Forside » Tandpine

Tandpine

Hos VORES TÆNDER Tandklinik ved vi hvor meget smerte tandpine kan fremtvinge. Af denne grund tilbyder vi altid en akut tid, uanset om du er patient hos os i forvejen. Vi bestræber os på at finde en tid til dig samme dag som du kontakter os, og i langt de fleste tilfælde lykkedes det. Vi benytter udelukkende de bedste og nyeste materialer og alligevel formår vi at være blandt de billigste tandlæger i København. Ydermere er vores team af tandlæger og tandplejere specialister i behandling af tandlægeskræk 

Tandpine er uden tvivl én af de værste smerter man kan opleve. Derfor er det vigtigt, at du kontakter os hurtigst muligt, med henblik på at blive behandlet og dermed smertedækket. Da tandpine er din munds måde at fortælle dig, at der er noget som ikke er som det skal være, forsvinder smerterne næsten aldrig af sig selv. Tværtimod er det ikke unormalt, at tandpinen forværres, hvis du ikke bliver behandlet i tide. Af denne grund anbefaler vi dig at kontakte os hurtigst muligt, hvis du har tandpine. Vi tilbyder også lørdagstider.

Hvilke tandpiner kan man have? 

Man kan have flere forskellige former for tandpine. Alle er kendetegnet ved uudholdelige smerter. Nedenfor kan du læse om nogle af de tandpiner, som vi oftest får henvendelser omkring.   

Smerter når du tygger 

Tandpine når du tygger, kan skyldes en række forskellige ting. De typiske årsager til tandpine ved tygning:  

  • Caries (hul i tanden) kan medføre tandpine, hvis madrester eller bakterier presses ned i tandens hul, hvorved tandens nerve vil påvirkes.  
  • Irritation af tandkød som følge af visdomstand som “tygger ned” i tandkødet.  
  • Betændelse rundt om tanden. 
  • Såfremt at en ny tandfyldning, bro- eller krone endnu ikke er blevet tilpasset dit bid ordentligt 

Følsomhed over for varm eller kold mad/drikkeindtag  

Hvis du har caries (hul i tanden) kan der opstå tandpine når du spiser eller drikker fødevarer, som er kolde eller varme. Er et hul i tanden blevet dybt, kan det komme tæt på din tandnerve, hvilket kan give udslag i tandpine. Dette er både i form af konstant tandpine, men også i form af smerter som kommer lejlighedsvist. Nedenfor kan du læse nogle af de typiske årsager til tandpine ved varm eller kold mad/drikkeindtag: 

  • Et cariesangreb (hul i tanden), som er nået ind til nerven.  
  • Noget er knækket af tanden, og nerven er blottet.  
  • Træthedsbrud i tanden, så nerven er irriteret.  
  • Følsomme tandhalse pga. for kraftig tandbørstning. Oftest lettere smerter.  

Hævelse eller ømhed ved tandkødet  

Hævelse ved tandkødet kan skyldes en tandbyld. Dette sker når resterne fra en død tandnerve, medfører infektion ud fra tandens rodspids. Dette kan frembringe meget kraftig tandpine. Også visdomstænder som endnu ikke helt er frembrudt, kan ofte resultere i betændelse omkring visdomstanden og derved medføre hævelse og/eller ømhed. Dette kan betyde at området omkring tanden hæver op, eventuelt med tandpine til følge.  

Forebyggelse af tandpine – Hvad kan jeg selv gøre?  

Tandpine, eller rettere årsagen til tandpinen forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt at bestille en tid hos os. Har du mange tandsmerter, må du prøve at klare dig på bedste vis med smertestillende indtil du kan komme til tandlæge. Er smerterne så uudholdelige, og kan vi ikke hjælpe dig fordi klinikken er lukket, kan du tage til Tandlægevagten. Skulle tandpinen gå over inden du får en tid, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på tanden. Du kan være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen.  

Kontakt VORES TÆNDER Tandklinik – din tandlæge i Lyngby 

Akut hjælp er vigtig! Husk på, at jo hurtigere vi behandler dig jo lettere vil det være at lindre smerterne og beskytte dine tænder. Du er altid meget velkommen til at ringe til os på 45872261. Vi tager imod akutte patienter fra mandag-fredag allerede fra kl. 07:30 og lørdag fra kl. 09:00. For ikke-akut behov kan du ringe til os eller bestille tid gennem vores online bookingsystem

Vi ser frem til at hjælpe dig! 

 

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Vi er ogsåÅbningstider

*Lukket 31. okt. & 26. dec. 2020

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med×

Menu

Skriv til os

Book tid