Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Fluor i tandpasta

Fluor i tandpasta

Fluor i tandpasta – Hvad er det egentlig? Under tandpastaens hvide farve og skummende konsistens gemmer der sig et stof, der er en fast bestanddel i langt de fleste typer af tandpasta. Men hvad gør fluor egentlig godt for? Det og meget mere kan du blive klogere på i nedenstående blogindlæg.

FLUORID I TANDPASTA

Fluor eller fluorid bruges i små mængder i tandpasta. Denne lave koncentration gør stoffet helt ufarligt. Trods megen diskussion i medierne er der således intet at frygte, når du står med munden fuld af tandpasta morgen og aften. Selvom fluor i sig selv heller ikke er et helt uskyldigt stof så skal der en hel tube med 100g fluor tandpasta til, før du kan blive lidt syg og få maveonde af det. Undersøgelser har endvidere vist, at der skal et helt gram fluorid til, før du kan få en akut forgiftning og komme i livsfare – altså, mere end seks tuber tandpasta på en gang. Du har således intet at være nervøs for, når du morgen og aften kommer fluortandpasta på din tandbørste.

HVAD GØR FLUOR GODT FOR?

Når langt de fleste typer af tandpastaer på markedet indeholder fluor, skyldes det, at dette stof kan gøre noget helt særligt for vores tænder. I dag får færre mennesker huller i tænderne, end hvad der tidligere var tilfældet. Denne effekt kan blandt andet tilskrives fluortandpastaen. Tandpastaen har en unik evne til effektivt at beskytte mod dannelsen af caries.

Effekten af fluor opstår, når du bruger tandpasta med fluor over en længere periode. Indholdet af fluor vil beskytte emaljen på dine tænder. Dette er særligt godt i kampen for at undgå syreangreb ved indtagelse af blandt andet syreholdige drikkevarer såsom juice og sodavand. Samtidig har det vist sig, at fluor i tandpasta kan forhindre udviklingen af caries i den tidlige udviklingsfase. Dermed kan fluor altså spille en betydningsfuld rolle i forebyggelsen af tandproblemer.

Er du i tvivl om hvilken tandpasta du bør bruge til dit tandsæt så kan din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik med garanti vejlede dig til det helt rette valg.

BEDSTE TANDPASTA?… ER DEM MED FLUOR!

Mange danskere fravælger fluor i tandpasta, fordi de er bekymrede over den tilsatte fluor. Af den grund vælger flere at bruge en naturtandpasta eller hjemmelavet fluorfri tandpasta. Dette anbefaler vi dog ikke vores patienter. Fluor i tandpasta er altså helt ufarlig i de mængder, som vi mennesker bruger til at børste vores tænder. Og man skal huske på, at alting kan blive sundhedsskadeligt, hvis vi indtager det i enorme mængder. Teoretisk set skal et barn spise mere end to hele tuber, før der er tale om, at fluorid i tandpasta overhovedet kan være livsfarligt. Voksne skal endnu højere op. Derfor er det også urealistisk at tale om, at tandpasta med fluor i udgør en sundhedsrisiko, da det vil kræve enorme mængder tandpasta indtaget på én dag.

Forskningen i fluortandpasta på verdensplan er så enormt overbevisende, at ingen forskere betvivler resultaterne. Der er mindst 100 forsøg, hvor folk har børstet tænder med og uden fluortandpasta. Det var tydeligt i alle tilfælde, at der var langt flere huller, hvis ikke man brugte fluortandpasta. Den bedste type tandpasta er altså den med tilsat fluor!

VELDOKUMENTERET EFFEKT

Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi, at du bruger en tandpasta, der indeholder fluor. Dette gør vi af den simple årsag, at det er veldokumenteret, at fluor har en beskyttende effekt mod caries. For at opnå den bedste effekt af fluoren i din tandpasta, anbefaler vi desuden, at du ikke skyller din mund med vand efter tandbørstning. Dette vil nemlig forhindre fluoren i at blive siddende på dine tænder, hvor stoffet yder sin beskyttelse.

Kunne du tænke dig at høre mere om fluor i tandpasta og blive klogere på dette omdiskuterede stof, er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at råde og vejlede dig til det korrekte valg til dit tandsæt.

VALG AF TANDPASTA

Dit valg af tandpasta kan have stor betydning for dine tænders fremtid. Brug derfor tandpasta fluorid, da fluorid i tandpasta hæmmer udviklingen af caries. Mængden af fluorid i din tandpasta fremgår af indholdsfortegnelsen. Du er også altid meget velkommen til at spørge din tandlæge til råds og derefter bruge tandlægens anvisningen til mængde af fluortandpasta. Brug 1 cm tandpasta hver gang. Mange natur- og økotandpastaer indeholder ikke fluorid og kan derfor ikke anbefales.

Der kan være forskellige grunde til, at en bestemt tandpasta er velegnet til dig. Spørg eventuelt din tandlæge til råds således at du sikrer at vælge den helt korrekte tandpasta til dit tandsæt.

DIN TANDPASTA INDEHOLDER MEGET LIDT FLUORID

Forskerne i fluorid fortæller, at vi ikke skal bekymre os for at gnubbe tænderne med fluortandpasta. Grunden til dette er at fluortandpasta kun indeholder så lidt fluor at det ikke er farligt. Den tandpasta du bruger har således ikke ret meget at gøre med den dødsensfarlige gas fluor eller hormonforstyrrende fluorstof.

Har du yderligere spørgsmål om fluor i tandpasta er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores største interesse er at dele ud af vores erfaring og hjælpe dig!

TANDPASTA TIL BØRN

Ligesom så meget andet, så skal man være særligt opmærksom på, at børn lettere kan få for meget fluor end vokse. Børn har en tendens til at spise meget tandpasta under tandbørstning, hvilket kan være farligt. Faktisk spiser helt op til 60% af børn deres tandpasta. Hvis man som barn bliver udsat for alt for store mængder fluor, kan man nemlig risikere at opleve fluoridforgiftning.

Dette kan medføre sygdommen fluorose, som er en forstyrrelse i dannelsen af den beskyttende emalje på børnenes blivende tænder. Det ses ved, at de blivende tænder har hvide pletter eller i svære tilfælde andre voldsommere misfarvninger. Der stilles derfor også større krav til tandpasta til børn, og det anbefales kun at bruge en meget lille mængde tandpasta med fluor ved hver tandbørstning.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Book tid