Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Bideskinne

Bideskinne

En bideskinne er til dig, som skærer tænder om natten. Når man skærer tænder, er det en uvane, der ofte involverer både tandpres og dét at skære tænder. Flere oplever store gener ved netop dét at skære tænder, og selvom det er meget almindeligt anbefaler vi at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt.

Nedenstående blogindlæg omhandler bideskinnen og dens funktion: Hvad er en bideskinne, hvordan kan den hjælpe og hvordan ved jeg, om jeg selv har brug for en bideskinne? Disse ting ønsker vi med dette blogindlæg at gøre dig meget klogere på.

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en refleksfrigørende plastskinne, som kan hjælpe hvis du skærer tænder når du sover. Med en bideskinne undgår du spændingshovedpine og at slide tænderne. En bideskinne kan altså hjælpe dig, hvis du døjer med spændingshovedpine, smerter eller ubehag ved kæben.

Har jeg brug for en bideskinne?

Mange skærer tænder om natten uden selv at være klar over det. Lider du af nogle af nedenstående symptomer kan det være en god idé at kontakte din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig!

Nedenstående symptomer kan være tegn på at du skærer tænder:

  • Hovedpine eller nakkespændinger – særligt om morgenen
  • Smerter i kæbemusklerne fx når du gaber
  • Smerter i ansigt eller ørerne
  • Smerter over kindben, som kan forveksles med kæbehulebetændelse
  • Slid på tænderne
  • Svimmelhed
  • Knæklyde fra dine kæbeled

Blød eller hård bideskinne?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi bideskinner i hårdt plast men med en indvendig blød kerne. På den måde er skinnen mere behagelig at have på. Bidplateauet skal være hårdt ellers har skinnen ikke den rette effekt. Af denne grund bliver bideskinnen udført i hård akryl. Denne type bideskinne kaldes en ”refleksfrigørende bideskinne”, hvilket betyder, at man ophæver det normale sammenbid, så tænderne frit kan bevæge sig hen, hvor musklerne ønsker at kæben skal være. På den måde slapper tyggemusklerne mere af, og tænderne slides heller ikke i samme grad. De øvrige symptomer, som spændingshovedpine lindres også. 

Hvordan foregår behandlingen?

Ved den første konsultation foretager din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik en vurdering af, hvorvidt en behandling med bideskinne, er den rette behandling for dig. Herefter tages der aftryk af dine tænder, som derefter anvendes til fremstilling af dine personlige skinner. Når skinnerne er færdiglavet, skal du bruge dem i de situationer, hvor du ved, at du har en tendens til at skære tænder. Dette er hos de fleste om natten.

Efter noget tid vil du blive indkaldt til kontrolbesøg hos din tandlæge. Under dette besøg, undersøger tandlægen, hvorvidt bideskinnerne fortsat passer, om de sidder behageligt og om de skal tilpasses yderligere.

Behandlingen med bideskinner består altså oftest i at forsøge at standse sliddet, så tænderne og de udførte behandlinger på tænderne beskyttes. Desuden er der flere fordele ved at bruge bideskinner. Særligt er det essentielt, hvis du oplever spændingshovedpine. Din hovedpine kan nemlig med brug af bideskinner forsvinde helt.

Billig bideskinne?

Du kan få mange forskellige bideskinner i forskellige prisklasser og med stor forskel i kvaliteten. Det er blandt muligt at købe billige bideskinner på apoteket eller i Matas. Med en billig bideskinne får du en universelskinne, som ikke er lavet specifik til dine tænder. Dette betyder også, at det i værste fald kan resultere i bidfunktionsproblemer og på den måde ikke afværge men tværtimod kun forværre dine problemer. Med en universel bideskinne kan udformningen af skinnen desuden have den forkerte udformning til dine tænder og dette kan i værste fald resultere i, at dine tænder begynder at vandre uhensigtsmæssigt så dit bid tillige begynder at ændre sig.

Vi anbefaler derfor at få lavet skinner, som passer nøjagtigt til dine tænder. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vurderer vi dit tandsæt ved første konsultation, og ud fra det kan vi se om dine komplikationer skyldes, at du skærer tænder. Ud fra den vurdering vejleder vi dig i, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig!

Kontakt din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik

Oplever du problemer med tandpres eller dét at skære tænder, anbefaler vi at du tager kontakt til din tandlæge hurtigst muligt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi med garanti hjælpe dig!

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Vi samarbejder medÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag* 09.00 - 14.00

* Efter aftale

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

×

Menu

Skriv til os

Book tid