Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvad er en rodbehandling?

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, hvor vi fjerner tandnerve og bakterier fra tandens rodkanal. En rodbehandling kan blive nødvendig i flere forskellige tilfælde. Eksempelvis hvis en tand er nedbrudt på grund af cariesangreb, eller hvis tandnerven er blottet. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt at rodbehandle en tand, som har været udsat for et hårdt slag. Desuden kan der opstå behov for at rodbehandle tænder med kroner, da en krone i visse tilfælde kan medføre, at tandroden dør.

Det er dog oftest bakterier og affaldsstoffer, som gør det nødvendigt at udføre en rodbehandling. Det er nødvendigt at fjerne bakterier og tandnerve, da bakteriernes affaldsstoffer ellers vil sprede sig til resten af tanden, hvilket i værste tilfælde kan udvikle sig til en rodspidsbetændelse.

Sådan foregår en rodbehandling

En rodbehandling foregår ved, at vi borer et hul i tanden med henblik på at få adgang til nerven i rodkanalen. Herefter fjerner vi tandnerve og bakterier fra rodkanalen med specielle rodfile. Efterfølgende fylder vi rodkanalen op med rodfyldningsmateriale for at undgå, at der på ny trænger bakterier ned i rodkanalen.

En rodbehandling kan godt lyde som et voldsomt indgreb, men det er det faktisk ikke. Behandlingen foregår naturligvis under lokalbedøvelse, og derfor vil du ikke mærke noget under selve indgrebet. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi specialiseret os i smertefri og effektiv tandpleje, og ofte vil en rodbehandling kunne klares i løbet af ét enkelt besøg hos tandlægen. Hos nogle patienter vil der dog være behov for at behandle af to omgange.

Som tandlæger er det vores ansvar at vurdere, hvilken behandling, der er mest forsvarlig, og hvad der giver det bedste resultat. Derfor vil den tandlæge, som behandler dig, altid afgøre det i det enkelte tilfælde. Naturligvis vil du som patient blive grundigt informeret om behandlingens forløb og omfang på forhånd.

Smerter efter en rodbehandling

Som nævnt er selve rodbehandlingen en smertefri affære. Der kan dog opstå lidt ubehag og smerter efter behandlingen. Det skyldes, at dit tandsæt skal have tid til at hele. Hos VORES TÆNDER Tandklinik bestræber vi os dog altid på at yde en smertefri behandling og efterbehandling, og derfor udskriver vi naturligvis smertestillende medicin, så du undgår at døje med for meget ubehag. Efter et par dage vil dit tandsæt være helet, og du vil igen kunne bruge den behandlede tand uden at mærke smerter.

Kan jeg spise og drikke efter behandling?

I forhold til dit indtag af mad og drikke er den vigtigste ting at huske på, at du ikke må spise før din bedøvelse er aftaget igen. Hvis du spiser inden bedøvelsen er helt væk er der risiko for, at du tygger dig selv i kinden uden selv at kunne mærke det. Generelt er det en god idé at holde sig til flydende fødevarer efter et større indgreb hos tandlægen, da tygning af hårde madvarer kan være skyld i en større skade. Har du fået foretaget en rodbehandling, er det særligt vigtigt, at du passer på, hvad du spiser. Efter 1-2 timer vil du kunne indtage mad igen.

Det koster en rodbehandling

Den almindelige pris for en rodbehandling er 2.495 kroner for behandling på én rodkanal. Behandling af efterfølgende kanal koster 798 kroner. Medlemmer af Sygeforsikringen ”Danmark” får 300 kroner i tilskud til rodbehandlinger. Vi indrapporterer direkte til ”Danmark”, så du selv undgår besvær med at indsende dokumentation for behandlingen.

En rodbehandling er måske ikke det mest spændende at kaste sine surt optjente penge efter. Ikke desto mindre anbefaler vi på det varmeste, at du får rodbehandlet i tide, hvis behovet opstår. For hverken økonomisk og sundhedsmæssigt kan det svare sig at ignorere smerter og betændelse i tænderne. Hvis der opstår rodspidsbetændelse som resultat af en ubehandlet betændelse, kan det medføre komplikationer, som giver langt større ubehag og udgifter.

Kontakt os, hvis du får tandsmerter

Du skal aldrig ignorere smerter i tænder og tandkød. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi vores patienters tandsundhed som vores højeste prioritet, og derfor vil vi altid bestræbe os på at behandle dig så hurtigt og skånsomt som muligt. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har smerter eller bare har spørgsmål til en behandling. Vi glæder os til at byde indenfor i trygge og professionelle rammer.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid