Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Knogleopbygning

Knogleopbygning

En knogleopbygning kan være nødvendigt, hvis du skal have indsat et tandimplantat i en svækket kæbeknogle. Knogleopbygningen sker enten med et transplantat af din egen knogle eller med en kunstig knogle. Når en rask tand fungerer optimalt, stimuleres kæbeknoglen. Når tanden mistes, vil stimuli forsvinde i nogen grad, og kæbeknoglen vil derfor med tiden blive reduceret. Jo længere tid der går efter tanden er væk, jo mere vil knoglen i dette område reduceres. Hvis kæbeknoglen ikke er tilstrækkelig stærk, er det nødvendigt at tandlægen laver en knogleopbygning. Et godt fundament er grundlaget for succes. Mangler du en knogle, hvor der skal isættes et tandimplantat er en knogleopbygning således løsningen.

I det følgende kan du læse mere om hvordan en knogleopbygningen foregår, hvilke behandlinger vi oftest udfører ved manglende knogle samt hvorfor det kan være nødvendigt med en knogleopbygning. Hvis du efterfølgende har yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores kompetente team sidder klar til at hjælpe dig i henhold til din konkrete tandsituation.

Hvordan foregår en knogleopbygning?

Der findes flere forskellige muligheder for at opbygge en manglende knogle. Det samme gør sig gældende for at begrænse knoglenedbrydningen efter tandudtrækning.

Tandkroner, broer eller proteser, som er understøttet af tandimplantater skal kunne modstå den samme form for kraft, som naturlige tænder udsættes for hver eneste dag ved tygning. Ved en implantatbehandling er det derfor afgørende at knoglen er af tilstrækkelig tykkelse og kvalitet, i det område hvor implantatet skal indsættes. I nogle situationer er dette desværre ikke tilfældet, og det kan her være nødvendigt for tandlægen at bygge op med ekstra knogle. Ved en knogleopbygning med din egen knogle sker dette ofte bagtil i underkæben. Efter nogle måneder vil knogleopbygningen være integreret med den øvrige knogle, og der vil derfor være nok knoglemængde til, at der kan placeres en kunstig tandrod.

Oftest gennemføres knogleopbygningen i lokalbedøvelse. Behandlingen tager cirka en times tid og udføres smertefrit og skånsomt. Du er lokalbedøvet under hele behandlingen, hvorfor du ikke mærker nogle smerter eller andre former for gener under din behandling. Operationen skal foregå under sterile forhold, for at sikre at hygiejnen er i top og at området er fri for bakterier.

Sinusløft

Ved manglende knogle i overkæben kan et sinusløft være den rette behandlingsmetode. Ved tandimplantater i kindtandsregionen i overkæben mangler tandlægen ofte knogle. Hvis et implantat skrues op i kæbeknoglen her, vil spidsen sidde i bihulen, og dermed er kun den midterste del af implantatet siddende i knoglen. Derfor udføres et sinusløft.

For at få adgang til bihulen, laver tandlægen et lille hul i knoglen. Slimhinden, der dækker det nederste af bihulen, løftes forsigtigt, så der kan fyldes op med enten din egen knogle eller en kunstig. Et sinusløft vil sige, at tandlægen med brug af kirurgi løfter slimhinden i kæbehulen. Samtidig lægger tandlægen en kunstig eller egen knogle op under den løftet slimhinde. Herved opnås et tykkere knoglelag, hvor implantatet langt bedre kan sidde fast. Implantatet placeres fire til seks måneder senere, og får herefter det ønskede fæste.

Hvorfor kan det være nødvendigt med knogleopbygning?

Manglende kæbeknogle kan være som følge af tandsygdomme, paradentose, traumer eller hvis det er længe siden at en tand er trukket ud. Kæbeknoglen sikrer, at implantatet sidder fast og bestemmer tandkødsniveauet. Der kan således være to grunde til, at knogleopbygning kan være nødvendig i forbindelse med en implantatbehandling:

  • For at sikre at implantatet kan sættes fast i den korrekte position og forbliver fæstnet af tilstrækkelig knogle til at modstå kræfterne fra tyggetrykket på lang sigt.
  • For at sikre at hele implantatet er og forbliver omgivet af knogle, således at der ikke kommer dybe tandkødslommer.

Er der nogen risici ved operationen?

Der er altid risici ved en operation. Når det er sagt så er det ikke noget du som patient skal være nervøs for. Tværtimod. For at du netop ikke efter operationen skal tro at noget er galt ønsker vi at informere dig om de efterfølgende gener. Det er helt normalt, at du som patient oplever ømhed, hævelse og misfarvning af huden i efterforløbet. Hævelsen topper typisk på 2.-3- dagen og forsvinder sammen med ømheden i løbet af 7-14 dage. Det er meget individuelt, hvor længe du vil opleve ømhed og hævelse. Hvis du føler dig utilpas eller utryg ved situationen er du altid meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning i henhold til din specifikke tandsituation.

Den største risiko for behandlingsresultatet er infektion og blottelse af knogleopbygningen. Infektion vil ofte vise sig ved rødme af operationsområdet, tiltagende hævelse efter 2.-3. dagen samt eventuel dårlig smag fra operationsområdet og feber. Har du mistanke om dette, er det vigtigt at du kontakter tandlægen hurtigst muligt. Reagerer du ikke på symptomerne kan værre tandproblemer opstå. Som hovedregel bør du heller kontakte tandlægen én gang for meget end én gang for lidt.

Hvordan skal jeg spise/drikke efterfølgende?

Helt generelt anbefales afkølet og blød mad på selve operationsdagen og eventuelt dagen efter. Afhængig af knogleopbygningens omfang og hvilken type af midlertidig tanderstatning der anvendes, kan denne periode forlænges. Det er vigtigt at spise godt, varieret og energi-rigt, så kroppen forsynes med byggestenene til helingsprocessen. Din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik vil instruere dig i anvendelse af klorhexidin mundskyllevæske, som bruges, indtil stingene bliver fjernet. Omhyggelig, men forsigtig tandbørstning er vigtig i de områder, der ikke er blevet opereret, mens det opererede område forsigtigt renholdes med en vatpind dyppet i klorhexidin. Det anbefales generelt at tage den fysisk med ro de første 1-2 dage efter operationen. Ved hver enkelt operation kan der være specifikke anvisninger fra tandlægen i henhold til, hvad der vil være bedst for dig i din situation. Det er vigtigt at du føler disse anvisninger således at den efterfølgende helingsproces foregår som ønsket.

Hvor lang skal tid tager helingsprocessen?

Tandkødet heler normalt på 1-2 uger, hvorefter trådene kan blive fjernet. Når knogleopbygning udføres i en selvstændig procedure, er det typisk nødvendigt at vente i 4-6 måneder, før implantatet kan sættes i. I denne periode vokser patientens egen knogle ind og stabiliserer den opbyggede knogle.

Hvis du har spørgsmål eller brug for mere viden herom er du altid meget velkommen velkommen til at kontakte os. Vi håber på at være din foretrukne tandlæge.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid