Forside » Hvad er et tandimplantat?

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod af metal, som skal erstatte én eller flere mistede tænder. Et tandimplantat består af en implantatskrue, et forbindelsesled og en krone eller bro, som er den del af konstruktionen, du tygger med. Selve tandimplantatskruen sætter vi fast i kæbeknoglen, hvor den vokser fast i løbet af et par måneder. Det kan lade sig gøre, fordi metallet indgår i en kemisk forbindelse med det naturlige knoglevæv. Dermed fungerer tandimplantatet stort set, som var det en naturlig tandrod. Ligeledes er det også nødvendigt at rengøre og vedligeholde det – akkurat som en almindelig tand. Et tandimplantat er normalt 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt.

Hvordan adskiller et tandimplantat sig fra tandbroer?

En tandbro har på sin vis samme formål som et tandimplantat: At erstatte en tand. En bro bliver dog hæftet fast på de naturlige tænder omkring den manglende tand, og nabotænderne fungerer derfor lidt groft sagt som bropiller for broen. Derfor vil det være nødvendigt at slibe forholdsvist kraftigt på dem for at få broen til at sidde fast. Det betyder i praksis, at man fjerner sund tandstruktur for at reparere en ødelagt eller mistet tand. Et tandimplantat bliver derimod skruet fast i kæbeknoglen, og derfor er der ikke behov for at slibe på de raske tænder omkring behandlingsområdet.

Hvor mange manglende tænder kan tandimplantater erstatte?

I de fleste tilfælde vil et tandimplantat støtte én tand og fungere som det, man kalder et enkelttandsimplantat. Tandimplantater kan dog i teorien erstatte så mange tænder, som det skal være. I tilfælde af flere manglende tænder vil tandimplantater fungere som en del af en bro eller en protese – her vil vi typisk sætte to eller flere tandimplantater fast. Det er dog mængden og tætheden af knoglevævet, der er med til at afgøre, hvor mange tandimplantater, der skal i brug. Hvis det er nødvendigt at erstatte samtlige tænder, vil vi typisk sætte broer med 8-10 tænder fast på 5-6 tandimplantater.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Vi er ogsåÅbningstider

*Lukket 26. dec. 2020

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med×

Menu

Skriv til os

Book tid