Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Snorkeskinne

Snorkeskinne

En snorkeskinne er til for dig, som oplever træthed og uoplagthed grundet snorken. Udover at medføre en generende larm så er det at snorke også et tegn på, at din krop ikke får nok ilt under søvnen. Snorken er hyppig forekommende. 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder døjer med snorken. Hos flere synes den dårlige nattesøvn at være problemer med snorken. Nogle snorker tilmed så voldsomt, at de oplever vejrtræknings pauser i op til et minut ad gangen. Disse pauser skyldes typisk en lidelse der hedder søvnapnø. Lider du af søvnapnø kan du opleve, at du sjældent er frisk og udhvilet selv efter en hel nats søvn. En snorkeskinne kan i flere tilfælde afhjælpe søvnapnø.

Vidste du, at det er muligt at komme helt af med sin snorken ved hjælp af en snorkeskinne? Du kan læse meget mere om snorkeskinnens formål og funktion i dette blogindlæg.

HVORFOR SNORKER MAN?

Snorken fremkommer som resultat af små vibrationer i svælget under vejrtrækning. Vibrationerne opstår, når musklerne i halsen er afslappede og halspassagen hermed reduceret. Dette sker for langt de fleste under liggende afslapning på ryggen eller ved tung nattesøvn. Årsagen er, at når vi ligger ned, falder tungen tilbage og lukker for luftvejen i munden, hvilket bevirker den indsnævring der skal til for at skabe vibrationerne. Måske har du oplevet at snorke ved hævede slimhinder under forkølelse eller allergi da dette også kan skabe en indsnævring. Overvægt kan også være en udløsende faktor til snorken grundet større fedtmængder på halsen omkring svælget.

HVAD ER EN SNORKESKINNE? 

En snorkeskinne er en skinne, der ved brug om natten kan afhjælpe dine problemer med snorken. Skinnen virker ved, at den bidrager til en bedre ilt gennemstrømning og sikrer således en bedre nattesøvn. Du kan stoppe din snorken med en snorkeskinne og på den måde komme problemer med søvnløshed til livs. En individuel skinne er såfremdeles det bedste middel mod snorken. Skinnen kan tillige bidrage til at sikre dig og dine nærmeste de bedste vilkår for en optimal nattesøvn.

En snorkeskinne er udformer i akryl og har bøjer, som går op omkring flere af dine tænder. Desuden har skinnen en bue fortil. Skinnen fremstilles individuelt, så den passer præcis til dit tandsæt. På den måde sikrer den også, at underkæben fastlåses i en fremskudt position.

SNORKESKINNENS FORMÅL

Skinnens formål er at åbne luftvejene under søvn, således at der skabes frie luftveje ned til lungerne. På den måde forebygges de vibrationer, der opstår i svælgvæggen, som forårsager snorken. Skinnen har såfremdeles til formål at afhjælpe dig med dine snorkeproblemer.

Når snorkeskinnen placeres i munden vil den straks sikre en bedre luftpassage i den bløde del af ganen og svælget. Vil du have hjælp mod snorken, så er en snorkeskinne den hurtigste vej til at undgå snorken. En snorkeskinne stopper snorken med det samme, da den hjælper så snart den er i munden. Den holder munden- og halsens bløddele væk så luften kan passere frit og lydløst.

FÅ FREMSTILLET DIN SNORKESKINNE HOS TANDLÆGEN

Inden du foretager dig et valg angående snorkeskinne bør du vide at der er mange udbydere på skinnen. Du kan købe en snorkeskinne hos Matas, på Apoteket eller et helt tredje sted. Du bør dog være opmærksom på, at snorkeskinnen, hos disse udbydere ikke er fremstillet efter din mund og tandsæt. Således vil du i langt de fleste tilfælde opleve at snorkeskinnen ikke passer eller har den ønskede effekt. Selvom de kan tilbyde skinnen i en billigere udgave så er det således slet ikke sikkert at den vil passe i og med den ikke er fremstillet til dig. Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi således altid, at du får fremstillet din snorkeskinne præcis til dine tænder og mund. På den måde er du også sikker på skinnens funktion og du kan således opnå ønsket om en nattesøvn uden snorken.

HVORDAN FREMSTILLES SKINNEN?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan du komme til en konsultation, hvis din snorken påvirker dig og dine omgivelser. Ved første undersøgelse tager vi et aftryk af dine tænder i henholdsvis over og underkæbe samt af dit bid. Disse aftryk er vigtige for at tandlægen kan se om led og muskler fungerer korrekt forinden en behandling påbegyndes. Alle 3 aftryk sendes derefter til vores tekniker, som støber snorkeskinnen i akryl og påsætter bøjler og buer, så skinnen passer præcist til dine tænder. Når vi har modtaget skinnen på klinikken giver vi dig en grundig instruktion i at bruge skinnen samt rengøring af den. Skinnen skal rengøres hver dag efter brug. Dette gøres ved at skylle og børste skinnen ren med en tandbørste.

Har du yderligere spørgsmål angående snorkeskinne eller brug for at booke en tid så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores største interesse er at hjælpe dig med dine tandproblemer.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid