Forside » Tandpine

Tandpine

Hos VORES TÆNDER Tandklinik ved vi hvor meget smerte tandpine kan fremtvinge. Det dunker, hviner og svier, når du har tandpine. Som oftest er den generende tandsmerte næsten ikke til at holde ud. Af denne grund tilbyder vi altid en akut behandlingstid, uanset om du er ny eller allerede eksisterende patient hos os. Vi bestræber os på at finde en tid til dig samme dag, som du kontakter os. Dette lykkedes i langt de fleste tilfælde. Faktisk 9 ud af 10 gange, kan vi tilbyde en akut tandlægetid den pågældende dag. Vi benytter udelukkende de bedste og nyeste materialer og alligevel formår vi at være blandt de billigste tandlæger nær København. Ydermere er vores team af tandlæger og tandplejere specialiserede i at behandle pateinter med tandlægeskræk, hvorfor du kan følge dig tryg og veltilpas ved et besøg på klinikken.

Hvad gør du, hvis du er så uheldig at være ramt af tandsmerter? Dette forsøger vi at give dig svaret på nedenfor, så du kan komme igennem din tandpine.

Tandpine – En af de værste smerter vi mennesker kan opleve 

Tandpine er uden tvivl én af de værste smerter man kan opleve. Derfor er det vigtigt, at du kontakter en tandlæge hurtigst muligt med henblik på at blive behandlet og dermed smertedækket. Da tandpine er din munds måde at fortælle dig, at der er noget som ikke er som det skal være, forsvinder smerterne næsten aldrig af sig selv. Tværtimod er det ikke unormalt, at tandpinen forværres, hvis du ikke bliver behandlet i tide. Af denne grund anbefaler vi dig at kontakte din tandlæge hurtigst muligt, hvis du har tandpine.

Står du pludselig i en situation med tandpine, hvor din egen tandlæge har lukket kan du altid kontakte os, som din foretrukne akut tandlæge. Uanset om du ønsker tid til en akut tandlægetid eller blot har brug for råd og vejledning til din specifikke tandsituation kan vi være dig behjælpelige. Gennem vores lange erfaring inden for tandlægefaget har vores team specialiserede sig i forskellige dele af fager, hvorfor vi har de rette kompetencer til at hjælpe dig – uanset din tandsituation.

Tandpine i weekenden 

Tandpine hører til en af de mest ubehagelige former for smerter og kan opstå på alle tider af døgnet, hvorfor det er nødvendigt at kende til en akut tandlæge. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vores største interesse at hjælpe akutte patienter af med deres generende tandsmerter. Dette er uagtet om du er ny eller allerede eksisterende patient på klinikken. Ved tandpine er en effektiv behandling altafgørende, hvorfor vi har udvidede åbningstider, som imødekommer dine ønsker og behov for tandlægehjælp. I alle tilfælde bestræber vi os efter at give vores patienter en behandling den pågældende dag. Vi har åbent fra mandag-fredag, hvor vi allerede kan kontaktes fra kl. 07:30. Desuden har vi åbent hver lørdag og næsten aldrig ferielukket.

Har du akutte tandsmerter eller akut tandpine i weekenden, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Behandlingerne i weekenden er helt uden ekstra tillæg og gebyr, hvis du i forvejen er patient hos os. Er du ny patient tillægger vi kun din behandling et beskedent gebyr. Du kommer således aldrig til at betale tårnhøje gebyrer, hvis du benytter os som din foretrukne akut tandlæge. Det synes vi kun er fair!

Hvilke former for tandpine kan man opleve?

Man kan have flere forskellige former for tandpine. Alle er kendetegnet ved uudholdelige smerter. Nedenfor kan du læse om nogle af de tandpiner, som vi oftest får henvendelser omkring.

 • Caries (hul i tanden) kan medføre tandpine, hvis madrester eller bakterier presses ned i tandens hul, hvorved tandens nerve vil påvirkes.
 • Irritation af tandkød som følge af visdomstand som “tygger ned” i tandkødet.
 • Betændelse rundt om tanden.
 • Såfremt at en ny tandfyldning, bro– eller krone endnu ikke er blevet tilpasset dit bid ordentligt.

Følsomhed over for varm mad- og drikkeindtag 

Hvis du har caries (hul i tanden) kan der opstå tandpine når du spiser eller drikker fødevarer, som er varme. Er et hul i tanden blevet dybt, kan det komme tæt på din tandnerve, hvilket kan give udslag i tandpine. Dette er både i form af konstant tandpine, men også i form af smerter som kommer lejlighedsvist. Nedenfor kan du læse nogle af de typiske årsager til tandpine ved varm mad-eller drikkeindtag:

 • Et cariesangreb (hul i tanden), som er nået ind til nerven.
 • Noget er knækket af tanden, og nerven er blottet.
 • Træthedsbrud i tanden, så nerven er irriteret.
 • Følsomme tandhalse pga. for kraftig tandbørstning. Oftest lettere smerter.

HÆVELSE ELLER ØMHED VED TANDKØDET 

Hævelse ved tandkødet kan skyldes en tandbyld. Dette sker når resterne fra en død tandnerve, medfører infektion ud fra tandens rodspids. Dette kan frembringe meget kraftig tandpine. Også visdomstænder som endnu ikke helt er frembrudt, kan ofte resultere i betændelse omkring visdomstanden og derved medføre hævelse og/eller ømhed. Dette kan betyde at området omkring tanden hæver op, eventuelt med tandpine til følge.

FOREBYGGELSE AF TANDPINE – HVAD KAN JEG SELV GØRE? 

Tandpine, eller rettere årsagen til tandpinen forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt at bestille en tandlægetid, hvorved tandlæge kan behandle samt smertedække dig. Har du mange tandsmerter, må du prøve at klare dig på bedste vis med smertestillende indtil du kan komme til tandlæge. Er smerterne så uudholdelige og kan vi ikke hjælpe dig fordi klinikken er lukket, kan du kontakte den offentlige tandlægevagt. Skulle tandpinen gå over inden du får en tid, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på problemet. Du kan nemlig være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen.

AKUT TANDPINE OG TANDLÆGESKRÆK

Det er vigtigt du søger tandlæge, når du har tandpine. Også selvom du lider af tandlægeskræk.

Det er kun tandlægen, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er galt og starte den nødvendige behandling op. Dine tandproblemer vil desuden kun blive værre af, at du venter. Hvis du er bange for at gå til tandlægen, men har tandpine, kan det måske hjælpe dig at vide følgende:

 • Din tandpine forsvinder, når tandlægen bedøver dig. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi tilbyde smertefri bedøvelse.
 • Vi har særlig fokus på dig der er tandlægeskræk og kan således tilbyde dig en tryg behandling, også selvom du har ondt.
 • Vi tager os god tid til din behandling, således at behandlingen foregår efter dine individuelle ønsker og behov.
 • Vi kan aflede dine tanker med musik eller tv i loftet efter dine ønsker. Du er også meget velkommen til at tage en med, som beroliger dig.
 • Vær ærlig og fortæl os om din tandlægeskræk. På den måde har vi den bedste forudsætning for at forberede den bedst mulige behandling for dig ved at tage hensyn til lige netop det, som skræmmer dig ved et tandlægebesøg.

KONTAKT VORES TÆNDER TANDKLINIK – DIN TANDLÆGE I LYNGBY

Akut hjælp er vigtig! Husk på, at jo hurtigere vi behandler dig jo lettere vil det være at lindre smerterne og beskytte dine tænder. Du er altid meget velkommen til at kontakte os. Vi tager imod akutte patienter fra mandag-fredag allerede fra kl. 07:30 og lørdag fra kl. 08:00. For ikke-akut behov kan du også altid ringe til os eller bestille tid gennem vores online bookingsystem.

Vi ser frem til at hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid