Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandbyld

Tandbyld

En tandbyld eller en såkaldt absces er en samling af pus og betændelse omkring tænder eller tandkødslommer. Tandbylden er en infektion af bakterier og den vil vokse sig større og påføre smerte i munden. Smerterne tiltager når vævet i munden begynder at spænde til omkring hævelsen. Til sidst kan vævet ikke holde trykket tilbage, og der går af denne grund hul på bylden. Når der går hul på en tandbyld løber betændelsen fra. Efterfølgende vil de egentlige smerter forsvinde, men erstattes af en ømhed i og omkring området. Det er yderst vigtigt at finde og få fjernet årsagen til bylden. Fjernes årsagen ikke, kan man risikere at tandbylden kommer igen eller at der opstår yderligere komplikationer.

Hvorfor får man en tandbyld?

En tandbyld opstår i dødt væv, hvor der er bakterier til stede. Bakterierne lever af det døde væv og danner derved betændelse. Er der ikke frit afløb for betændelsen, hober den sig op i vævet og bliver til en såkaldt tandbyld. Bylderne ses oftest ved:

  • Tænder, som er på vej frem i munden, men hvor det normale frembrud forhindres. Eksempelvis en visdomstand.
  • Paradentose, hvor noget af tandens væv er dødt.
  • Rodbetændelse, hvor tandnerven er død.

Er der noget jeg selv kan gøre?

Hvis du oplever at have en tandbyld i munden anbefaler vi, at du kontakter din lokale tandlæge. Hvis din egen tandlæge ikke har mulighed for at hjælpe dig, kan det være en fordel at kontakte en akut tandlæge. Som akut tandlæge er vores fornemmeste opgave og største interesse at hjælpe dig med dine tandgener hurtigst muligt. Nogle anbefaler at man selv prikker hul på bylden med en steriliseret nål, hvis man har mod på det. Vi anbefaler at du kommer til tandlægen og får professionel hjælp til din tandbyld.

Det er vigtigt at gå til tandlæge, hvis man har en påbegyndende tandbyld. Årsagen kan nogle gange findes ved undersøgelse med almindelige tandinstrumenter, men som regel er det nødvendigt for tandlægen at tage et røntgenbillede for at være helt sikker inden en behandling begyndes.

Hvordan føles en tandbyld?

Der er flere symptomer ved en tandbyld, men de symptomer som vi hyppigst oplever er:

  • Rødme
  • Hævelse
  • Feber
  • Ømhed ved synkning
  • Dunkende smerter

Hvordan behandles en tandbyld?

En tandbyld behandles i første omgang ved at skabe frit afløb for byldens betændelse. Ligeledes sigter behandlingen mod at sikre at betændelsen ikke spreder sig og endvidere stoppe dannelsen af yderligere betændelse. Når du har fået en byld, drejer det sig om hurtigst muligt at få betændelsen ud. Når der skæres hul på bylden vil smerterne lindres. Behandlingen vil i øvrigt altid afhænge af byldens årsag.

Hvordan kan jeg undgå at få en tandbyld?

Den bedste måde at undgå en tandbyld i munden er ved at forebygge caries (huller i tænderne). Ydermere er det vigtigt at forbygge tandsten under tandkødsniveauet (paradentose). Forebyggelsen af disse forekommer hvis man går til regelmæssige tandeftersyn hos sin tandlæge eller tandplejer. Her vil man kunne forebygge både caries og paradentose inden disse udvikles til et større behov for behandling.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en påbegyndende tandbyld, anbefaler vi altid at du henvender dig til din tandlæge. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi stor erfaring med behandling af netop dette. Husk, at jo før det opdages, jo større mulighed er der for både at spare penge og tid i tandlægestolen.

Har du mistanke om en tandbyld, er det af yderst vigtighed at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har åben tilgang for nye patienter, så hvad enten du er patient i forvejen eller ny patient kan vi med garanti hjælpe dig.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid