Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Bideskinne

Bideskinne

En bideskinne er til dig, som skærer tænder om natten. Når man skærer tænder, er det en uvane, der ofte involverer både tandpres og dét at skære tænder. Flere oplever store gener ved netop dét at skære tænder, og selvom det er meget almindeligt anbefaler vi, at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt.

Nedenstående blogindlæg omhandler bideskinnen og dens funktion: Hvad er en bideskinne, hvordan kan den hjælpe og hvordan ved man, om man selv har brug for en individuel bideskinne? Disse ting ønsker vi med dette blogindlæg at gøre dig meget klogere på. Måtte du efter at have læst nedenstående blogindlæg fortsat have spørgsmål til bideskinnen samt dens funktion er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder altid klar til at dele ud af vores ekspertise og lange erfaring inden for tandlægefaget. Det er således i vores største interesse at være dig behjælpelig!

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en refleksfrigørende plastskinne, som kan hjælpe hvis du skærer tænder når du sover. Med en bideskinne undgår du spændingshovedpine og at slide tænderne. En bideskinne kan altså hjælpe dig, hvis du døjer med spændingshovedpine, smerter eller ubehag ved kæben.

I langt de fleste tilfælde kan det være svært selv at vide om man skærer tænder, da dette som oftest foregår mens man sover. Hvis du begynder at kunne mærke eller se slid på dine tænder eller din partner gør dig opmærksom på din tænderskæren bør du kontakte tandlægen hurtigst muligt. Det kan være helt afgørende at dit tandsæt får den nødvendige hjælp i rette tide.

Hvordan hjælper en bideskinne?

Bideskinnen virker ved at aflaste tygge- og kæbemusklerne og mindsker dermed sammenbiddet mellem tænderne. Den forhindrer ikke tænderskæren, men den forhindrer yderligere slitage på tænderne oghjælper kæbemusklerne til at slappe af. På den måde undgår du spændningshovedpine samt kæbesmerter.

Har jeg brug for en bideskinne?

Mange skærer tænder om natten uden selv at være klar over det. Lider du af nogle af nedenstående symptomer kan det være en god idé at kontakte din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Nedenstående symptomer kan være tegn på at du skærer tænder:

  • Hovedpine eller nakkespændinger – særligt om morgenen
  • Smerter i kæbemusklerne fx når du gaber
  • Smerter i ansigt eller ørerne
  • Smerter over kindben, som kan forveksles med kæbehulebetændelse
  • Slid på tænderne
  • Svimmelhed
  • Knæklyde fra dine kæbeled

Hård eller blød bideskinne?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi bideskinner i hårdt plast men med en indvendig blød kerne. På den måde er skinnen mere behagelig at have på. Bidplateauet skal være hårdt ellers har skinnen ikke den rette effekt. Af denne grund bliver bideskinnen udført i hård akryl. Denne type bideskinne kaldes en ”refleksfrigørende bideskinne”, hvilket betyder, at man ophæver det normale sammenbid, så tænderne frit kan bevæge sig hen, hvor musklerne ønsker at kæben skal være. På den måde slapper tyggemusklerne mere af, og tænderne slides heller ikke i samme grad. De øvrige symptomer, som spændingshovedpine lindres også. Under afsnittet: Hvad koster en bideskinne, kan du se hvad en refleksfrigørende bideskinne koster hos VORES TÆNDER Tandklinik.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi både en blød og en hård bideskinne. Vi anbefaler dog altid den hårde bideskinne, da denne går ind og aktiverer trykreceptorerne i tænderne således at du ikke skærer tænder og i den forbindelse undgår hovedpine og kæbesmerter. En blød skinne kan til nøds benyttes, hvis en hård skinne af en eller anden grund ikke kan fungere til dit tandsæt. Den bløde skinne identificerer gumleeffekten, men afskriver ikke hovedpine og kæbesmerter, hvorfor vi altid anbefaler en hård bideskinne. Du kan også benytte en blød bideskinne for at beskytte dine tænder, hvis du eksempelvis har fået lavet tandkroner.

Hvordan foregår behandlingen?

Ved den første konsultation foretager din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik en vurdering af, hvorvidt en behandling med bideskinne, er den rette behandling for dig. Herefter tages der aftryk af dine tænder, som derefter anvendes til fremstilling af dine personlige skinner. Når skinnerne er færdiglavet, skal du bruge dem i de situationer, hvor du ved, at du har en tendens til at skære tænder. Dette er hos de fleste om natten.

Efter noget tid vil du blive indkaldt til kontrolbesøg hos din tandlæge. Under dette besøg, undersøger tandlægen, hvorvidt bideskinnerne fortsat passer, om de sidder behageligt og om de skal tilpasses yderligere.

Behandlingen med bideskinner består altså oftest i at forsøge at standse sliddet, så tænderne og de udførte behandlinger på tænderne beskyttes. Desuden er der flere fordele ved at bruge bideskinner. Særligt er det essentielt, hvis du oplever spændingshovedpine. Din hovedpine kan nemlig med brug af en individuel bideskinne forsvinde helt.

Billig bideskinne?

Du kan få mange forskellige bideskinner i forskellige prisklasser og med stor forskel i kvaliteten. Det er blandt muligt at købe billige bideskinner på apoteket eller i Matas. Med en billig bideskinne får du en universelskinne, som ikke er lavet specifik til dine tænder. Dette betyder også, at det i værste fald kan resultere i bidfunktionsproblemer og på den måde ikke afværge men tværtimod kun forværre dine problemer. Med en universel bideskinne kan udformningen af skinnen desuden have den forkerte udformning til dine tænder og dette kan i værste fald resultere i, at dine tænder begynder at vandre uhensigtsmæssigt så dit bid tillige begynder at ændre sig.

Vi anbefaler derfor at få lavet skinner, som passer nøjagtigt til dine tænder. Hos VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby vurderer vi dit tandsæt ved første konsultation, og ud fra det kan vi se om dine komplikationer skyldes, at du skærer tænder. Ud fra den vurdering vejleder vi dig i, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig!

Hvad koster en bideskinne?

Ligesom med så mange andre ting, så varierer prisen efter dit individuelle tandsæt. Der findes således både en pris på en blød og en hård bideskinne. Forskellen på en hård og en blød bideskinne er, ar den hårde bideskinne er mere holdbar end den bløde skinne. Skærer du tænder, er det oftest den hårde bideskinne vi anbefaler. Den bløde bideskinne, anvendes oftest hvis du har gener af at bide tænderne hårdt sammen. Af denne grund varerier prisen også herefter. Hos VORES TÆNDER Tandklinik koster den hårde skinne 3.875,-, hvor den bløde skinne koster 2.998,-. Heraf kan du få 545,- tilbage, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

Kontakt din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik

Oplever du problemer med tandpres eller dét at skære tænder, anbefaler vi at du tager kontakt til din tandlæge hurtigst muligt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi med garanti hjælpe dig. Vi sidder klar til at råde og vejlede dig i forhold til din specifikke tandsituation.

Har du brug for en akut tandlæge så kan vi også være dig behjælpelige.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid