Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandlæge gravid

Tandlæge gravid

Må jeg gå til tandlæge, når jeg er gravid? Når man er gravid er der en masse ting, som man skal passe på med og ikke mindst tage højde for og hensyn til. Derfor oplever vi at flere stiller spørgsmål til, hvorvidt man må gå til tandlægen, når man er gravid. Det korte og simple svar er ja, men der er en række ting, du skal være særligt opmærksom på. Når man bliver gravid, ændrer kroppen sig nemlig, og man skal være mere påpasselig med, hvad man udsætter den for. Vi anbefaler derfor at du får en god snak med din tandlæge omkring, hvilke ting du skal være opmærksom på i mundhulen under graviditeten. Der kan være forskellige individuelle ting, som vil være det bedste for din mundhygiejne under din graviditet, hvorfor vi anbefaler at du rådfører dig med din lokale tandlæge. Nedenfor kan du læse mere om kost, mundhygiejne og røntgenbilleder. Du bør desuden vide at vi sikker klar til at råde og vejlede, hvorfor du altid er mere end velkommen til at kontakte os.

Kost og graviditet

Mange gravide kan nikke genkendende til at opleve en speciel trang til bestemte fødevarer. Får du øget trang til søde sager eller syreholdige mad- eller drikkevarer skal du være særlig opmærksom på din mundhygiejne. Selvom mange gravide også bliver mere bevidste omkring, hvad de indtager og prøver at spise sundt og varieret, så er det et kendetegn som gravid at spise mange mellemtider. Dette medfører ligeledes, at tænderne udsættes for flere bakterier, som du som gravid bør være ekstra opmærksom på. Du kan altid spørge din tandlæge til råds i forhold til kost og graviditet.

Gravid paradentose

Som nævnt ovenfor så er hormonbalancen noget af det som ændrer sig markant, når man er gravid. Hormonbalancen påvirker kroppens væv og immunforsvar og tandkødet reagerer ved lettere at få tandkødsbetændelse. Det er derfor afgørende at du opretholder en rigtig god og grundig mundhygiejne, også under graviditeten, således at tandkødsbetændelsen ikke udvikles til paradentose. Som oftest er gravid paradentose en forbigående tandsygdom, men er du ikke ekstra opmærksom på din mundhygiejne kan det videreudvikle sig, også efter graviditeten. Vi anbefaler således at du går til tandlægen en ekstra gang eller to under din graviditet for at forebygge, at graviditeten får konsekvenser for din tandsundhed.

Som erfaren tandlægeklinik anbefaler vi også at du under din graviditet går hyppigere til tandlæge, hvor din mundhygiejne opretholdes. Selvom størstedelen af den forebyggende mundhygiejne foregår hjemme med tandbørstning og supplerende tandtråd så bør du også være opmærksom på, at der dele af din munds bakterier som ikke kun kan fjernes ved en professionel tandrensning hos tandlægen.

Almindelige røntgenbilleder under graviditeten  – Tandlæge gravid

Vi modtager alle stråling dagligt, både kosmisk stråling fra rummet og stråling fra undergrunden. Denne type stråling kaldes baggrundsstråling, og ligner røntgenstråling. Ved et enkelt røntgenbillede får du strålepåvirkning, som svarer til, hvis ud flyver en halv time i et fly. Der er således intet farligt ved den mængde røntgenstråling, som du får gennem et røntgenbillede hos tandlægen. Når man får taget et røntgenbillede hos tandlægen, modtager kroppen således en meget lav stråledosis.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer siger, at det ikke skal tages specielle hensyn til gravide ved almindelig røntgen. Strålemæssigt svarer det til, at du går ude i naturen i ca. 4 timer pr. røntgenbillede.

Som patient hos os kan man naturligvis fravælge at få taget røntgenbilleder, ligesom man kan fravælge en behandling. Konsekvensen kan imidlertid være, at tandlægen ikke kan gennemføre en tilfredsstillende undersøgelse og behandling. Desuden kan fravælgelsen af røntgenbilleder betyde større tandproblemer i fremtiden, som med tiden kan vise sig at være livsfarlige. De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses således for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Tandlæge gravid – Fluor

Fluor er en vigtig bestanddel i vores tandpasta, og gravide kan sagtens børste tænder med almindelig tandpasta. Fluoridionen indlejres i moderens skelet eller udskilles via urinen, og påvirker derfor ikke fosteret ved almindelig indtagelse af fluor i dagligdagen. Tandlægen undgår dog at anvende fluorbehandlinger i tandlægestolen og udskriver heller ikke receptpligtig tandpasta med højt fluorindhold til gravide.

Hvis du er gravid eller planlægger at blive det, vil vi bede dig om at oplyse det til klinikkens personale, da vi meget gerne vil hjælpe og rådgive dig.

Tandlæge gravid – Gode råd fra tandlægen

Nedenfor har vi listet nogle gode råd op til dig, der er gravid. Har du brug for yderligere forklaring eller specifik råd og vejledning til din specifikke tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os.

  • Fokus på mundhygiejne 

Tænder og tandkød har brug for at blive plejet mindst lige så godt, som før du blev gravid. Vi anbefaler at du børster dine tænder grundigt to gange om dagen – morgen og aften. Brug en blød tandbørste med tandpasta med fluorid. Nogle skal også bruge tandtråd eller tandstikkere. Du kan altid spørge din tandlæge til råds.

  • Morgenkvalme

Hvis du har morgenkvalme, kan du nøjes med at børste tænderne let om morgenen og udskyde den grundige tandbørstning til, når morgenkvalmen er ovre. Det vigtigste er således, at du husker at børste dine tænder efterfølgende.

  • Hvis dit tandkød bløder 

Hvis dit tandkød bløder, kan det være et tegn på tandkødsbetændelse. Det skyldes, at tandkødet reagerer kraftigere på bakterierne i munden pga. ændringerne i hormonbalancen. Børst tænderne ekstra grundigt og vær omhyggelig med at bruge tandtråd eller tandstikkere, som du er blevet vejledt hos tandlægen. Så er der størst chance for, at tandkødet ikke giver problemer fremover.

  • Kost og graviditet – Undgå rygning

Vær ekstra grundig med mundhygiejnen, hvis du indtager flere søde sager under graviditeten. Når bakterierne i munden får sukker, omdanner de det til syre, som kan give caries. Du bør desuden undgå alle former for rygning, da det både kan skade dig og dit ufødte barn.

  • Gå regelmæssigt til tandlæge 

Det er vigtigt, at du passer dine regelmæssige besøg hos tandlægen og fortæller tandlægen, at du er gravid. Ofte vil det være fornuftigt med et ekstra besøg hos tandlægen under graviditeten for at få kontrolleret mundhygiejnen, tænder og tandkød. Er du i tvivl om noget med dine tænder eller dit tandkød, kan du altid spørge din tandlæge til råds.

Nogle gravide bliver dårligt tilpas af at ligge fladt på ryggen, hvilket skyldes den tunge livmoders tryk på kredsløbet, når du ligger på ryggen. Normalt vil du selv være opmærksom på at undgå denne stilling alle de steder, du ligger ned. Du er velkommen til at aftale med din tandlæge, at du sidder op eller ligger skråt med en kile under den ene halvdel af lænden/ryggen, så du undgår at blive dårlig.

Lokalbedøvelse tandlæge gravid

Som udgangspunkt kan du som gravid sagtens få udført en tandbehandling under lokalbedøvelse. Når det er sagt så skal der tages hensyn til hvilken slags bedøvelse tandlægen anvender. Langt de fleste bedøvelsesmidler indeholder adrenalin, hvilket gerne må anvendes til gravide. Modsat adrenalin kan visse bedøvelsesmidler virke ve-fremkaldende hos gravide, hvilket vi hos VORES TÆNDER Tandklinik er helt bevidste om.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan vi gør på klinikken i forhold til bedøvelse, når du er gravid så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid