Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Mundhygiejne

Mundhygiejne

God mundhygiejne er altafgørende for dine tænders sundhed. Det er således vigtigt, hvis man vil undgå forskellige tandsygdomme at have en god mundhygiejne. Dårlig mundhygiejne er blandt andet årsag til udvikling af tandkødsbetændelse, huller i tænderne, paradentose og dårlig ånde. Tænderne betyder mere for vores sundhed, end mange af os faktisk er klar over. Hvis man ikke har god mundhygiejne og passer på sine tænder, kan man således udvikle en række tandsygdomme, som i værste tilfælde kan være farlige for ens helbred. For at opnå eller opretholde en god mundhygiejne er der en række ting du kan gøre. Dette kan du læse meget mere om i nedenstående blogindlæg.

HVAD ER GOD MUNDHYGIEJNE?

En god mundhygiejne defineres ved at tænderne føles glatte og rene, at tandkødet fremstår lyserødt og stramt og at munden generelt føles frisk og sund. Disse faktorer er således kendetegnene for god mundhygiejne. For at opnå en god mundhygiejne er det vigtigt  at du regelmæssigt formår at fjerne bakterier (plak) i munden. Når man taler om fjernelse af bakterier gælder det udelukkende de bakterier, som i løbet af en hel dag ophober sig på tænderne. Munden indeholder mange forskellige typer af bakterier, hvor nogle af dem er nødvendige, mens andre er uhensigtsmæssige og blot skaber gunstige forhold for udvikling af forskellige former for tandsygdomme. Det handler således om at fjerne de uhensigtsmæssige bakterier for at opnå en god mundhygiejne.

KONSEKVENSER AF DÅRLIG MUNDHYGIEJNE 

For at undgå forskellige tandsygdomme i munden er det således vigtigt med en god mundhygiejne. Konsekvenserne af dårlig mundhygiejne er blandt andet dårlig ånde, parodontitis, gingivitis eller cariesudbrud i tænderne. Betændelse i og omkring tænder og implantater kan desuden påvirke vores generelle helbredstilstand og forværre sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme. Konsekvenserne af dårlig mundhygiejne er således mange og kan i værste tilfælde være farlig for din generelle sundhed.

Er du i tvivl om, hvordan du forbedrer din mundhygiejne er du altid meget velkommen til at spørge din tandplejer eller tandlæge til råds ved dit næste tandlægebesøg hos VORES TÆNDER Tandklinik. Du har også altid mulighed for at ringe til os for spørgsmål angående din mundhygiejne.

HVORDAN FÅR MAN EN BEDRE MUNDPLEJE? 

Det kræver regelmæssig fjernelse af plak at opretholde en god mundhygiejne. For at fjerne de uhensigtsmæssige bakterier i munden er der en række vigtige redskaber du bør benytte og kende til:

Tandbørste: En tandbørste er det vigtigste redskab til at fjerne de uhensigtsmæssige bakterier. Mange bruger en medium eller hård tandbørste, fordi de tror, at den er mest effektiv. Men det har faktisk vist sig, at en blød tandbørste er bedst. Dette skyldes, at en blød tandbørste forbygger børste og slibeskader på tænder og tandkød. Tandbørsten bør anvendes to gange dagligt til at fjerne bakterier på tændernes flader. Desuden har flere undersøgelser vist at en elektrisk-tandbørste er mest fordelagtig i dit valg af tandbørste. Du kan altid spørge din tandlæge hos VORES TÆNDER til råds i valget af tandbørste.

Tandpasta: En god tandpasta bør indeholde fluor. Fluor forbygger udviklingen af huller i tænderne (caries).

Tandtråd: Tandtråd er nødvendig for at fjerne bakterier (plak) i mellem tænderne, der hvor tandbørsten ikke kan komme ind. En god tandtråd skal være let at anvende. Som supplement til tandtråden kan du bruge interdeltalbørster også kaldet mellemrumsbørster.

HVORDAN BEHANDLES DÅRLIG MUNDHYGIEJNE?

Hvis du har dårlig mundhygiejne kan du lade din tandlæge hjælpe dig med vejledning til det rigtige tandbørstevalg samt blive instrueret i den rigtige børsteteknik. Du kan også få vejledning i at anvende tandtråd, ligesom tandlægen kan vise dig, hvordan du bedst holder din tunge ren. Hvis man kan finde den konkrete årsag til den dårlige mundhygiejne, er det naturligvis også vigtigt at gøre noget ved den. Dette kan vi hos VORES TÆNDER Tandklinik hjælpe dig med!

GODE RÅD FRA TANDLÆGEN 

Som erfaren tandlægeklinik har vi nogle gode råd, som er fordelagtige at benytte sig af for at opnå en god mundhygiejne:

  • Spørg altid din tandlæge til råds, hvis du har problemer med dårlig mundhygiejne.
  • Vælg den rigtige tandbørste – elektrisk tandbørste.
  • Børst dine tænder efter korrekt anvisning og rens mellem dine tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster.
  • Børst din tunge med din tandbørste eller benyt en tungeskraber. Der sidder en masse bakterier på din tunge, som er vigtig at komme til livs.
  • Drik masser af vand i løbet af dagen. Vandet er med til at skylle bakterier og ildelugtende luftarter væk. På den måde holdes munden frisk.

VALGET AF TANDBØRSTE HAR BETYDNING FOR DIN MUNDHYGIEJNE 

Ved at bruge en elektrisk tandbørste bliver din tandbørstning mere korrekt og ensformig. På den måde kan du opnå en sund og forebyggende tandpleje. Fordelen ved en eltandbørste er nemlig, at den laver alle bevægelserne for dig. Du skal således kun bevæge eltandbørsten rundt mellem tænderne. Desuden gør eltandbørsten den daglige tandbørstning mere dybdegående. Du formår samtidig at forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne og opretholder derved en god mundhygiejne. Endvidere kan eltandbørsten hjælpe med at dine tænder bliver børstet i det anbefalede tidsestimat. De fleste typer eltandbørster har nemlig også en timer inkluderet, som kan fortælle dig hvornår du har børstet dine tænder længe nok.

Endelig kan nogle eltandbørster ved hjælp af en særlig indikator også fortælle dig, hvornår du børster for hårdt og den kan samtidig bidrage til, at du får taget din børstemetode op til revision og får sagt farvel til gamle vaner og skurrende børstemønstre. En eltandbørste er derfor vores bedste anbefaling for at sikre den bedste børsteteknik.

Hvis du fortsat sidder tilbage med spørgsmål om god mundhygiejne, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi er altid behjælpelige med yderligere råd og vejledning.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid