Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Guide til god børsteteknik

Guide til god børsteteknik

Kender du den rigtige børsteteknik? Oftest bliver tandbørstningen en rutine, som udføres to gange om dagen uden større omtanke. Men det er absolut ikke ligegyldigt, hvordan du børster dine tænder. I dette blogindlæg kan du blive meget klogere på den rette børsteteknik, så du kan holde dine tænder rene og din mund sund resten af livet.

God børsteteknik – Børst i cirkelbevægelser 

Børster du i cirkelbevægelser eller skurrer du frem og tilbage, mens du presser din tandbørste mod tænder og tandkød? Den rigtige børstemetode er af afgørende betydning for dine tænder. Børster du for hårdt kan du nemlig påføre skader på både tandkød og tænder. Det vigtigste når du børster dine tænder er, at tandbørstningen er rolig. Husk desuden, at det ikke handler om at trykke tandbørsten hårdt mod tænderne, men at gøre det roligt og ikke mindst grundigt.

Det er vigtigt, at du børster i små, bløde cirkelbevægelser på hver enkel tand, så du undgår unødvendigt slid. Flere børster tænderne med et hårdt tryk på tværs af tænderne. Dette er dog ikke en hensigtsmæssig børsteteknik, da man ved en hård børsteteknik slider tandemaljen på en unaturlig måde. Desuden bliver tænderne også i højere grad udsat for isninger og caries tilfælde.

Hold tandbørsten korrekt

I forlængelse af cirkelbevægelserne er det også af vigtig betydning, hvordan du holder tandbørsten, når du børster dine tænder. Tandbørsten bør holdes vandret langs tænderne og hældes en smule på skrå, sådan at nogle af børstehårene er i kontakt med tandkødet. På indersiden af fortænderne kan det være svært at komme til med tandbørsten og du bør derfor i stedet holde tandbørsten lodret og fortsat børste i bløde cirkelbevægelser.

Børst i en bestemt rækkefølge for at opnå en god børsteteknik 

For at få rengjort alle områder i din mund er det en god idé at børste tænderne i samme rækkefølge hvér gang. En fast rutine hjælper nemlig med at få tænderne helt rene. For eksempel kan du gøre det til en vane altid at starte i højre side af overmunden. Derefter kan du gentage samme rutine i undermunden. Slutteligt kan du rengøre din tunge. Husk! Du må ikke glemme de bageste flader på de bageste tænder. Det er et svært sted at børste og et nemt sted at glemme. Her sætter sig nemt bakterier og madrester.

Elektrisk tandbørste er den bedste løsning 

Ved at bruge en elektrisk tandbørste bliver din tandbørstning mere korrekt og ensformig. Fordelen ved eltandbørsten er nemlig, at den laver alle bevægelserne for dig. Af den grund skal du derfor kun sørge for at bevæge eltandbørsten rundt mellem tænderne. Desuden gør eltandbørsten den daglige tandbørstning mere dybdegående og på den måde formår du samtidig at forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne.

Yderligere kan eltandbørsten hjælpe med, at du rent faktisk børster dine tænder de 2 minutter, som det anbefales. De fleste typer eltandbørster har nemlig også en timer inkluderet. Timeren i din eltandbørste kan derved sikre, at du får en større bevidsthed om, hvor længe du egentlig børster dine tænder.

Endelig kan nogle eltandbørster ved hjælp af en særlig indikator også fortælle dig, hvornår du børster for hårdt og den kan samtidig bidrage til, at du får taget din børstemetode op til revision og får sagt farvel til gamle vaner og skurrende børstemønstre. En eltandbørste er derfor vores bedste anbefaling for at sikre den bedste børsteteknik.

Hvis du fortsat sidder tilbage med spørgsmål om den rette børsteteknik, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi er altid behjælpelige med yderligere vejledning i korrekt børsteteknik.

 

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid