Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Misfarvede tænder

Misfarvede tænder

Misfarvede tænder er noget som flere og flere mennesker kan nikke genkendende til. Misfarvning af tænder kan blandt andet skyldes ekstern påvirkning, såsom kaffe, tobak og rødvin. Det kan også skyldes en medført fejl i emaljedannelsen samt forskellig påvirkning under tand-dannelsen. Uagtet årsag og om der er tale om en enkelt eller flere tænder, kan det virke hæmmende for dit selvværd, hvis du ikke er tilfreds med farven på dine tænder. Et falmende smil kan måske ligefrem begrænse dig i at smile og grine højlydt. Dette er der heldigvis en løsning på. I nedenstående blogindlæg kan du læse mere om misfarvede tænder, hvilken løsning tandlægen kan hjælpe dig med samt de hyppigste årsager til misfarvede tænder. Hvis du har yderligere spørgsmål efterfølgende er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig og dele ud af vores viden og erfaring.

Tandblegning kan være din løsning

Det aktive stof i tandblegemidler er brintoverilte. Det trænger ind i tanden og kan fjerne eventuelle farvestoffer, der er trængt ind. På den måde kan en tandblegning være løsningen på dine misfarvede tænder. Man bør dog aldrig blege tænder uden først at have talt og rådført sig med en tandlæge.

Tandblegning hjemme foregår ved hjælp af individuelle tilpasset blegeskinner, som man får med hjem fra tandlægen sammen med den rette mængde blegegel. Skinnerne fremstilles ud fra et aftryk af dine tænder, så de passer præcist til dit tandsæt. Det er vigtigt at følge tandlægens vejledning nøje. Desuden er det specielt vigtigt at passe på, at blegemidlet ikke kommer på tandkødet eller ned i maven. En hjemmeblegning tager oftest 2-3 uger, hvor skinnen med blegemidlet sidder på tænderne i 1-2 timer om dagen eller hele natten. Din tandlæge vil finde den rette anvisning til dig og dine tænder.

Interne eller eksterne misfarvninger?

Hvis du har misfarvninger på dine tænder er der heldigvis meget at gøre. Det mest optimale og effektive er at få lavet en tandblegning. Hos VORES TÆNDER tandklinik skelner vi mellem to forskellige årsager til misfarvninger af tænderne.

  • Interne misfarvninger
  • Eksterne misfarvninger

Interne misfarvninger er de misfarvninger du ikke selv er skyld i. De kommer inde fra selve tanden, hvilket betyder at det kan være aldersbetinget eller en død tand, som er skyld i misfarvningerne. Eksterne misfarvninger er de misfarvninger der påvirkes af syre, usunde vaner samt mad og drikkevarer. Det er særligt de eksterne misfarvninger, hvor du selv kan gøre noget.

Kan misfarvede tænder blive hvide igen?

Svaret er ganske enkelt ja. Uanset om du har interne eller eksterne misfarvninger, kan du få lavet en tandblegning. På den måde kan du få det hvide tandpasta smil, som du går og drømmer om. På en professionel tandklinik kan du få lavet en tandblegning, hvor du opnår et smukt og effektivt resultat, uden at skade tænderne. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi lang erfaring inden for området, hvorfor du trygt kan benytte os som dine foretrukne tandlæge.

Desværre findes der også mange firmaer i dag, der reklamerer med produkter, hvor det er muligt at blege sine tænder hjemmefra. Det er dog langt fra alle produkter, som er sikre, hvorfor du kan ende med at få ødelagt din emalje. I november 2012 valgte Miljøstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed at skærpe reglerne for tandblegeprodukter. Ifølge reglerne om kosmetiske produkter må der frit sælges tandblegeprodukter med op til 0,1 % hydrogenperoxid, men hvis koncentrationen
af hydrogenperoxid er over 0,1 % må tandblegeprodukterne kun sælges til tandlæger og anvendes i forbindelse med tandblegning. Eftersom at koncentrationen ikke må være over 0,1 % for disse hjemmeblege produkter er der ingen virkning.

Selvom det oftest er dyrere at få lavet en tandblegning på en tandklinik, kan det således både betale sig og anbefales, hvorfor du med garanti aldrig vil risikere at skade dine tænder

Kan tandpasta være redningen på de gule tænder?

Selv om din tandpasta lover, at du får hvidere tændere ved daglig børstning, bliver dette løfte ikke nødvendigvis opfyldt. Går man i sit lokale supermarked, finder man også utallige produkter, der lover hvidere tænder på kort tid. Men virker disse produkter egentlig? Whitening tandpasta er noget mange mennesker gør brug af i håbet om et hvidere smil. Dog er der ingen evidens for, at det virkelig giver hvide tænder, som produktet lover. Man skal også passe på med Whitening tandpasta, da det indeholder mange slibemidler og det derfor kan være skadeligt for tænderne. Undersøgelser viser også at Whitening tandpasta ikke har større effekt i form af at blege tænderne, i forhold til almindelig tandpasta. Inden du overvejer en tandpasta løsning med ønsket om hvidere tænder, anbefaler vi at du kontakter din lokale tandlæge og følger de professionelle anvisninger. På den måde undgår du de mange nemme løsninger, som internettet og diverse supermarkeder reklamerer for.

Lad din tandlæge hjælpe og guide dig

Vi oplever ind i mellem at vores patienter holder deres ønsker tilbage, og synes, at det er pinligt at spørge, om de kan få lysere tænder eller lignende. Husk, at det er i vores største interesse at hjælpe dig, så alle ønsker og tanker er velkomne. Hos VORES TÆNDER Tandklinik udfører alle former for tandbehandlinger, hvorfor du med sikkerhed kan få den hjælp som du ønsker.

Årsager til misfarvede tænder

Der findes forskellige årsager til gule tænder.

  • Nogle mennesker har større tendens til gule tænder end andre.

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at nogle mennesker har større tendens til gule tænder end andre. Dette kan du selv hurtigt afgøre. For at finde ud af om dine tænder har en naturlig tendens til at blive gule, kan du tjekke om det gælder alle tænder, eller om det er enkelte tænder. Viser det sig at det kun er enkelte tænder, der er gule, er årsagen muligvis en anden. Er de gullige plamager ligeligt fordelt på alle tænder, så er der en naturlig årsag til misfarvningen.

  • Ældning

Endvidere sætter ældning også sine tydelige spor på tænderne fordi emaljen slides, og tandbenets varme farve skinner igennem. Misfarvede tænder er en naturlig del af aldringsprocessen, og alle oplever det på et eller andet tidspunkt.

  • Dårlig mundhygiejne

Men der kan også være andre årsager til at man har fået gule tænder. En anden årsag kan f.eks. være dårlig mundhygiejne. Dårlig mundhygiejne er en af hovedårsagerne til misfarvede tænder, og det resulterer ofte også i tandproblemer af forskellig karakter.

  • Farvede mad- og drikkeindtag

Derudover kan drikkevarer også forårsage at tænderne mister deres naturlige, hvide farve. Eksempler på drikkevarer der misfarver tænderne er; kaffe, te, iste, sodavand og nogle juicetyper. Der er også bestemte fødevarer som f.eks. lakrids, nogle krydderier og visse bærtyper der kan medføre gule tænder, hvis du spiser dem ofte eller i store mængder, og ikke husker at børste tænderne efter indtagelse.

  • Tobak

En anden hyppig årsag er rygning og skråtobak, som begge konsekvent medfører gule tænder, hvorfor man bør undgå disse vaner. Den gule farve ved tobaksbrug skyldes både nikotin og tjære, og kan kun undviges, hvis du undlader cigaretterne og skråen.

Generelle råd til at mindske misfarvning af tænder

Pas på med selv at eksperimentere med blegemidler derhjemme. Spørg altid din tandlæge til råds. Drik vand og skyl munden i løbet af dagen med vand, hvis du drikker meget kaffe eller the. Rygestop og god regelmæssig mundhygiejne er det bedste værn mod misfarvninger.

Hvad kan jeg selv gøre ved misfarvede tænder?

Der findes flere hjælpemidler, hvis du ønsker at komme af med de gule tænder. Du skal børste dine tænder to gange om dagen og gerne efter indtag af farvende midler såsom kaffe, te og lakrids, hvilket betyder at en tandbørstning midt på dagen kan være nødvendig. Brug desuden tandtråd og mundskyl. Vi anbefaler samtidig, at du går til tandlægen, og får renset dine tænder. Dette gøres gennem en tandrensning. Hvis ikke en almindelig tandrensning er tilstrækkelig, kan man overveje en tandblegning.

Vi håber på at høre fra dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid