Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Panoramarøntgen

Panoramarøntgen

Med et panoramarøntgen kan tandlægen se patientens kæber i deres helhed. Røntgenmaskinen kan gengive alle anatomiske strukturer fra øre til øre i horisontal retning samt fra hagespids til bunden af øjenhulerne i vertikal retning. Med andre ord giver et panoramarøntgen komplet overblik af underansigtet, hvor alle tænder, hele kæben og kæbeled kan ses. Røntgen bruges dagligt på vores klinik, men nogle gange kan det være nødvendigt at bruge panoramarøntgen ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer.

Som supplement til klinisk undersøgelse er et røntgenbillede ofte nødvendigt. Dette for at udrede et eller flere konkrete tandproblemer. Hos VORES TÆNDER Tandklinik afgør vores kompetente behandlere ved hver enkelt behandling, hvilken røntgenundersøgelse der skal foretages. Dette for at sikre, at den rette type røntgen benyttes. Nedenfor kan du læse meget mere om panoramarøntgen samt hvordan vi benytter det på klinikken. Har du yderligere spørgsmål efterfølgende er du altid meget velkommen til at kontakte os.

SÅDAN BRUGER VI PANORAMARØNTGEN HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi tilbyde dig forskellige former for røntgenbilleder alt efter din pågældende tandsituation. I langt de fleste tilfælde tager vi et almindeligt røntgenbillede, også kaldet enoralt billede. Med denne type røntgen er det muligt for tandlægen at se nærmere på en eller flere tænder samt deres rodspidser. Modsat det almindelig røntgenbillede giver et 2D-panoramarøntgen fuld oversigt over tænder og kæbeparti. Et 2D-billede kan desuden sektionsopdele kindtænderne og på den måde give tandlægen det fulde overblik over både tænder og kæbedele. Denne type røntgenbillede kan være nødvendig at bruge ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer.

Vi udfører ikke panoramaoptagelser som erstatning til enkelttandsoptagelser, fordi panoramarøntgen er gode til at give et overblik, men knap så gode til at vise den enkelte tand præcist. Dog kan man indstille anlægget til at kunne tage præcist snit af et lokalt område, men her ville enkelttandsoptagelser være mest optimale, hvis det udelukkende gælder præcise optagelser.

SÅDAN FOREGÅR PANORAMA RØNTGEN

Når du skal have foretaget et panorama røntgen, tager det kun få sekunder. Man tager røntgen uden for munden, hvilket vil sige, at man ikke har film inden i munden. Patienten placeres blot i anlægget, som kan placeres præcist ved hjælp af laserlys. Maskinen kører herefter rundt om kæben, og i løbet af under 20 sekunder har man optagelserne digitalt. Det er meget normalt, at man får den slags optagelser inden f.eks. en kirurgisk operation, fordi man på den måde kan minimere risici ved den gældende behandling.

PANORAMARØNTGEN PRIS

Et panoramarøntgenbillede koster omkring 998 kr. heraf kan du få en tredjedel af beløbet tilbage, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark. Et panorama billede er dyrere end et enoralt røntgenbillede. Dette skyldes at billedet viser fuldt tandsæt og kæbeparti. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vil vores behandlere altid informere dig om, hvorvidt det er nødvendigt at tage et panorama eller et almindeligt røntgenbillede. Herefter er det helt op til dig, hvorvidt du ønsker at takke ja. Vi ønsker altid at levere en ærlig og samvittigheds behandling, hvorfor du altid kender til både pris og procedure.

STRÅLING UNDER PANORAMARØNTGEN

De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Strålingen ved behandlingen er minimal, og det svarer ca. til, at du får taget 2-3 almindelige røntgenbilleder. Der er altså ikke tale om særlig høj stråling ved panoramarøntgen.

Som patient hos os kan man naturligvis fravælge at få taget røntgenbilleder, ligesom man kan fravælge en behandling. Konsekvensen kan imidlertid være, at tandlægen ikke kan gennemføre en tilfredsstillende undersøgelse og behandling. Desuden kan fravælgelsen af røntgenbilleder betyde større tandproblemer i fremtiden, som med tiden kan vise sig at være livsfarlige.

De mængder stråling, man får i forbindelse med undersøgelse af tænder og kæber hos tandlægen anses for så små, at en skadelig effekt ikke kan registreres. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid