Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvad er en tandbro?

Hvad er en tandbro?

Hvad er en tandbro, hvordan fremstilles den og hvor lang tid holder behandlingen? Det og meget mere kan du få svaret på i nedenstående blogindlæg.

En tandbro er en erstatning af en manglende tand. For at kunne fungere er en tandbro afhængig af at kunne blive koblet fast på de omkringsiddende tænder. Dette betyder også, at en bro er en fast erstatningskonstruktion, der ikke kan tages ud af munden efter behov, men fungerer præcist som resten af dit tandsæt. Afhængigt af antallet af manglende tænder kan en tandbro laves, således at den erstatter op til flere manglende tænder. Med denne type behandling kan du både opnå et æstetisk resultat og få din optimale tyggefunktion, helt uden operation. Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hvis du ønsker at booke tid til en behandling kan vi også hjælpe dig. Du kan læse meget mere om alle vores specifikke behandlinger.

Hvad er en tandbro?

En tandbro hører ind under kategorien implantater. Som skrevet ovenfor bruges en tandbro som erstatning, når du har mistet én eller flere tænder. Tandbroen hviler på eksisterende tænder, og bliver modsat et enkelt tandimplantat ikke indopereret i kæben. I stedet limes/cementeres den fast på de naturlige tænder, og kan derfor ikke tages ud. Efter endt behandling er broen således en del af dit resterende tandsæt. Behandlingen giver med sin permanente løsning samme gode tyggefunktion som naturlige tænder.

En tandbro består af bropiller og mellemled. Bropillerne er de tænder der sidder ved siden af den eller de tænder, som du har mistet, og mellemledet er erstatningen for de mistede tænder.

Hvornår anvendes en tandbro?

Ved en konsultation hos tandlægen vurderes det ud fra din specifikke tandsituation, hvilken behandling som vil være den bedste for dig. Hvis det viser sig at dine omkringstående tænder i forvejen er meget udborede pga. store plomberinger anbefaler tandlægen som regel en tandbro.

Omvendt fravælges løsningen, hvis de omkringstående tænder, som skal bære broen, er sunde og uden plomberinger. Tilpasning af en tandbro kræver nemlig altid tilslibning af de omkringsiddende tænder, der skal bære broen. Der fremstilles tandformede skaller, der omslutter og beskytter de tilslibede tænder. Herefter pålimes de manglende tænder i porcelæn. Derfor vil en tandbro altid, som minimum, bestå af tre sammenhængende tænder og tandkroner, da det minimum skal udgøres af to bropiller og et mellemled. Man kan dog lave tandbroer med op til fjorten sammenhængende led, hvis det er nødvendigt at etablere en hel over- eller undermund.

Uanset hvilken form for tandbro, som må være den rette i dit tilfælde kan vi som erfaren tandlægeklinik være dig behjælpelig!

Få en naturtro tandbro, som passer til dit resterende tandsæt

Hvis du går rundt og frygter at en tandbro vil føre til et unaturligt tandsæt, så har du intet at frygte længere. Ligesom ved andre tandproteser, delproteser implantater og kroner, er det muligt at skabe naturtro tandbroer, hvor det ikke er muligt at se for hverken dig selv eller andre, at det ikke er dine naturlige tænder.

Man kan ikke tage en tandbro ud, men man vil opleve højere komfort ved en tandbro, da alle tænder føles som almindelige tænder og når man tygger vil trykket og dit bid føles ens.

Hvad skal man vælge?

Om du skal vælge en tandbro eller et tandimplantat kommer an på flere forskellige faktorer. Hvis tænderne til den tabte tand er svækkede, f.eks. af for store udboringer og plomberinger, kan man med fordel vælge at benytte sig af en tandbro, da nabotænderne under alle omstændigheder vil skulle bruge en krone. Et tandimplantat kan også være løsningen for en eller flere manglende tænder. Om dit tandsæt vil fungere bedst ved at få en implantatbehandling eller en tandbro er helt individuel. Derfor er det vigtigt at du kommer til en konsultation, hvor din tandlæge vil vurdere, hvilken behandling som vil være den bedste for dig. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vores største interesse at en eventuel behandling tager udgangspunkt i dine ønsker og behov. Af denne grund er hver enkelt behandling skræddersyet specielt efter dig som patient.

Hvad er en tandbro? FORSKELLIGE TYPER TANDBROER

Støttetandbroer, extentionstandbroer og svævetandbroer er alle forskellige typer af tandbroer, der hver især er fordelagtige i forskellige tandtilfælde.

  • Støttebroen er særlig god til patienter med paradentose.
  • Extensionstandbroen er kendetegnet ved blot at hænge på én tand, og denne type tandbro anvendes derfor, når der kun er tænder på den ene side af den manglende tand.
  • Svævebroen adskiller sig fra de andre typer ved at være en tandbro bagtil i munden. Denne tandbro er fri fra tandkødet i mellemleddet, hvilket giver tandbroen et svævende udseende.

Hvis du har yderligere spørgsmål til de forskellige typer af tandbroer er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at dele ud af vores erfaring og kan råde og vejlede dig i forhold til din pågældende tandsituation.

TANDKRONE OG TANDBRO – HVAD ER FORSKELLEN?

Mange finder det vanskeligt at huske forskellen på en tandbro og en krone, men ikke desto mindre er der en markant forskel. En krone erstatter en del af en tand, hvorimod en tandbro erstatter en eller flere helt manglende tænder.

Derudover fungerer en krone som beskyttelse for den tilbageværende del af tanden, hvilket ikke er tilfældet med en tandbro, da denne bruges, når der ingen tand er tilbage. Tandkroner kan fremstilles i porcelæn, i metal eller plastik, mens tandbroer oftest fremstilles i en kombination af et metal og porcelæn. Både tandkroner og tandbroer fremstilles med øje for at skabe et naturligt og diskret udseende af højeste kvalitet.

Hvordan fremstilles tandbroen?

En bro fremstilles oftest grundet ønske om et pænere udseende eller for at få flere tænder at tygge med. Den fremstilles enten i en kombination af guld og porcelæn (metalkeramisk bro) eller i porcelæn (keramisk bro). Broer i ren keramik er mere naturtro og æstetiske end metalkeramiske broer, og anvendes derfor oftest, hvis målet er rent kosmetisk. Der fremstilles i dag færre tandbroer end tidligere, hvilket skyldes, at manglende tænder også kan erstattes med tandimplantater. Hvilken løsning der er den rigtige for dig, afgør du i samarbejde med din tandlæge.

Hvor lang tid holder en bro?

Hvor lang tid din bro holder, afhænger af flere forskellige faktorer. Jo stærkere bropillerne er, jo længere tid vil din bro holde. Den skal både være i god stand når den laves, men det er også vigtigt at holde den ved lige med en god mundhygiejne efterfølgende. Samtidig har det også en betydning hvor mange naturlige tænder du har. Jo flere naturlige tænder du har at tygge med, des mindre belastes tandbroen, da man fordeler arbejdsbyrden over alle tænderne.

Med alle behandlinger gør det sig gældende at mundhygiejnen og plejen af dine tænder skal være i centrum. Jo bedre du er til at passe på dine tænder og opretholde en sund tandpleje, jo længere tid vil behandlingen holde.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid