Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Fluor i tandpasta

Fluor i tandpasta

Fluor i tandpasta – hvad er det egentlig? Under tandpastaens hvide farve og skummende konsistens gemmer der sig et stof, der er en fast bestanddel i langt de fleste typer af tandpasta.

Fluor! Fluor i tandpasta

Fluor – eller fluorid som det faktisk er – bruges i små mængder i tandpasta. Denne lave koncentration gør stoffet ufarligt. Trods megen diskussion i medierne er der således intet at frygte, når du står med munden fuld af tandpasta morgen og aften.

Hvad gør fluor godt for?

Når langt de fleste typer af tandpastaer på markedet indeholder fluor, skyldes det, at dette stof kan gøre noget helt særligt for vores tænder. I dag får færre mennesker huller i tænderne, end hvad der tidligere var tilfældet. Denne effekt kan blandt andet tilskrives fluortandpastaen. Tandpastaen har en unik evne til effektivt at beskytte mod dannelsen af caries.

Effekten af fluor opstår, når du bruger tandpasta med fluor over en længere periode. Indholdet af fluor vil beskytte emaljen på dine tænder. Dette er særligt godt i kampen for at undgå syreangreb ved indtagelse af blandt andet syreholdige drikkevarer såsom juice og sodavand.

Samtidig har det vist sig, at fluor i tandpasta kan forhindre udviklingen af caries i den tidlige udviklingsfase. Dermed kan fluor altså spille en rolle i forebyggelsen af tandproblemer.

Bedste tandpasta?… Er dem med fluor!

Mange danskere fravælger fluor i tandpasta, fordi de er bekymrede over den tilsatte fluor. Af den grund vælger flere at bruge en naturtandpasta eller hjemmetlavet fluorfri tandpasta – det anbefaler vi dog ikke vores patienter. Fluor i tandpasta er altså helt ufarlig i de mængder, som vi bruger. Og man skal huske på, at alting kan blive sundhedsskadeligt, hvis vi indtager det i enorme mængder. Teoretisk set skal et barn spise mere end to hele tuber, før der er tale om, at fluorid i tandpasta overhovedet kan være livsfarligt. Voksne skal endnu højere op. Derfor er det også urealistisk at tale om, at tandpasta med fluor i udgør en sundhedsrisiko, da det vil kræve enorme mængder tandpasta indtaget på én dag.

Forskningen i fluortandpasta på verdensplan er så enormt overbevisende, at ingen forskere betvivler resultaterne. Der er mindst 100 forsøg, hvor folk har børstet tænder med og uden fluortandpasta. Det var tydeligt i alle tilfælde, at der var langt flere huller, hvis ikke man brugte fluortandpasta. Den bedste type tandpasta er altså den med tilsat fluor!

Veldokumenteret effekt

Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi, at du bruger en tandpasta, der indeholder fluor. Dette gør vi af den simple årsag, at det er veldokumenteret, at fluor har en beskyttende effekt mod caries.

For at opnå den bedste effekt af fluoren i din tandpasta, anbefaler vi desuden, at du ikke skyller din mund med vand efter tandbørstning. Dette vil nemlig forhindre fluoren i at blive siddende på dine tænder, hvor stoffet yder sin beskyttelse.

Kunne du tænke dig at høre mere om fluor i tandpasta og blive klogere på dette omdiskuterede stof, er du velkommen til at kontakte os.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal medVi samarbejder med

×

Menu

Skriv til os

Book tid