Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandrensning

Tandrensning

Ved et normalt tandeftersyn får du lavet en tandrensning, som fjerner belægninger på tænderne og derved hjælper til en god mundhygiejne. Det er vigtigt med regelmæssige besøg ved tandlægen, så sygdoms tilstande kan opdages eller undgås helt.

Men hvad er en tandrensning egentlig, hvor ofte skal den foretages og hvorfor er det overhovedet nødvendigt? I blogindlægget herunder ønsker vi at give dig svar på netop disse spørgsmål.

Hvad er en tandrensning?

En tandrensning er kort sagt en rensning af tænderne, hvor man fjerner både de hårde belægninger (tandsten) og de bløde belægninger (plak). Overfladen på tænderne bliver med en tandrensning rene og glatte, og du vil efterfølgende have nemmere ved at holde munden fri for bakterier med almindelig tandbørstning. Desuden foretages der en afpudsning af tænderne for at fjerne eventuelle misfarvninger.

Er tandrensning en nødvendighed?

Ved et eftersyn hos VORES TÆNDER Tandklinik får du altid et valg om, hvorvidt du ønsker en tandrensning eller ej. Vi anbefaler dog på det kraftigste at få foretaget en tandrensning i forbindelse med et tandeftersyn. Det kan nemlig være rigtig svært at holde bakterier helt væk fra munden kun ved hjælp af almindelig tandbørstning. De bakterier, som ikke fjernes ved tandbørstning, forkalkes og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ru overflade, og giver derfor yderligere grobund for bakteriebelægninger. Disse belægninger kan føre til tandkødsbetændelse.

Hvis du ikke får foretaget en regelmæssig tandrensning, hvor alle belægninger fjernes, kan der altså med tiden udvikles sygdomme i mundhulen såsom huller i tænderne (caries), paradentose og tandkødsbetændelse. Du bør tale med din tandlæge eller tandplejer, om hvor tit du bør få foretaget behandlingen, da behovet kan variere individuelt fra person til person. Uanset om dine tænder er i rigtig god tilstand, eller om du lider af en eller flere tand- og mundsygdomme, er tandrensning nemlig nødvendigt fra tid til anden.

Hvad kan jeg selv gøre mellem tandrensningerne?

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne ved at børste tænder mindst to gange om dagen, samt benytte tandtråd eller mellemrumsbørster mellem tænderne. Desuden skal du bruge fluorholdig tandpasta og undgå for mange sukkerholdige fødevarer. Faktisk har din tandbørste også stor betydning. Du bør skifte din tandbørste hver 3 måned eller, når tandbørsten mister sin naturlige form.
Vidste du at vi anbefaler vores patienter at bruge en el-tandbørste? Læs meget mere i vores blogindlæg om, hvorfor du bør bruge en el-tandbørste fremfor en manuel tandbørste.

Hvor ofte er det nødvendigt at få foretaget en tandrensning?

Hvor ofte det er nødvendigt at få foretaget en tandrensning, vurderes individuelt ud fra hvor god du er til at holde dine tænder rene. Har du en sund mundhygiejne, og er god til at børste tænder samt rense mellem tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster, behøver du typisk kun at få foretaget behandlingen en enkelt gang om året. Har du derimod aktiv sygdom i munden, såsom huller i tænderne eller tandkødsbetændelse anbefaler vi en tandrensning hyppigere. Hvor ofte en tandrensning vil være nødvendigt, vurderes altså fra gang til gang sammen med din tandplejer og tandlæge.

Vores tandplejer er ekspert i at rense dine tænder!

Hos VORES TÆNDER Tandklinik, vil det som oftest være en af vores kompetente tandplejer der foretager en tandrensning. Vores tandplejer er ekspert i netop denne behandling, da dette er deres primære arbejdsopgaver. Vidste du at vores tandplejer Julie blev kåret til bedste tandplejer i 2019?

Kontakt os i dag, hvis du ønsker at bestille en tid til en tandrensning. Vi kan med garanti altid tilbyde en tid, som passer dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid