Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandbeskyttere

Tandbeskyttere

Tandbeskyttere bæres oven på tænderne for at beskytte dem mod slag i ansigtet og hovedet. Tandbeskyttere er en vigtig del af sportsudstyr til alle, der dyrker en sport, der involverer fald, kropskontakt eller bevægelige genstande. Dette omfatter henholdsvis fodbold, amerikansk fodbold, basketball, baseball, (is)hockey, skateboard, gymnastik, mountainbike og en hvilken som helst aktivitet, der kan resultere i skade af munden. Tandbeskyttere dækker som regel de øvre tænder og er fremstillet til at beskytte mod brud på tænder, flækket læbe og anden skade af munden. Nedenfor kan du læse meget mere om hvilke typer tandbeskyttere vi fremstiller på klinikken, priser på de forskellige skinner samt garantifordele ved køb af individuelt fremstillet tandbeskyttere.

HVAD GØR EN TANDBESKYTTER?

Helt kort, så beskytter en tandbeskytter tænderne mod slag. Dyrker du kontaktsport er det særligt anbefalelsesværdigt med en tandbeskytter. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan du få lavet en skræddersyet tandbeskytter, som sidder helt perfekt til dit individuelle tandsæt. Vi kalder den skræddersyet fordi den er tilpasset lige præcis til dig og derved ikke skal forsøges at passe til alle, hvilket ofte betyder at skinnen ikke rigtig passer til nogen. Du vil opleve en tandbeskytter som ikke føles som en stor klods under overlæben og din vejrtrækning vil føles mere fri. Dette vil desuden give dig en konkurrencefordel.

Sport er sjovt og sundhedsfremmende. I flere sportsgrene er det dog fornuftigt at beskytte sit dyrebare tandsæt mod traumer. Hvert enkelt tandsæt er unikt og fortjener en individuel løsning. En individuelt fremstillet tandbeskytter er til enhver tid at foretrække mht. til pasform og komfort, sammenlignet med en standardfremstillet model forhandlet i f.eks. en sportsforretning.

FORSKELLIGE TYPER TANDBESKYTTERE

Der findes forskellige typer af tandbeskyttere. Nedenfor kan du få et overblik over de forskellige former for skinner. Du bør dog være opmærksom på, at vi hos VORES TÆNDER Tandklinik kun tilbyder to af skinnerne på klinikken.

  • Junior
  • Standard
  • Elite
  • Professionel

En juniorskinne er en enkel skinne til børn og unge, til brug ved almindelig sport uden hård kontakt. For at få fremstillet en sådan skinne kræver dette kun aftryk af overkæben. Som udgangspunkt tager vi ikke aftryk til juniorskinner på klinikken, da vi ikke behandler børn og unge. Der kan dog være få undtagelser for børn og unge, som dyrker elitesport. Kontakt os i dag for at høre, hvilke muligheder der er for at vi kan hjælpe med en juniorskinne.

En standardskinne er en universel skinne til beskyttelse ved alle typer sport. Denne skinne kræver ligeledes kun aftryk af overkæben. Dette er ikke en skinne, som vi som udgangspunkt fremstiller på klinikken. Du er dog altid meget velkommen til at kontakte os for en eventuel forespørgsel at netop denne type skinne.

En eliteskinne er med okklusionsrelief på undersiden, hvilket sikrer korrekt okklusion. At få fremstillet en sådan skinne kræver aftryk af både overkæbe, underkæbe og sammenbid. Vi tager aftryk og fremstiller denne type skinne på klinikken.

En professionelskinne er fremstillet med en hård frontplade til maksimal beskyttelse ved hård kontaktsport. Denne skinne kræver kun aftryk af overkæben. Vi tager aftryk og fremstiller denne type skinne på klinikken.

KOM SKADEN I FORKØBET MED EN TANDBESKYTTER

Hos VORES TÆNDER Tandklinik fremstiller vi individuelt tilpassede tandbeskyttere, som passer præcis til din mund og tandsæt. En speciallavet tandbeskytter nedsætter i høj grad risikoen for knækkede tænder, og derfor kan den være en rigtig god investering.

En tandbeskytter er nem at sætte i og tage ud. Den konstrueres efter et aftryk af tænderne og tilpasses til at modstå stort pres og hårde slag. Nogle sportsgrene kræver en tykkere tandbeskytter end andre på grund af øget chance for knækkede tænder. Dette gælder fx. i forhold til boksning og brydning. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi tandbeskyttere i 3 lag.

2 ÅRS GARANTI PÅ TANDBESKYTTERE HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Ved køb af en tandbeskytter hos VORES TÆNDER Tandklinik får du et holdbarhedsdokument, som sikrer dig garanti på skinnen i 2 år. Hvis skinnen mod forventning skulle knække under sport kan vi således hjælpe dig helt gratis. Desuden er det vigtigt at du passer godt på skinnen og medbringer den ved dine regelmæssige tandlægebesøg således at vi som din tandlæge har de bedste forudsætninger for kontinuerligt at tilpasse skinnen efter dit tandsæt. Skinnen kan slides ved brug eller miste optimal pasform ved ændret tandsæt, hvorfor skinnen altid bør tilpasses efterhånden som tandsættet kan ændre sig. Der er således flere ting, som gør sig gældende for effekt og holdbarhed af skinnen.

INDIVIDUELT FREMSTILLET SPORTSSKINNE

En sportsskinne, også kendt som en tandbeskytter er en individuelt fremstillet skinne til forebyggelse af tandskader og sportstraumer. Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi en sportsskinne som er udformet efter egne ønsker og behov samt har en optimal pasform og komfort. Dette i stedet for et produkt som er købt på nettet eller i en sportsbutik, hvor skinnen er universel og lavet efter standardmål. Eftersom den universelle skinne ofte ikke har den rette pasform vil de fleste opleve at skinnen sidder løst og falder ud i det øjeblik, hvor der er mest behov for at den skal beskytte tænderne.

Sportsskinner beskytter mod slag direkte på tænderne og slag på underkæben, der derved slår tænderne sammen. Der findes teorier om, at sportsskinner ligefrem kan forhindre en hjernerystelse, fordi de aflaster kæbeleddet under sammenslag. Som oftest anvender man kun en tandbeskytter i overkæben, da dette ellers kan føles for voldsomt og forstyrrende for vejrtrækningen.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik sender vi aftrykket af dit tandsæt videre til Elysee Dentals laboratorie, hvor de fremstiller sportsskinnerne af CE-certificerede materialer af høj kvalitet og i et varieret udvalg til forskellige ønsker og behov.

PRISER PÅ TANDBESKYTTERE HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Prisen på en tandbeskytter afhænger af, hvilken type skinne, som du skal have fremstillet. Hos VORES TÆNDER Tandklinik fremstiller vi både elite- og professionel tandbeskyttere. Ved fremstilling af en professionelskinne er skinnen opbygget med en hård frontplade, som er til maksimal beskyttelse ved hård kontaktsport, hvorfor denne skinne er en lille smule dyrere end eliteskinnen. Skinnerne koster fra 3.875 kr. Den professionelle skinne anbefaler vi, som det ligger i ordets betydning, til de mennesker som dyrker hård kontaktsport på et professionelt plan. Er du medlem af Danmark kan du få 545 kr. i tilskud fra sygeforsikringen Danmark. Dette gør sig gældende for begge type skinner.

Ønsker du at vi skal hjælpe dig med at få fremstillet din egen individuelle tandbeskytter så tøv ikke med at kontakte os. Vi har åben tilgang for nye patienter, hvorfor du altid er meget velkommen som patient hos os.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid