Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Paradentose behandling pris

Paradentose behandling pris

Paradentose behandling pris. Paradentose, også kaldet parodontose, parodontitis eller de løse tænders sygdom er en betændelsestilstand, som opstår i tændernes omgivende støttevæv. Vævet omfatter tandkødet, fibrene omkring tandrødderne samt den omgivende kæbeknogle.

Betændelsestilstanden medfører, at den knogle, der omgiver tænderne, langsomt nedbrydes og tændernes støttevæv forsvinder langsomt. En fremskreden paradentose medfører, at tænderne løsnes og kan flytte sig i tandrækken. I værste tilfælde kan tænderne ende med at falde helt ud. Tandsygdommen er helt almindelig blandt danskerne, hvorfor det kan være relevant at læse med nedenfor, hvor vi går meget mere i dybden med tandsygdommen. Hvis du sidder tilbage med yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores team er erfarne og kompetente, når det omhandler tandsygdommen paradentose, hvorfor du trygt kan benytte os som din foretrukne tandlæge.

Hvad er paradentose?

Paradentose opstår i forbindelse med, at dit tandkød har været ramt af tandkødsbetændelse i en længere periode, uden at det er blevet behandlet. På denne måde har bakterierne, spredt sig til de dybereliggende væv i tandkødet og ned mod tandroden. Eftersom at begyndende paradentose ikke efterlader mange symptomer med sig, så kan det være svært at opdage tandsygdommen før den er meget fremtræden. Det er her dine årlige undersøgelser hos tandlægen eller tandplejeren kommer ind i billedet. Sørger du for at opretholde disse konsultationer kan du være sikker på, at din behandler vil opdage en begyndende paradentose og omgående behandle tandsygdommen, således at den ikke udvikler sig yderligere.

Når du ikke at få stoppet tandsygdommen i tide vil det på sigt føre til at knoglen bliver nedbrudt og tanden løsner sig. Tandsygdommen kaldes også for “de løse tænders sygdom”, da mange desværre vil kunne opleve, at parodontosen påvirker tændernes fæste, hvorfor tænderne vil kunne blive løse og i værste tilfælde falde ud.

Hvordan opstår parodontose?

Tandsygdommen opstår ved, at bakterier, over en længere periode, får lov at samle sig langs tandkødsranden, og giver anledning til en betændelsestilstand. Betændelsestilstanden karakteriseres i første omgang som tandkødsbetændelse. Forbliver tandkødsbetændelsen ubehandlet, kan den udvikle sig til paradentose.

Vidste du at en nyere undersøgelse fra bl.a. Tandlægeskolen i Århus påpeger, at ca. 12% af befolkningen har paradentose i større eller mindre grad? Hos denne andel af befolkningen vil en ubehandlet tandkødsbetændelse med tiden udvikle sig til paradentose. Det er derfor vigtigt, at du holder en god mundhygiejne, herunder at du børster dine tænder to gange dagligt og benytter den korrekte børstemetode. Desuden er det vigtigt at du benytter et supplement, som eksempelvis tandtråd til at komme ind de steder, hvor tandbørsten ikke kan nå ind men hvor der kan sidde mange bakterier. I forlængelse heraf er de regelmæssige undersøgelser og tandrensninger hos tandlægen vigtige for at opretholde en sund og forebyggende tandpleje.

Har du en mistanke om at, du har paradentose? Så tøv ikke med at kontakte os hos VORES TÆNDER Tandklinik i dag!

Hvordan foregår paradentosebehandlingen?

Behandlingen af paradentose omfatter i første omgang en kortlægning af sygdommens omfang. Dette gøres ved at opmåle tandkødslommerne, også kaldet pochemåling. Tandkødslommernes dybde er et udtryk for, hvor meget kæbeknoglen omkring tænderne er blevet nedbrudt. Det kan endvidere være nødvendigt at få taget røntgenbilleder af tænderne for at få et mere præcist billede af sygdommens omfang.

En almindelig behandling af parodontose foregår på den måde at din behandler fjerner tandsten og bakteriebelægninger på tandkroner og rodoverflader i de fordybede tandkødslommer. Tænder og fyldninger pudses glatte, evt. fjernes overskud på fyldninger, så bakterierne ikke så nemt sætter sig fast. Afslutningsvis får du kyndig instruktion i din fremtidige tandpleje, således at du kan forebygge at tandsygdommen kommer igen, ligesom du ved den rette tandpleje forebygger andre former for tandsygdomme.

Hvem bliver ramt af paradentose?

Paradentose opstår oftest hos folk i 30-40 års alderen. Efter 40 års alderen er paradentose den mest almindelige årsag til tab af tænder. Jo tidligere du får paradentose, jo mere aggressiv vil sygdommen være og jo mindre modstandsdygtig vil du være over for den. Selvom tandsygdommen som oftest opstår hos de 30-40 årige så findes der også en aggressiv form for paradentose, som ofte har en tidlig debut hos unge mennesker. Dennes type kaldes “hurtigt udviklende paradentose” eller “ungdomsparadentose”.

Ungdomsparadentose begynder ofte i en meget tidlig alder. Faktisk kan den begynde mens du fortsat har dine mælketænder. Studier viser at den aggressive form af paradentose ofte er arvelig. Udover at tandsygdommen har vist sig at være arvelig så er især rygning en af de ydre faktorer, der har vist sig at kunne udløse problemer med parodontose.

Paradentose behandling pris?

Paradentose behandling pris? Prisen på en parodontose behandling afhænger af, hvor mange fordybet tandkødslommer med aktiv parodontose, der kræver en tandrodsrensning. En tandkødslomme på over 4 millimeter, som viser tegn på aktivitet, i form af blødning, ville skulle renses i dybden. Således kan prisen på behandlingen først fastsættes, når tandlægen har vurderet, hvor mange tænder der skal tandrodsrenses.

Derfor kan prisen på en paradentosebehandling variere meget og afhænge af, hvor mange tænder der er aktiv paradentose på. Sygeforsikringen “danmark” dækker næsten 50 pct. af regningen på paradentosebehandlingen i alle tre grupper. Er du således medlem af “danmark” er der penge at spare for dig som patient.

Kan jeg selv gøre noget for at forebygge paradentose?

En række forskellige faktorer har vist sig at medvirke til at øge risikoen for at udvikle paradentose. Nogle har man selv stor indflydelse på, andre har man ikke. Nogle mennesker lider f.eks. af en sjælden arvelig disposition for at udvikle en særligt aggressiv form for paradentose. Denne disposition kan man naturligvis ikke fjerne ved f.eks. at holde tænderne rene og huske sine tandlægebesøg. Med det in mente, så kan det altid anbefales at opretholde en sund og forebyggende tandpleje da din forebyggende tandpleje også sikrer dig mod andre tandsygdomme.

På samme måde er alderen en risikofaktor. Man kan godt få paradentose som ung, men når man når 30-40 års alderen, er risikoen større. Desuden stiger risikoen senere hen i livet. Denne risikofaktor er det også være svært at ændre ved. Studier viser også at diabetes øger risikoen for paradentose. Diabetes kan svække immunforsvaret og gøre, at helingsprocesser trækker længere ud. Har man diabetes, er det vigtigt, at denne kontrolleres. Der er således faktorer du selv kan have indflydelse på og andre som ikke er mulige at gøre noget ved. En ting er dog sikkert. Hvis du har den mindste mistanke om paradentose eller en anden form for tandsygdom, så tøv ikke med at kontakte din tandlæge. Jo hurtigere du reagerer på sygdommen, desto hurtigere kan tandlægen udbedre problemet.

Nedenfor giver vi dig fem gode råd om nogle af de vigtigste ting, du selv kan gøre, hvis du vil mindske risikoen for at udvikle paradentose ‒ eller ønsker at bremse dens videre forløb:

Fem gode råd om forebyggelse af paradentose

  • Børst tænder to gange om dagen samt brug tandtråd og andre hjælpemidler
    Ved at fjerne bakterier i munden nedbringes risikoen for udvikling af tandkødsbetændelse, som er forstadie til egentlig paradentose. Tal med din tandlæge eller din tandplejer om, hvordan du bedst kan renholde tænderne optimalt. Derved reducerer di risikoen for løse tænder eller at miste tænder senere hen i livet.
  • Besøg din tandlæge eller tandplejer efter det interval du bliver anbefaler
    Nogle behøver kun at gå til konsultationer en gang om året, andre bør få tjekket sine tænder og tilhørende tandkød hver tredje eller fjerde måned. Undgår man de regelmæssige tandlægebesøg, kan det medføre, at en eventuel betændelsestilstand i munden får lov at udvikle sig. Dermed øges risikoen for paradentose.
  • Besøg tandlægen hvis du har tandkødsbetændelse
    Tandkødsbetændelse (rødt, ømt, hævet, evt. blødende tandkød) kan være tegn på begyndende paradentose. Det kan derfor være en god idé at opsøge en tandlæge eller tandplejer, hvis du oplever en eller flere af disse symptomer.
  • Undgå rygning
    Det er videnskabeligt dokumenteret, at rygning øger sandsynligheden for udvikling af paradentose. Har man allerede paradentose, bør man holde op med at ryge omgående. Har man ikke udviklet paradentose, kan man forebygge ved at holde op med at ryge.
  • Undgå stress
    Stress påvirker immunforsvaret og dermed helbredstilstanden. En betændelsestilstand i munden opstår lettere og får lettere spillerum for videreudvikling, hvis det viser sig at du er stresset i længere tid.

Har du spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne være din foretrukne tandlæge i hjertet af Kongens Lyngby!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Book tid