Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandtråd

Tandtråd

Tandtråd bruges til at rense tænder og tandkød for plak, madrester og bakterier. Brugen af tandtråd er altafgørende for sunde tænder og tandkød. Er tandtråd endnu ikke en del af din faste aftenrutine anbefaler vi hos VORES TÆNDER Tandklinik, at du implementerer det allerede i dag. Den daglige brug er nemlig afgørende for din mundhygiejne, dine tænder samt tandkøds sundhed. Mange mennesker kan nikke genkendende til, at de som børn aldrig har lært at bruge tandtråd. Det er dog vigtigt at du ved, at det aldrig er for sent at komme i gang. Man mener, at en hvilken som helst ny vane kan blive en indgroet del af ens liv i løbet af kun tre uger. Det er derfor aldrig for sent.

Hvis du har spørgsmål til hvilken type tandtråd du bør bruge eller hvordan du bruger tråden korrekt kan du forhåbentlig blive meget klogere efter at have læst nedenstående blogindlæg. Du er også altid meget velkommen til at spørge din tandlæge eller tandplejer for en grundig og personlig instruktion.

BRUG AF TANDTRÅD?

Det er vigtigt at bruge tandtråd da tandbørstning ikke alene kan fjerne alle former for bakterier og plak. Af denne grund er der således behov for at du anvender begge dele. Tandtråd anvendes til at forebygge og forhindre dannelsen af plak. Plak og bakterier kombineret med sukker producerer syre, som klæber sig fast på tænderne. Hvis disse tandbelægninger ikke fjernes i tide kan tandproblemer og andre former for tandskader nemt indtræde. Ved brugen af tandtråd kan du således formindske disse tandskader og ligeledes opretholde en sund og forebyggende tandpleje.

HVORFOR BLØDER DET NÅR JEG BRUGER TANDTRÅD?

Det går igen hos mange, at det kan bløde lidt ved brugen af tandtråd. Dette er der selvfølgelig en forklaring på. Hvis det bløder er det typisk fordi tandkødet er en lille smule betændt (tandkødsbetændelse) og derfor reagerer ved at bløde, når noget rammer det. Det samme kan også ske ved tandbørstning. Særligt hvis du har en hård tandbørste eller din børsteteknik ikke er korrekt. Hvis dette er årsagen, er det endnu mere vigtigt, at du fortsætter med at bruge tandtråd, så bakterierne ikke ophober sig og i sidste ende udvikler sig til eventuelle tandskader.

GENERELLE RÅD

En anden årsag til at tandkødet bløder, når man bruger tandtråd er, at det ikke bliver gjort rigtigt. Gør du det for hårdt, rammer du dit tandkød med en sådan kraft, at det laver skader og begynder at bløde. Det er derfor vigtigt, at du anvender det på den helt rigtige måde. For at sikre, at måden, hvorpå du bruger tandtråd mellem dine tænder er korrekt har vi nedenfor opstillet et par generelle råd, som du med fordel kan benytte dig af.

  • Brug tandtråd mindst én gang om dagen: De fleste tandlæger anbefaler, at du bruger tandtråd mindst én gang dagligt. Hvis du har tendens til, at madrester sætter sig fast mellem tænderne, kan du med fordel bruge det lidt oftere.
  • Brug den tid, der er nødvendig: Det skal ikke være en påskyndende proces at bruge tandtråd. Tag dig derfor den tid du har brug for. På den måde opnår du også den bedste forebyggende tandpleje.
  • Brug tandtråd, når det passer dig bedst: De fleste mennesker finder det ideelt at bruge tandtråd inden sengetid og i forlængelse af tandbørstning. Men det bedste og mest anbefalelsesværdige er, at du finder netop dét tidspunkt, der er mest ideelt for dig. På den måde er der størst sandsynlighed for, at du regelmæssigt gør det til en daglig vane at bruge.
  • Vælg den type, der virker bedst for dig: Der er mange typer af tandtråd. Ligeledes findes der tandtråd, der sidder på en holder, som i mange tilfælde kan være noget mere praktisk. Prøv nogle forskellige slags, inden du endeligt vælger, hvilken der passer dine behov bedst.

TRIN FOR TRIN

Nedenfor kan du læse trin for trin, hvordan du bruger tandtråd på den bedste og mest effektive måde:

  1. Start med at vaske dine hænder. Tag således 15-20 cm tandtråd og bind det omkring den midterste finger på hver hånd. Tag et stykke på cirka 3-5 cm med tommel- og pegefinger på hver hånd og indsæt tråden med hjælp fra tommelfingeren mellem de øverste tænder.
  2. Hold det korte stykke stramt mellem fingrene og brug fingrene til at indsætte det mellem tænderne.
  3. Flyt forsigtigt tandtråden mellem tænder i et zigzagmønster. Vær sikker på, at tandtråden ikke sidder fast permanent, da dette kan skade dit tandkød.
  4. Ved hjælp af en opadgående og nedadgående bevægelse, skal du forsigtigt bruge tråden mod tandoverfladen og under tandkødsranden. Husk, at du ved hver tand skal bruge et stykke af den rene tandtråd.

Hvordan du griber fast i tandtråden, er ikke så afgørende som, hvordan du vælger at bruge den. Hvis ikke du kan finde den rette metode, der passer dig, så spørg da din tandlæge eller tandplejer om hjælp til at finde den rette metode for netop dig.

START MED AT BRUGE TANDTRÅD I DAG

Uanset hvor grundigt du børster dine tænder, vil din tandbørste altid kun nå 3 af tandens 5 flader. De to sider mellem tænderne er således svære at nå ned til. Det er derfor også der, langt de fleste huller i tænderne vil opstå. De fleste mennesker har aldrig fået brugen af tandtråd implementeret som en del af deres daglige mundhygiejne. Derfor starter mange først med at bruge det, når de enten når voksenalderen eller skaden er sket og caries er opstået. Det er vigtigt at du bruger tandtråd mellem alle dine tænder. Selvom det ikke er nemt at komme ind til de bagerste tænder, kan tænderne nemt danne plak, hvorfor det er vigtigt at bruge mellem alle tænderne. Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi, at du bruger tandtråd mindst én gang om dagen for eksempel om aftenen i forlængelse af din tandbørstning.

FORSKELLIGE TYPER

Der findes utallige typer af tandtråd. Det er vigtigt at bruge en tandtråd, som glider nemt frem og tilbage mellem tænderne, uden at den er hverken for tyk eller tynd. Hvis den er for tyk risikerer du at presse for hårdt og dermed skade tandkødet. Hvis den er for tynd, får den ikke fat i madrester og bakterier. Hvis dette er tilfældet er der stor risiko for at udvikle forskellige former for tandproblemer.

Tandtråd kan være svær at anvende, men der findes særlige holdere, som du med fordel kan anvende, hvis du i forvejen synes det er svært at benytte den korrekte instruktion. Spørg din tandplejer eller tandlæge til råds om tandtrådstype og skafter.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Book tid