Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Klorhexidin

Klorhexidin

Klorhexidin er en desinficerende væske, som kan anvendes som et plakforebyggende middel på rene tænder, hvis et område i munden skal skånes for tandbørsten. Klorhexidin sætter sig på tændernes overflade og tager dermed pladsen for bakterierne. Væsken virker altså direkte på bakterierne. Læs nedenstående blogindlæg og bliv meget klogere på klorhexidin og brugen af dette.

Anvendelse 

Klorhexidin kan anvendes i flere forskellige forbindelser. Oftest anvendes det efter et operativt indgreb, hvor det ikke er muligt at børste tænderne i det opererede område. Det kan også være i forbindelse med behandling af paradentose, virusinfektion og sår i munden. Du kan købe klorhexidin på apoteket og i Matas.

Klorhexidin kan bruges som mundskyl, der er dog nogle ting du skal være opmærksom på. Det anbefales at skylle munden to til tre gange dagligt (morgen, middag og aften) med en centiliter ufortyndet klorhexidin 0,12 %. Væsken holdes i munden i to minutter og spyttes derefter ud. Det er vigtigt ikke at anvende en for høj dosis, da dette vil kunne skubbe til mundhulens gode bakterieflora, ligesom der kan forekomme ætsningsskader af slimhinden ved for høje koncentrationer. Desuden kan væsken farve tænder og tunge gullig/brun. Misfarvningen er uskadelig og forsvinder ved behandlingens ophør eller ved tandrensning.

Klorhexidin må ikke anvendes sammen med tandpasta. Der skal gå minimum 2 timer før/efter skylning. Tandpastaen indeholder stoffer, som ødelægger virkningen og behandlingen vil derfor ikke have nogen effekt. Ligeledes kan forskellige fødevarer påvirke virkningen, hvorfor der også skal gå 2 timer imellem brugen af klorhexidin og indtagen af mad- og drikkevarer. Desuden bør du højst anvende væsken i 3 uger, eller efter anvisning og aftale med din tandlæge eller tandplejer.

Visdomstænder og klorhexidin

Efter b.la. udtrækning af en eller flere visdomstænder er det er vigtigt at holde rent i det opererede område ved at børste tænder, men du skal ikke børste omkring såret. Som en hjælp til at holde såret rent kan du skylle munden med klorhexidin 0,12 %, indtil trådene er fjernet. Skyl aldrig samme dag som du er blevet opereret. Vent altid til dagen efter. I den periode, hvor du skyller din mund med klorhexidin, skal du børste tænder uden tandpasta. Pus, blod og mælk hæmmer væskens virkning. Det samme gør skummemidlet i tandpasta. Det er derfor vigtigt, at der ikke benyttes tandpasta i to timer før og efter, der er skyllet med væsken.

Ønsker man at bruge klorhexidin i forbindelse med tandbørstning, kan man med fordel bruge en tandpasta med lidt eller ingen skummemiddel. Ønsker man alligevel at børste sine tænder nænsomt i området, anbefaler vi at anvende en helt ny og blød tandbørste.

Du får altid kyndig vejledning og instruktion efter en behandling hos os. Skulle du alligevel være lidt i tvivl om, hvordan du skal bruge klorhexidin er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at hjælpe dig!

Vi ser frem til at hjælpe dig med at holde dine tænder sunde resten af livet.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal medVi samarbejder med

×

Menu

Skriv til os

Book tid