Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Visdomstænder og udtræk af disse – Gør det ondt?

Visdomstænder og udtræk af disse – Gør det ondt?

Oplever du smerte eller ømhed omkring dine visdomstænder? Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi en bred erfaring inden for behandling og udtrækning af visdomstænder. Vi er ydermere specialister i tandlægeskræk.

Hvad er en visdomstand?  

Visdomstænderne er de bagerste kindtænder i hver side af munden, både i over- og underkæbe. De bryder ofte frem omkring 16-20 årsalderen eller senere. Hos nogle ligger tænderne inde i kæbeknoglen, helt uden at bryde frem. Mens nogle oplever slet ikke at have dem. Der er oftest ikke plads til visdomstænderne i vores kæbe, hvorfor de i de fleste tilfælde skal hives ud. Vi anvender ikke vores tænder på samme måde, som før i tiden. Af denne grund slides vores tænder ikke så meget. Ydermere er vi blevet rigtig gode, til at holde vores tænder sunde. Dette betyder blandt andet at vi ikke har brug for visdomstænderne, på samme måde i dag som førhen.  

Hvornår ved jeg om mine visdomstænder skal fjernes?

Flere oplever at visdomstænderne bryder helt normalt frem og bliver en integreret del af tandbuen. Andre bliver liggende i kæbeknoglen, og bryder aldrig frem. Visdomstænder kan ligge i munden i mange år uden at gøre skade. I nogle tilfælde, kan der dog ubemærket opstå forskellige problemer med visdomstænderne. Af denne grund er det vigtigt at holde øje med tænderne sammen med din tandlæge.  

Hvis dine visdomstænder ikke er vokset helt frem, og der gentagne gange kommer betændelse i tandkødet omkring den enkelte tand, skal den fjernes. Tilstanden er som oftest ledsaget af dårlig ånde, dårlig smag, synkebesvær, hævelse, smerter og nedsat gabeevne.

Gør det ondt at få trukket visdomstænder ud?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi stor erfaring med fjernelse af visdomstænder. Behandlingen er naturligvis 100 % smertefrit. Der lægges altid en lokalbedøvelse omkring tanden, så der ikke vil kunne mærkes nogen smerter, når tanden fjernes. I nogle tilfælde, kan tanden trækkes ud og i andre tilfælde, er det nødvendigt at operere tanden ud. Hvis visdomstanden skal opereres ud, tager det omkring 50-60 minutter.  

Kan man gå på arbejde efter man har fået fjernet en visdomstand?

Når du har fået fjernet en visdomstand, er det vigtigt at såret i din mund får ro. Du skal af denne grund undgå at være fysisk aktiv det første døgn efter operationen. De fleste der, får fjernet en visdomstand har ondt bagefter og vi anbefaler derfor ikke at du tager på arbejde efter operationen. Efter behandlingen hæver kinden oftest op og som følge heraf, vil nogle også have svært ved at gabe normalt de første dage.

Desuden skal du vente med at spise igen, til bedøvelsen er helt aftaget. Ellers risikerer du at bide dig i kinden. Det første døgn efter operationen skal du helst spise kold mad, der er blødt eller flydende.

Hyppigste årsager til at visdomstænder skal fjernes:

  • Hvis der er hul (caries) i visdomstanden eller tanden ved siden af. 
  • Hvis visdomstanden er placeret nede i kæben og derfor “gnaver” sig på nabotanden.  
  • Hvis der ses betændelse og hævelses af tandkødet omkring visdomstanden. 
  • Hvis en visdomstand er fuldt frembrudt, kan den trækkes ud som andre tænder. Men er tanden kun delvist eller slet ikke frembrudt, skal der foretages en operation for at få den ud. 

Hvis du oplever smerter eller ømhed i eller omkring din visdomstand, er det vigtigt at du kontakter din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik. Du er også meget velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller tidsbestilling.    

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal medVi samarbejder med

×

Menu

Skriv til os

Book tid