Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Panoramarøntgen

Panoramarøntgen

Med et panoramarøntgen kan tandlægen se dine kæber i deres helhed. Røntgenmaskinen kan gengive alle anatomiske strukturer fra øre til øre i horisontal retning, samt fra hagespids til bunden af øjenhulerne i vertikal retning. Med andre ord giver et panoramarøntgen et komplet overblik af underansigtet, hvor alle tænder, kæbe og kæbeled kan ses. Hos VORES TÆNDER Tandklinik benytter vi almindelige røntgenbilleder dagligt, men ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer, fjernelse af visdomstænder samt større behandlingsbehov, kan det være nødvendigt at benytte panoramarøntgen, også kaldet ortopan (OTP).

Som supplement til en klinisk undersøgelse, er et røntgenbillede ofte nødvendigt. Dette for at udrede et eller flere konkrete tandproblemer, som kan være svære at se uden brugen af røntgenbilleder. Det er dog vigtigt for os at understrege, at vi udelukkende tager røntgenbilleder på indikation. Hos VORES TÆNDER Tandklinik afgør vores kompetente behandlere ved hver enkelt behandling, hvilken røntgenundersøgelse der skal foretages. Dette for at sikre, at den rette type røntgen benyttes. Nedenfor kan du læse meget mere om panoramarøntgen, samt hvordan vi benytter denne type røntgen på klinikken. Har du yderligere spørgsmål efterfølgende, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

SÅDAN BRUGER VI PANORAMARØNTGEN HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi tilbyde dig forskellige former for røntgenbilleder alt efter din pågældende tandsituation. I langt de fleste tilfælde tager vi et almindeligt røntgenbillede, også kaldet enoralt billede. Med denne type røntgen er det muligt for behandleren at se nærmere på en eller flere tænder samt de pågældende rodspidser. Modsat det almindelige røntgenbillede, giver et 2D-panoramarøntgen fuld oversigt over tænder og kæbeparti. Et 2D-billede kan desuden sektionsopdele kindtænderne, og dermed give behandleren det fulde overblik over både tænder og kæbedele. Denne type røntgenbillede kan være nødvendig at bruge ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer. Vi benytter desuden særligt panoramarøntgen til planlægning af større behandlinger, såsom operativ fjernelse af visdomstænder.

Vi udfører ikke panoramaoptagelser som erstatning for enkelttandsoptagelser, da et panoramarøntgen kan give et samlet overblik. Røntgenapparatet kan indstilles til at kunne tage præcist snit af et lokalt område, men her ville enkelttandsoptagelser (bite-wings) være mest optimale, hvis det udelukkende gælder præcise røntgenoptagelser. Med det in mente, så vil vi altid vurdere ud fra din konkrete tandsituation, hvilken type røntgenbillede der vil være den bedste i dit tilfælde.

SÅDAN FOREGÅR PANORAMA RØNTGEN

Når du skal have taget et panorama røntgen, tager selve billedet ikke mange sekunder at tage. Man tager røntgen uden for munden, hvilket vil sige, at man ikke har røntgenfilm inde i munden. Røntgenapparatet står i et seperat rum, hvor du som patient skal stå med hænderne på maskinens håndtag. Herefter kører maskinen rundt om kæben, og i løbet af under 20 sekunder er optagelserne fremstillet digitalt. Det er meget normalt, at der tages et panorama røntgen inden f.eks. en kirurgisk operation, fordi man på den måde kan minimere risici ved den gældende behandling. Det gør det nemmere for behandleren at planlægge og ikke mindst udføre en større tandbehandling, hvis der foreligger et op-røntgenbillede som behandlingen kan tage sit udgangspunkt i.

PANORAMARØNTGEN PRIS

Et panoramarøntgenbillede koster 998 kr. heraf kan du få en tredjedel af beløbet tilbage, hvis du er medlem af den private Sygeforsikring danmark. Et panorama billede er dyrere end et almindeligt enoralt røntgenbillede. Dette skyldes at billedet viser fuldt tandsæt og kæbeparti. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vil vores behandlere altid informere dig om, hvorvidt det er nødvendigt at tage et panorama eller et almindeligt røntgenbillede. Herefter er det helt op til dig, hvorvidt du ønsker at takke ja til den pågældende behandlingsprocedure. Vi ønsker altid at levere en ærlig og samvittigheds behandling, hvorfor du altid kender til både pris og procedure forinden en behandling igangsættes. Har du spørgsmål til panoramabilleder generelt, eller vores konkrete procedurebeskrivelser, er du altid meget velkommen til at spørge os på klinikken eller kontakte os telefonisk.

STRÅLING UNDER PANORAMARØNTGEN

De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Strålingen ved behandlingen er minimal, og det svarer ca. til, at du får taget 2-3 almindelige røntgenbilleder. Der er altså ikke tale om særlig høj stråling ved panoramarøntgen.

Som patient hos os kan man naturligvis fravælge at få taget røntgenbilleder, ligesom man kan fravælge en behandling. Konsekvensen kan imidlertid være, at din behandler ikke kan gennemføre en tilfredsstillende undersøgelse og tandbehandling. Desuden kan fravælgelsen af røntgenbilleder betyde større tandproblemer i fremtiden, som med tiden kan vise sig at være livsfarlige.

Vi står klar til at hjælpe dig allerede i dag. Vi håber på at være din foretrukne tandklinik i hjertet af Lyngby!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid