Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Sådan påvirker rygning din mundsundhed

Sådan påvirker rygning din mundsundhed

Der er bred videnskabelig enighed om, at tobaksrygning er skadeligt for vores generelle helbred. Men vidste du, at rygning også er skadeligt for munden og tændernes sundhed? I værste fald kan rygning forårsage kræft i mundhulen. Det er desuden også bevist, at rygere oftere får paradentose og dermed har større chance for at miste tænderne end ikke-rygere. Rygning medfører desuden også kosmetiske gener i form af misfarvninger af tænder og fyldninger.

Øget chance for udvikling af paradentose

Ordet paradentose dækker over en betændelsestilstand i tandkødet og knoglen omkring tænderne. Betændelsestilstanden kan resultere i, at knoglen langsomt forsvinder, så tænderne løsnes og, i værste fald, falder ud.

Hele munden påvirkes af rygning – alt lige fra tænder, slimhinder og tandkød. Rygning får tandkødets blodkar til at trække sig sammen, hvilket svækker blodtilførslen og dermed også immunforsvaret. Denne svækkelse medfører, at tandkødet er ekstra sårbart overfor mundens bakterier.Hermed øges risikoen for infektioner, der netop skader de fibre og knogler, der fastholder tanden, og på den måde kan paradentose opstå. Det er desuden værd at bemærke, at sygdommen forværres, jo flere cigaretter, der ryges.

Tandimplantater

Som en naturlig effekt af paradentose og mistede tænder, skal disse erstattes af implantater. Her er rygere imidlertid også dårligere stillet end ikke-rygere. Rygere har nemlig en markant større chance for at miste implantater og altså ikke succesfuldt gennemføre en implantatbehandling. Såfremt
man som ryger står overfor en implantatbehandling anbefales et komplet rygestop fra en uge inden til otte uger efter behandlingen – men vi ser allerhelst et permanent rygestop. Det vil give eks-rygeren samme prognose for en succesfuld behandling, som en ikke-ryger.

Misfarvninger

Endnu en af rygningens påvirkninger er, at det giver farvede belægninger på tænderne, der ikke kan fjernes med tandbørstning. Disse belægninger giver tænderne et brunt og gulligt udseende, der på overfladen afspejler en dårlig mundhygiejne. De overfladiske misfarvninger kan fjernes ved en tandrensning.

Udover misfarvning på selve tænderne kan rygere også opleve en brunlig misfarvning af tandkødet. Denne tilstand kaldes rygers melanose, er ufarlig og forsvinder få år efter et rygestop.

Slutteligt kan det altså konkluderes, at tobaksrygning har store sundhedsmæssige og kosmetiske konsekvenser for både tænder og mund. Efter et eventuelt rygestop vil de sundhedsmæssige risici ophøre inden for en kort årrække, imens de kosmetiske misfarvninger ikke forsvinder af sig selv. Forbedringer af disse vil kræve behandling hos din tandlæge.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik sætter vi en ære i at hjælpe dig til en bedre mundsundhed. Derfor står vi altid klar til at hjælpe dig ud af de skader, rygning har påført din mund og dine tænder – hvad end det er via tandblegninger eller -implantater. Vi giver dig også meget gerne gode råd til et vellykket rygestop, så du kan opretholde sunde tænder og tandkød hele livet. Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid