Tandbroer
Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi skånsomt men effektivt hjælpe dig med at få erstattet en eller flere manglende tænder. En god løsning i tilfælde af manglende tænder er at få lavet en fastsiddende tandbro, hvor du får en tand eller en række af tænder, som har et flot og naturligt udseende. Vi laver tandbroen af porcelænskroner, som vi sætter sammen som perler på en snor, som du får indsat der, hvor du mangler tænder. Det bliver sat på, så de ser ud som om, de stikker op fra tandkødet helt som dine egne, naturlige tænder.
Vi kan altså lave en professionel og skånsom behandling, hvor du får erstattet de tænder, du mangler, så du igen kan få et helt og pænt tandsæt. Vi giver dig en omsorgsfuld behandling, hvor vi sørger for at inddrage dig og sætte dig ind i tilstanden af dine tænder og dine muligheder for behandling.
Vi fremstiller selv din tandbro på klinikken, hvor materialet oftest er porcelæn. Porcelæn er et holdbart materiale, som har et naturligt flot udseende. Vi vurderer farven på dine tænder og laver en tandbro, som passer i farven til dine andre tænder, så den falder naturligt ind i dit tandsæt.
Der findes flere forskellige slags porcelæn med forskellige egenskaber, som man kan bruge til en tandbro, og vi vurderer fra situation til situation, hvilket materiale der er det bedste at anvende. En slags porcelæn er det rigtige valg, hvis en stærk holdbarhed er meget vigtig, og en anden type er et bedre valg, hvis det er det æstetiske, der er vigtigst. Det afhænger af, hvor i munden tandbroen skal laves, og om det for eksempel er en meget synlig fortand, eller om det er en kindtand, som skal kunne klare et stort tyggepres.
Pleje og vedligeholdelse af tandbroer
For at sikre, at din tandbro holder i mange år og forbliver i god stand, er det vigtigt at følge nogle grundlæggende pleje- og vedligeholdelsesrutiner. Her er nogle tips til, hvordan du bedst plejer din tandbro:
- Daglig børstning: Børst dine tænder mindst to gange om dagen med en fluortandpasta. Sørg for at børste grundigt omkring broen og de tilstødende tænder for at fjerne plak og madrester.
- Brug af tandtråd: Brug tandtråd dagligt for at rense mellem tænderne og under broen. Der findes specielle tandtrådsprodukter, såsom tandtrådsførere eller interdentalbørster, der kan hjælpe med at nå de svære områder omkring broen.
- Mundskyl: Skyl munden med en antibakteriel mundskyl for at reducere bakterier og forhindre tandkødsbetændelse. Dette kan hjælpe med at holde både broen og de naturlige tænder sunde.
- Regelmæssige tandlægebesøg: Besøg din tandlæge regelmæssigt for professionelle rengøringer og kontrol. Din tandlæge kan opdage og behandle eventuelle problemer tidligt, før de udvikler sig til større problemer.
- Undgå tobak og begræns sukkerindtag: Rygning og overdreven sukkerindtag kan skade både dine naturlige tænder og din tandbro. Undgå tobak og begræns dit sukkerindtag for at opretholde en sund mund.
Ved at følge disse pleje- og vedligeholdelsesråd kan du forlænge levetiden på din tandbro og sikre, at den forbliver funktionel og æstetisk tiltalende. Hos VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby er vi altid klar til at give dig den nødvendige vejledning og støtte for at sikre, at din tandbro forbliver i optimal stand.
Hvor længe kan tandbroer holde?
En tandbro er en investering i både sundhed og livskvalitet, og med korrekt pleje kan den holde i mange år. Typisk har tandbroer en levetid på mellem 5 og 15 år. Levetiden afhænger af materialerne, den er lavet af, samt patientens mundhygiejnevaner. Regelmæssige tandlæge besøg og tandpleje spiller en central rolle i at forlænge tandbroens levetid, hvor tandlægen kan opdage og behandle problemer tidligt. Desuden er en korrekt kost og undgåelse af hårde fødevarer afgørende for at sikre langvarig stabilitet og funktionalitet. Det er vigtigt at følge tandlægens råd om mundhygiejne, som inkluderer daglig børstning, 2 gange om dagen, og tandtråd, for at reducere risikoen for tandkødsproblemer. Sammen med professionel hjælp og personligt engagement kan du opnå bæredygtige resultater, hvor din bro bliver en langvarig del af dit smil og din sundhed.
Hvad er forskellen på en tandbro og et implantat?
Tandbroer og tandimplantater tjener begge til at erstatte manglende tænder ved hjælp af kroner, der er designet til at være naturtro og ligne dine naturlige tænder. Selvom både broer og implantater har til formål at genskabe et komplet smil, ved hjælp af blandt andet en tandkrone, så adskiller de sig væsentligt i deres funktion og installationsproces. Tandbroer indebærer, at en tandkrone fastgøres mellem to sunde tænder, hvilket skaber en stabil og æstetisk løsning.
En bro kræver, at de nærliggende sunde tænder slibes ned, hvilket kan være en ulempe i forhold til bevarelse af naturlig tandsundhed.
Implantater er mere skånsomme for de omgivende tænder og kan ofte være langtidsløsninger, der giver en højere grad af stabilitet og naturlig funktion. Selvom implantater kan være dyrere initialt, anses de ofte for at være en investering i fremtidens tandsundhed.
Hvad koster en tandbro
Prisen på tandbroer kan variere markant.
Der er flere faktorer, der påvirker den endelige pris. Først og fremmest spiller antallet af tænder, der skal erstattes, en rolle. Valget af materiale er også vigtigt, da nogle typer materialer, såsom porcelæn, kan være dyrere end andre. Kvalitet og holdbarhed er afgørende. Se nærmere vores priser her.
Hvad er en tandbro?
Hvor længe holder en tandbro?
Fordele og ulemper ved brobehandling
Alternativ behandling til Tandbroer?