Forside » Behandlinger » Bedøvelse

Bedøvelse

En afgørende del af tandbehandling er bedøvelse. Hos VORES TÆNDER Tandklinik håndterer vi bedøvelsesproceduren på en 100% smertefri måde. Vores team af tandlæger er eksperter i at levere veludførte bedøvelser, som tager udgangspunkt i den enkelte patient. Vi kan således tilbyde fuldkommen smertefrie tandbehandlinger.

En stor del af danskerne forbinder et tandlægebesøg med en smertefuld behandling. Dette syn ønsker vi at ændre på, hvorfor vi sørger for at alle vores behandlinger er 100% smertefrie. Vores behandlinger tager altid udgangspunkt i den enkelte patient. Vi anvender forskellige teknikker afhængig af den enkelte patients ønsker og behov. Vores største interesse er, at vores patienter ikke oplever nogen former for smerte eller ubehag før, under eller efter en tandbehandling. På den måde bliver det en god og tryg oplevelse at gå til tandlæge – hver gang!

Hvilken bedøvelse bruger tandlægen?

Der findes forskellige former for bedøvelsesmidler. Hos VORES TÆNDER Tandklinik benytter vi lokalbedøvelse. Igennem vores erfaringer ved vi, at dette er den bedste løsning for vores patienter, hvorfor vi udelukkende benytter os af denne bedøvelsesmetode.

Når du som patient får lagt en bedøvelse hos din tandlæge, er det primære formål at sikre dig en smertefri behandling samt en tryg og behagelig oplevelse. Det er meget individuelt, hvordan vi hver især oplever dét at blive bedøvet, hvorfor vi altid indleder vores konsultationer med en snak om dine ønsker og behov. På den måde kan vores erfarne team af tandlæger roligt lægge bedøvelsen på den måde, som passer bedst til dig med afsæt i dine specifikke behov. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er du som patient altid en del af forløbet. Vi fortæller altid, hvad vi gør gennem hele proceduren, så du føler dig tryg og velinformeret. Hvis du blot ønsker, at vi skal aflede din opmærksomhed og undgå at inddrage dig i behandling trin for trin, kan vi naturligvis også imødekomme det. Dette kan du læse mere om længere nede på siden.

Smertefri behandling

Hos VORES TÆNDER Tandklinik er alle vores tandbehandlinger fuldkommen smertefrie. Vi håndterer ligeledes vores bedøvelsesprocedure på en smertefri måde, hvorfor du aldrig vil mærke smerter og ubehag ved en tandbehandling hos os. Måske har du tidligere oplevet at selve bedøvelsen var værre end selve behandlingen eller at dine tidligere tandlægebesøg har været lig med smertefulde tandbehandlinger. Dette er ikke tilfældet hos os. Vi udfører hun smertefrie behandlinger. Det er afgørende for os at kunne tilbyde dig den helt rette løsning med henblik på altid at sikre dig en smertefri bedøvelse uden nogen form for bivirkninger, som samtidig opfylder dine ønsker og behov.

Gennem vores lange erfaring ved vi, hvilke metoder der fungerer bedst og er mest effektive. Du kan således være helt rolig, når du lægger dig i tandlægestolen hos os. Vores små teams af tandlæger og klinikassistenter vil gøre deres bedste for at du som patient føler dig i trygge hænder. Hos VORES TÆNDER Tandklinik sørger vi for smertefri tandbehandling. Vi er opmærksomme på dig og lytter således til dine behov. Det skal altid være en god og tryg oplevelse at gå til tandlæge, hvilket er i vores største interesse at imødekomme. Skal vi være din lokale tandlæge?

Hvornår skal jeg bedøves? 

Der kan være flere hensigtsmæssige årsager for at lægge en bedøvelse. Hvis tandlægen vurderer, at den pågældende tandbehandling vil være forbundet med smerte og ubehag for patienten, vil tandlægen naturligvis anbefale en bedøvelse. Ved større behandlinger eller operationer vil det give sig selv, at en bedøvelse er en nødvendighed. Det er de færreste mennesker, som kan holde til at få fjernet en visdomstand uden lokalbedøvelse. Af denne grund er det hensigtsmæssigt ved visse indgreb at lade tandlægen lægge en bedøvelse. På den måde kan vi sikre dig som patient en behagelige og 100% smertefri tandbehandling.

Når først lokalbedøvelsen er lagt, vil du ikke længere kunne føle smerte i det pågældende område. Med de typer bedøvelse som findes i dag, i kombination med yderst målrettede metoder, som den dygtige tandlæge mestrer, vil du være fri for smerter under selve bedøvelsen samt under hele behandlingen.

Proceduren

Lokalbedøvelse også kaldet lokalanalgesi på fagsprog, er en væske som injiceres i et lokalt og afgrænset område for at opnå 100 procent smertefrihed. Væsken sprøjtes ind under slimhinden i munden, i form af en kanyle med en meget tynd nål. Efterfølgende medfører bedøvelsen midlertidigt tab af føle- og smertesans i det afgrænsede område. Det er således muligt at opnå en smertefri tandbehandling ved brug af lokalbedøvelse, hvorfor dette netop er vores foretrukne bedøvelsesmetode hos VORES TÆNDER Tandklinik.

Når du får lagt en bedøvelse hos din tandlæge, er det primære formål at sikre dig en smertefri behandling samt en god og tryg oplevelse. Men bedøvelsen har faktisk også et andet formål. Lokalbedøvelsen virker nemlig karsammentrækkende på dine blodkar i det område, hvor tandlægen sprøjter bedøvelsesvæsken ind. Dette betyder at bedøvelsen reducerer en eventuel blødning fra tandkødet under og efter behandlingen. Det er især en fordel ved større tandoperationer, men også ved tandfyldninger nær tandkødet. Hvis du ønsker en yderligere forklaring af proceduren, er du naturligvis altid velkommen til at spørge din tandlæge, når du besøger os.

Hvor længe varer bedøvelsen? 

Det er meget individuelt, hvor længe en lokalbedøvelse fortsat har en effekt efter endt tandbehandling. Det kan tage helt fra én time og op til seks timer før bedøvelsen er aftaget. Det er vigtigt, at du følger din tandlæges anvisning efter endt behandling med lokalbedøvelse, da det kan være forbundet med stor risiko at indtage mad- og drikke inden bedøvelsen er helt væk. Derfor er det også vigtigt, at du har spist og drukket godt forinden din tandbehandling.

Du må ikke spise så længe du stadig kan mærke bedøvelsen virker, da du kan være i risiko for at bide dig i både kind, læbe og/eller tunge. Du kan ligeledes risikere at brænde dig, hvis indtaget af mad- og drikke er af meget varm karakter. Virketid, varighed og antagelsen er såfremdeles meget individuel og derfor bør du nøje følge dine specifikke anvisninger.

Bivirkninger ved tandlægebedøvelse 

Et af spørgsmålene vi ofte møder er, hvorvidt man kan forvente bivirkninger ved brug af bedøvelse hos tandlægen. Svaret er, at der i meget sjældne tilfælde opstår bivirkninger ved brug af lokalbedøvelse. Lokalbedøvelse indeholder adrenalin. Derfor kan nogle patienter ved sjældenhed opleve en smule hjertebanken. Dette er dog en sjældenhed og i langt de fleste tilfælde oplever ingen bivirkninger ved bedøvelse hos tandlægen.

Hvis du er nervøs for eventuelle bivirkninger ved lokalbedøvelse, anbefaler vi at du fortæller ærligt om dine bekymringer til din behandler. På den måde har din tandlæge mulighed for at give dig en yderligere forklaring af processen, og på den måde gøre dig tryg ved dit næste tandlægebesøg.

Lad os aflede din opmærksomhed 

Måske er det ikke kun smerten du frygter? Mange oplever nemlig også ubehag ved lydene under behandlingen, og dem hjælper lokalbedøvelse desværre ikke på. Af denne grund er alle vores behandlingsrum udstyret med Sonos-anlæg og tv i loftet. På den måde har du altid mulighed for at se din yndlingsserie på Netflix eller lytte til din favorit musik, mens du bliver behandlet. Dette har vist sig at have en beroligende effekt, hvorfor vi på den måde kan distrahere dig fra det, som skræmmer dig. Vores største interesse er at du, skal have en god og smertefri oplevelse, hvor du ikke mindst har lyst til at komme igen!

Hvis du har yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, samt dele ud af vores ekspertise. Vi glæder os til at høre fra dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid