Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Har du isninger i tænderne?

Har du isninger i tænderne?

Isninger i tænderne er kendetegnene ved hurtige, jagende og yderst ubehagelige smerter. Langt de fleste mennesker vil på et tidspunkt i livet opleve at få isninger i en eller flere tænder. Ofte er det kolde og varme drikke samt søde og syrlige fødevarer, der trigger isningers opståen. Der er således tale om et udbredt fænomen, men ikke desto mindre er det samtidig et fænomen, som kun få kender årsager til. Nedenfor kan du læse meget mere om isninger i tænderne, hvilke årsager det kan skyldes samt behandlingsmetoden for isningerne. Har du spørgsmål til emnet er du altid meget velkommen til at kontakte os. Som erfaren tandlægeklinik sidder vi klar til at dele ud af vores høje faglighed.

Isninger i tænderne – Tre årsager til isningers opståen

  • Forkert børsteteknik

Børster du dine tænder i en skurende bevægelse frem for i små cirkelbevægelser, stiger risikoen for, at dit tandkød trækker sig tilbage. Tilbagetrukket tandkød blotter tandhalsene, og denne forkerte børsteteknik er i mange tilfælde årsagen til isninger i tænderne.

  • Revner eller huller i tænderne

Både revner og huller i tænderne skaber uregelmæssigheder i tændernes emalje. Emaljen har til formål at beskytte dine tænder, men er emaljen ikke intakt, kan den ikke yde sin isolerende effekt. Du vil således kunne opleve, at tændernes nerver påvirkes, hvilket viser sig i form af isninger.

Har du haft caries i en tand og i denne forbindelse fået behandling med en fyldning, er der risiko for, at fyldningsmaterialet kan forårsage, at varme og kulde ledes ind mod tandes nerve og herved give dig isninger.

Der findes en række forskellige årsager til isninger i tænderne. Ovenstående tre årsager er blot de hyppigste. Oplever du at have isninger i tænderne, er det vigtigt, at du får en individuel undersøgelse af dine tænder for at finde frem til din specifikke årsag til problemet. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til isninger, eller ønsker at bestille en tid til tandeftersyn.

Behandling af isninger i tænderne

Generelt er der gode muligheder for behandling af følsomme tandhalse, hvorfor vi anbefaler dig at tale med din tandlæge, hvis du oplever tilbagevendende isninger. Tandlægen vil indledningsvis undersøge, om smerterne skyldes huller i tænderne, en dårlig plastfyldning eller måske en revne i tanden. Hvis dette er tilfældet, er det nødvendigt med behandling.

Hvis isningerne kun forekommer en gang imellem, og du ikke videre oplever ubehag, behøver du som regel ikke nogen behandling. Hvis smerterne tværtimod er kraftige og længerevarende, bør du få behandling. Det er imidlertid altid en god idé at kontakte tandlægen, hvis du er det mindste i tvivl. Heller kontakte tandlægen en gang for meget end en gang for lidt!

Hvordan undgår man isninger?

For at undgå isninger i tænderne er der ting, som du selv kan gøre derhjemme. Tjek for eksempel, om du børster dine tænder for hårdt. Dette kan man ofte se på tandbørsten, hvor børstehårene gerne skulle stritte lige ud, og ikke ud til siderne. Din børsteteknik bør være skånsom. Hvis du er i tvivl om din egen børsteteknik kan du altid spørge din tandlæge til råds, som vil vejlede dig til den korrekte og mest effektive børsteform.

Overvej, om du bør købe en anden tandpasta. En tandpasta med et højt indhold af fluor og minimal slibemiddel er god for dine følsomme tænder. Dette vil mindske isninger i tænderne, og fluoren danner et beskyttende lag på dine tandhalse. Samtidig kan du til hverdag også holde lidt igen med mad og drikke, der generelt indeholder meget syre, som f.eks. sodavand og juiceprodukter.

Hvis du er generet af isninger i tænderne, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan undersøge dine tænder og overveje behandlings- og forebyggelsesmuligheder sammen med dig. Du kan læse meget mere om behandlingsmetoder nedenfor.

Behandlingsmetode – I hjemmet og hos tandlægen

I kampen mod isninger er det væsentligt, at du bruger en tandpasta, der indeholder fluor. Desuden bør du skære ned på søde og syrlige drikke- og fødevarer. Din tandlæge kan minimere dine isninger, ved at benytte sig af fluorlak og kan samtidig vise dig, hvordan du børster dine tænder mest hensigtsmæssigt.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at hjælpe dig med at finde roden til problemet.

Har du akutte isninger i tænderne, som er generende for resten af din dag kan du benytte os som din akut tandlæge. Som erfaren akut tandlæge kan vi hjælpe dig med dine akutte tandproblemer næsten uagtet dag og tidspunkt.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid