Forside » Tandeftersyn hos VORES TÆNDER Tandklinik

Tandeftersyn hos VORES TÆNDER Tandklinik

Dit første tandeftersyn hos VORES TÆNDER Tandklinik indebærer en diagnostisk grundundersøgelse, der suppleres med røntgenbilleder (bite-wings). Afhængig af, hvad undersøgelsen viser, vil vi tilbyde forebyggende behandling i form af professionel tandrensning. Ved tandrensning fjernes eventuelle tandsten og dette hjælper dit tandkød med at holde sig stramt og sundt. Har du begyndende huller vil vi hjælpe med at bremse udviklingen af disse. Ved første tandeftersyn vil vi også vejlede dig om, hvordan du kan forbedre din mundhygiejne. Hvis det viser sig, at du har behov for yderligere behandling, udarbejder vi et overslag, så du kender til både pris og procedure på forhånd.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik gør vi meget for at skabe et trygt rum for dig som patient. Vi lytter til dine ønsker og behov og har du akut ondt, vil vi gøre alt for at afhjælpe dig med smerterne. Hvis du har tandlægeskræk, må du meget gerne fortælle os det, så vi kan tage ekstra hensyn til dig. Ved dit første tandeftersyn vurderer vi om du er sund og rask samt hvad dine vaner inden for tandpleje er og om disse bør forbedres.

Dit helbred – Er du sund og rask?

Ved den diagnostiske grundundersøgelse er vi interesseret i at høre, hvem du er som person, om du har nogle sygdomme, allergier eller tager nogle former for medicin. Du undrer dig måske over hvorfor det kan være nødvendigt, men det skyldes at systemiske sygdomme såsom hjertekarsygdomme og diabetes kan interagere med sygdomme i mundhulen. Ligeledes kan medicin påvirke spyttet i mundhulen og samtidig kan medicin interagere med de bedøvelsesmidler vi anvender. Af den grund er det vigtigt for os at kende til evt. sygdomme og medicinforbrug.

Tandpleje – Hvad er dine vaner?

Vi er interesserede i at høre om dine tandplejevaner, herunder hvornår du børster tænder, hvilken tandbørste du bruger, om du bruger tandtråd m.m. Dette er en forudsætning for at opnå sunde tænder og tandkød resten af livet. Faktisk er det i hjemmet at langt den vigtigste tandpleje finder sted ved daglig at holde tænderne rene. Eftersom vi kun ser dig et par gange om året er det afgørende med en sund og forebyggende tandpleje. At opnå en sund tandpleje afgøres af din børsteteknik, om du bruger tandtråd eller mellemrumsbørster samt hvilken tandbørste du benytter. Den bedste tandbørste er en elektrisk. Når du kommer til et tandeftersyn hos VORES TÆNDER Tandklinik vil din tandlæge eller tandplejer således råde og vejlede dig til den tandpleje, som passer bedst til dig og dine tænder.

Hvad kigger vi på i din mund ved et tandeftersyn?

Indledningsvis undersøger vi, om du har nogle forandringer på din hud i munden, herunder din gane og tunge samt slimhinder. Ved at tjekke din mundhygiejne undersøger vi om du har plak og tandsten. Desuden undersøger vi dit tandkød for tandkødsbetændelse og andre former for tandsygdomme såsom paradentose.

Dernæst undersøger vi dine tænder for huller (caries) og revner samt tjekker eventuelle gamle fyldninger og behandlinger. Vi sammenholder undersøgelsens resultater med røntgenbilleder, som kan påvise huller mellem tænder, samt størrelsen af disse. Dette er vigtigt for dig, så du kan få den korrekte behandling.

Afslutningsvist kigger vi på, om du har noget atypisk slid af tænderne. Dette kan forekomme, hvis du skærer tænder om natten, indtager en meget syreholdig kost, er for hård med tandbørsten eller har problemer med sure opstød. Er nogle af disse ting tilfældet vil vi råde og vejlede dig til en bedre tandpleje fremover.

Inden vi afslutter dit tandeftersyn 

Inden vi sender dig ud ad døren, vil vi give dig tips og tricks til bedring af dine tandplejevaner, rense dine tænder for tandsten og pålægge fluor, hvis du har begyndende huller. Har du behov for yderligere behandling eks. parodontose behandling eller fjernelse af huller, vil vi gennemgå dette med dig, så du kender til pris og procedure på forhånd. Efter dit kendskab til både pris og behandling er det også helt op til dig, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandling. Vi vil i samråd med dig, aftale hvornår vi ses igen. Slutteligt så sidder vi klar i receptionen til at give dig tider til eventuelle behandlinger, eller opfølgende kontrolundersøgelser samt tag imod betaling.

Vi glæder os til at tage imod dig her på klinikken.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid