med andre ord, er der ikke taget stilling til om tændernes farve rent faktisk skyldes misfarvninger, mineraliseringsfejl eller måske bare tandsten? Kan misfarvningen rent faktisk bleges? Og hvor længe skal man blive ved, hvis man ikke synes, man får noget resultat?

Det er langt de færreste, som har mulighed for selv at kunne besvare disse spørgsmål. Hos tandlægen bleges tænder kun, når der foreligger en diagnose og når tænder og tandkød er sundt. Man bliver nøje instrueret i hvordan og hvor længe, der bleges samt bekendt med hvilke bivirkninger eller komplikationer, der eventuelt kan forekomme.

Professionel hjemme tandblegning

Blegning hjemme foregår ved hjælp af en præcist tilpasset blegeskinne, som man får med hjem fra tandlægen sammen med blegemidlet. Den fremstilles ud fra et aftryk af dine tænder, så den passer lige præcist til dig. Det er vigtigt at følge tandlægens vejledning nøje, og man skal specielt passe på, at blegemidlet ikke kommer på tandkødet eller ned i maven. En hjemmeblegning tager oftest 2-3 uger, hvor skinnen med blegemidlet sidder på tænderne i 1-2 timer om dagen eller hele natten. Man bør aldrig blege tænder hjemme uden først at have talt med en tandlæge.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

Svaret er ganske enkelt, at det kan der være. Rigtig mange får ondt i tænderne efter blegning. Brintoverilten trænger ind i tanden, og hvis det når tandens nerve, kan det udløse stikkende smerter og isninger. Smerterne forsvinder igen, men kan være meget generende og forstyrrende mens de står på.

Kan alle få foretaget en tandblegning?

Ikke alle tænder kan bleges. Du kan godt have mørkere tænder af andre årsager end misfarvninger forsaget af farvestoffer fra mad, drikkevarer og tobak. Optiske fænomener – såsom placering lidt bag i tandrækken, synlige tandben, gamle slagskader eller hjørnetænder, der pga. deres ekstra tykkelse er mørkere, kan ikke bleges.

Hvad kan misfarve vores tænder?

Organiske farvestoffer fra mad og drikkevarer kan sætte sig i emaljen. Du kan også have tænder, der tager ekstra meget mod farve – eksempelvis hvis du har slidte tænder, slidt emalje med huller ind til tandbenet. Emaljen på vores tænder er kun en millimeter tyk og skal holde hele livet, og slides den – fordi du skærer tænder eller konstant udsætter den for ætsende drikkevarer som sodavand, juice eller vin – kan tænderne være mere modtagelige for farve.

Hvor længe holder en tandblegning?

Efter en blegning vil tænderne i de første dage være mere modtagelige for nye farvestoffer. Holdbarheden af en blegning afhænger af, hvor mange farvestoffer tænderne udsættes for. En genblegning kan blive aktuel efter 2-3 år.

Gode råd om tandblegning

  • Bleg kun tænder, hvor det er nødvendigt.
  • Hvis du har behov for tandblegning, så tal med din tandlæge om, hvorvidt tænderne kan bleges, og eventuelle bivirkninger.
  • Ved hjemmeblegning bør du følge tandlægens blegeanvisninger nøje.
  • Gentag kun blegning sjældent.
  • Køb aldrig blegemidler på nettet! De er oftest ulovlige og kan indeholde stoffer, der skader dine tænder.

Husk altid at rådfør dig med din tandlæge, således at du får det bedst mulige resultat.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid