Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandkødslommer

Tandkødslommer

Tandkødslommer, på fagsprog kaldet pocher er de spalter, der dannes mellem dine tænder og tandkød. Dine tandkødslommer er således det hulrum der er mellem tandkød og tand. Dette rum er et populært ansamlingssted for bakterier, hvorfor du bør være særlig opmærksom i disse områder, når du rengør din mund og tænder hver eneste dag. Lykkes det bakterierne at komme ned i tandkødslommerne vil du med stor sandsynlighed udvikle tandkødsbetændelse og sidenhen paradentose samt evt. tandtab. Din egen forebyggende mundhygiejne er således afgørende for, at dine tandskødlommer forbliver sunde og uden bakterier.

En sund tandkødslomme er på 0-3 mm. Viser det sig, at lommerne er dybere, er det meget sandsynligt, at man har udviklet parodontose. Diagnosen stilles typisk ved hjælp af en tandkødsmåler og en røntgenundersøgelse hos tandlægen. Jo dybere tandkødslommen er, desto mere alvorligt er det. Derfor er det alfa og omega, at du kommer i behandling så hurtigt som muligt, hvis det viser sig at være nødvendigt. Nedenfor kan du blive meget klogere på dine tandkødslommer og hvordan du holder lommerne sunde og raske og dermed undgår paradentose. Har du yderligere spørgsmål til tandkødslommer, paradentose eller noget helt tredje er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hvis du har den mindste anelse om at have tandkødsbetændelse og dermed begyndende paradentose, hjælper vi dig også meget gerne med at finde en behandlingstid hurtigst muligt. Du er også meget velkommen til at booke en tid via vores online bookingsystem.

Hold dine tandkødslommer sunde og raske

For at undgå tandkødsbetændelse og dernæst parodontose er det vigtigt, at du holder dine tandkødslommer sunde og raske. Det er ikke en større videnskab at holde lommerne sunde og raske. Det kræver blot, at du formår at passe godt på dine tænder og tandkød. Dette gør du ved at opretholde en god og forebyggende mundhygiejne, hvor du børster dine tænder to gange dagligt og undgå for store mængder af syreholdige drikke og tobaksrygning. For at undgå at bakterier trænger ned i dine tandkødslommer skal du kort og godt sørge for at holde din mund rask.

Passer du godt på dine tænder og tandkød, er risikoen for, at du udvikler tandkødsbetændelse og sidenhen parodontose forsvindende lille. Dog bør du altid søge tandlæge, hvis du har mistanke om tandkødsbetændelse.

Begyndende tandkødsbetændelse skal straks behandles

Begyndende tandkødsbetændelse skal tages alvorligt. Ignorerer du symptomerne kan du risikere at tilstanden udvikler sig yderligere til parodontose, hvilket i sidste ende kan medføre tandtab. Det kan således have fatale konsekvenser ikke at skride til handling i tide.

Symptomerne på begyndende tandkødsbetændelse er ofte ømt og irriteret tandkød. Du kan desuden opleve blødning under tandbørstning, som et symptom. Hvis du oplever en eller flere af disse symptomer kan det være tegn på, at bakterierne er trukket ned i dine tandkødslommer. Jo længere tid du udskyder en behandling, desto sværere og dyrere bliver det også at behandle den pågældende lidelse. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde svare sig at søge tandlæge i det øjeblik du mærker de mindste former for symptomer. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vores team af tandlæger professionelle og højtuddannet inden for faget, hvorfor du er i helt trygge hænder hos os. Vi informerer dig hele tiden undervejs i din behandling, således at du kender til både pris og procedure og derved ikke oplever nogle uventede overraskelser. Vi leverer en ærlig og samvittighedsfuld behandling, hvor dine ønsker og behov er i vores største interesse.

Hvad er parodontitis?

Parodontitis også kendt som paradentose og parodontose er tandkødsbetændelse, der har spredt sig til de dybereliggende væv, ned omkring tandroden. Spreder betændelsen sig vil det medføre varigt tab af tandens rodhindefibre med efterfølgende nedbrydning af knoglen. Tandkødslommerne vil i takt hermed bliver dybere og tænderne løse.

Parodontitis er også kendt som de løse tænders tandsygdom. Navnet kommer sig af, at tandsygdommen i værste tilfælde kan medføre tandtab, hvis ikke en professionel tandbehandling kommer tandsygdommen i forkøbet. Tandkødsbetændelse, der ikke behandles vil således udvikle sig til parodontitis, som vil medføre dybe tandkødslommer og løse tænder. Som skrevet tidligere kan tandkødsbetændelse give få symptomer, men parodontitis giver som nævnt sjældent gener, før sygdommen er alvorlig. Det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt får kontrolleret tandkødslommernes dybde (pochemåling) og får taget røntgenbilleder hos tandlægen. Paradentose er en meget almindelig tandsygdom blandt danskere, hvorfor vi hos VORES TÆNDER Tandklinik har stor erfaring med at behandle patienter med tandkødsbetændelse og paradentose.

Hvad er symptomerne på paradentose?

Det er sjældent at paradentose giver symptomer før tilstanden er meget fremskreden. Derfor er det også tit meget sent, at tandsygdommen opdages, særligt hvis du ikke går regelmæssigt til tandlægen. Dine regelmæssige tandlægebesøg har således afgørende betydning for dine tænders sundhed og ikke mindst fremtid. Ved de årlige undersøgelser hos tandlægen får du kontrolleret dine tænder og tandkøds sundhed. Hvis det ved en konsultation viser sig at være nødvendigt vil tandlægen igangsætte en behandling så tidligt som muligt i tilfælde af tandkødsbetændelse eller tegn på paradentose. Tandlægen kan bl.a. ved at måle dine tandkødslommer, opdage paradentose. En sund og rask tandkødslomme er 0-3 mm dyb, mens tandkødslommer over 5 mm kan være et tegn på paradentose. Ved meget fremskreden paradentose kan tandkødslommen være helt op til 12 mm dyb.

Er paradentosen allerede langt fremskredet, kan tænderne føles løse og tandkødet kan føles ømt ved tandbørstning eller ved indtagelse af mad. Bløder dit tandkød kan det ligeledes være et forvarsel om, at der er paradentose i optræk, og det er derfor vigtigt at opsøge en tandlæge. Endvidere kan dårlig ånde også være et tegn på begyndende paradentose.

Hvordan behandles paradentose?

Hvis paradentose opdages i tide, er der gode chancer for en vellykket behandling. For at tandlægen kan vurdere, hvorvidt der er tale om paradentose skal dine tandkødslommers dybde måles og mundhygiejnen kontrolleres. Hvis det viser sig, at du har paradentose er formålet med behandlingen at standse sygdommen, så dine tænder ikke mister mere fæste.

Når sygdommen er konstateret, skal omfanget kortlægges, hvilket bl.a. kan gøres ved at måle tandkødslommerne, da dybden på tandkødslommerene er et udtryk for, hvor meget kæbeknoglen omkring tænderne er nedbrudt. Det kan endvidere være nødvendigt at tage røntgenbilleder af tænderne for at få det præcise billede af sygdommens omfang.

Afhængig af sygdommens omfang, igangsættes enten en almindelig- eller udvidet paradentosebehandling. Ved en almindelig paradentose behandling fjernes tandsten, bakteriebelægninger og eventuelle fyldninger pudses glatte, så bakterierne ikke kan sætte sig så nemt fast fremover. Der skelnes oftest mellem fjernelse af tandsten og bakteriebelægninger, der sidder på tænderne over tandkødet, samt fjernelse af tandsten og bakteriebelægninger, der sidder på tændernes rodoverflader under tandkødet i tandkødslommerne.

Følg tandlægens anbefalinger så dine tandkødslommer forbliver sunde og raske

Det er vigtigt, at du børster dine tænder to gange dagligt og benytter tandtråd de steder, hvor tandbørsten ikke kan nå ind. Desuden er dine regelmæssige undersøgelser hos tandlægen afgørende for din munds sundhed. På trods af, at vi mennesker er blevet langt bedre til at passe på vores tænder. Så kan det alligevel ske, at en tandsygdom opstår. Det er her vi kommer ind i billedet, som din erfarne tandlæge i Kongens Lyngby. Har du brug for tandlægehjælp, så tøv ikke med at kontakte os.

En vellykket paradentosebehandling kræver, at du som patient i fremtiden øger din mundhygiejne og foretager en omlægning af den daglige tandpleje. Efter en behandling vil din tandlæge desuden instruere dig i, hvordan tænderne skal holdes rene. Efter en parodontitisbehandling er det vigtigt at komme i gang med tandbørsten igen, så tandsættet holdes helt rent. Din tandlæge kan som tidligere nævnt vise dig, hvilke hjælpemidler der er bedst at bruge til lige netop dit tandsæt.

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid