Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Eltandbørste

Eltandbørste

Du har måske tænkt over hvilken tandbørste, der vil være bedst til at få dine tænder rene – en almindelig eller en elektrisk tandbørste? Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi dig at bruge en eltandbørste. Du kan læse mere om fordelene herunder, samt hvorfor tandlægen i langt de fleste tilfælde anbefaler patienter at bruge en el-tandbørste.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker specifik råd og vejledning i forhold til din børstemetode, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Fordelene ved en eltandbørste

Ved at bruge en elektrisk tandbørste bliver din tandbørstning mere korrekt og ensformig. Fordelen ved eltandbørsten er nemlig, at den laver alle bevægelserne for dig. Du skal derfor kun sørge for at bevæge eltandbørsten rundt mellem tænderne og i mundregionen. Ydermere gør eltandbørsten den daglige tandbørstning mere dybdegående, hvilket medfører at du forebygger plak og bakteriebelægninger på tænderne.

Endvidere kan eltandbørsten hjælpe med, at du rent faktisk børster dine tænder de 2 minutter, som det anbefales. De fleste typer eltandbørster har nemlig en timer inkluderet. Undersøgelser har vist at tandbørstningen for nogle går lidt for stærkt. Dette er på trods af, at de selv er overbevist om at de bruger minimum to minutter, to gange dagligt på tandbørstning. Ved at have en eltandbørste med en timer sikrer du, at få større bevidsthed om, hvor længe du egentlig børster dine tænder.

Endelig kan nogle eltandbørster ved hjælp af en særlig indikator også fortælle dig, hvornår du børster for hårdt. Samtidig kan den bidrage til, at du får taget din børstemetode op til revision og får sagt farvel til gamle vaner og skurrende børstemønstre. Hvordan du børster dine tænder på bedst mulig vis, kan du læse meget mere om nedenfor.

Din børstemetode er vigtig!

Børster du i cirkelbevægelser eller skurrer du frem og tilbage, mens du presser mod tænder og tandkød? Den rigtige børstemetode har afgørende betydning for dine tænder. Børster du for hårdt kan du lave skader på både tandkød og tænder. Husk at du altid kan spørge din tandplejer eller tandlæge, hvis du er i tvivl om hvorvidt du benytter en optimal børstemetode. Hvis det konkluderes ved en konsultation, at din børsteteknik skal forbedres, vil din behandler guide dig til den børstemetode, som vil være den bedste for dine tænder.

Det vigtigste når du børster dine tænder er, at tandbørstningen er rolig. Husk desuden, at det ikke handler om at trykke tandbørsten hårdt mod tænderne. Det handler om at gøre det grundigt. Herunder er mængden af børstetid afgørende for et godt resultat hver eneste dag. For at holde flest mulige bakterier væk fra dine tænder, er det vigtigt at du børster dine tænder to-tre gange dagligt i 2 minutter ad gangen. Dette kan med fordel gøres morgen og aften.

Vidste du, at de nyeste typer af elektriske tandbørster har en indbygget bluetooth-teknologi, som gør det muligt for dig at tilslutte din eltandbørste til en app på din mobiltelefon. Appen lager informationer om, hvor længe du har børstet, hvornår det er tid til at skifte børstehoved og husker dig endvidere på at bruge tandtråd.

Tandlægen anbefaler eltandbørste

Der er mange gode grunde til, at få anskaffet sig en eltandbørste fremfor én almindelig tandbørste. De fleste tandlæger anbefaler deres patienter at benytte en el-tandbørste frem for en manuel. Men hvorfor er det egentlig sådan? En af de mest hovedsagelige årsager til det er, at en eltandbørste, fordi børstehovedet har så mange omdrejninger pr. minut, fjerner meget mere plak og bakterielægninger. Ved en almindelig tandbørste har man ikke et roterende børstehoved, hvilket er en af eltandbørstens største fordele og den almindelige tandbørstes største mangel.

De fleste eltandbørster har et børstehoved der har omkring 30.000 omdrejninger pr. minut. De bedste eltandbørster har omkring 50.000 omdrejninger pr. minut. Der er således stadig stor forskel på en “dårlig” eltandbørste og en god eltandbørste. Hvis du finder en god eltandbørste vil du opleve, at der bliver fjernet mere plak fra dine tænder. Du vil også opleve at dine tænder bliver mere hvide. Desuden vil du også få et meget sundere tandkød. Jo sundere tandkød, jo færre isninger vil du også opleve, hvis du er en af dem der får mange isninger i tænderne. Dit tandbørstevalg er således afgørende for dine tænders fremtid.

Brug det, der er bedst for dig!

Dit tandbørstevalg er helt individuelt. Det vigtigste er, at du selv føler at dine tænder bliver rene med den ene eller anden børstetype. Du skal fortsætte med det som fungerer for lige netop dig! Faktisk kan en kombination af både en manuel og en elektrisk tandbørste være fordelagtig. Flere forskere hævder også, at kombinationen af de to tandbørstetyper vil give det bedste resultat. Dette fordi de to typer er af forskellig karakter og samtidig supplerer hinanden rigtig godt.

Du kan altid kontakte din tandplejer eller tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik, hvis du er i tvivl om børsteteknik, valg af tandbørste eller mere viden herom.

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid