Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hjemmeblegning eller klinikblegning?

Hjemmeblegning eller klinikblegning?

Hjemmeblegning eller klinikblegning? Tandblegning er et populært foretagende blandt danskerne. Dette skyldes at mange af os mennesker ikke er givet et hvidt tandsæt på forhånd, hvorfor tandblegning kan være løsningen på ønsket om de hvide perlerækker af tænder. Har du et ønske om at få foretaget en tandblegning er der nogle ting, som du bør være opmærksom på. Der findes en forskellig række af tandblegningsmetoder og produkter. Nogle er bedre end andre. I nedenstående blogindlæg kan du blive meget klogere på tandblegning og dets mange muligheder. Nedenfor kan du få vished over de forskellige former for tandblegning samt fordele og ulemper ved behandlingen.

Professionel og skånsom hjemmetandblegning

Mulighederne for tandblegning er mange. Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler vi at få foretaget blegningen hos en tandlæge, som kan give dig en professionel og skånsom tandblegning. Du kan købe blegemiddel samt skinner på nettet, men dette er en dårlig idé, fordi der kan være skadelige midler i disse produkter. Desuden bør du altid få en vurdering af dine tænder hos tandlægen, inden du får tænderne bleget. Det er ikke alle, hvis tænder kan tåle at blive bleget. Hos os får du en grundig instruktion i, hvordan du bleger dine tænder, men selve blegningen foregår hjemme hos dig selv. Dette er en såkaldt hjemmeblegning.

Ved en hjemmetandblegning hos os starter vi med at lave en farvebestemmelse af dine tænder. Således får du den rigtige nuance i blegningen og ender ikke med en blegning, der er for svag eller alt for voldsom. Efterfølgende tager vi et aftryk af dine tænder, og ud fra dette laver vi individuelle blegeskinner. Disse får du med hjem sammen med en blegende gele, som du skal lægge i skinnen. Du skal tage skinnen i munden hver aften inden du skal sove i en to ugers periode, så du opnår et flot resultat. I og med at tandblegning er en meget individuel behandling kan der være andre forhold, som du skal følge. Det vigtigste er derfor, at du husker at følge din tandlæges anvisning.

Forskellige former for tandblegning – Vælg den rette tandblegningsmetode

Alle blegemetoder benytter hydrogenperoxid (brintoverilte), som det aktive blegende stof, når du skal have bleget dine tænder. Uagtet om du vælger at blege dine skinner hjemme eller får foretaget tandblegningen på klinikken, gør ingen forskel i forhold til det blegende stof, som anvendes. Forskellen fremstår i koncentrationen af stoffet.

På klinikken skal behandlingen udføres med det samme. Derfor er tandlægen nødsaget til at anvende meget høje og stærke koncentrationer af brintoverilte. Desuden holder blegningsresultatet ikke ligeså godt, som hvis du bleger tænderne over en længere periode med mindre blege-gel. Du får således et bedre og mere langtidsholdsbart resultat, når du anvender lave koncentrationer over længere tid. Høje koncentrationer giver også flere bivirkninger i forhold til lave koncentrationer.

Hjemmeblegning

Hjemmeblegning er en af flere måde at blege sine tænder på. Hjemmeblegning er en proces, som tager over fjorten dage. Dette er den mest effektive tandblegningsmetode og den eneste vi anbefaler. Ved denne blegningsmetode starter vi med at vurdere, hvorvidt dit tandsæt egner sig til tandblegning. Efterfølgende tager vi et aftryk af dine tænder for derefter at fremstille dine individuelle blegeskinner. Herefter laves der en farvebestemmelse af dine tænder på klinikken. På den måde er vi sikre på, at du får den rigtige nuance i blegningen. Vælger du hjemmeblegning, som den foretrukne blegningsmetode, får du to bløde individuelle plastskinner med hjem. Skinnerne skal omslutte over- og undermund. I skinnerne lægger du den blegende gel i, som er den der gør at dine tænder bliver mere hvide. Du skal tage skinnerne i munden hver aften inden du skal sove i en to ugers periode. Herefter kan du se et flot resultat. De specielt fremstillet skinner slutter tæt til tænderne og sikrer at blegemidlet kun kommer i kontakt med tænderne og ikke det omkringliggende tandkød. Inden du får blegeskinner samt blegemiddel med hjem får du en grundig instruktion i anvendelsen. Vi udleverer også en skriftlig vejledning.

Den største fordel ved hjemmeblegning er, at du dag for dag selv kan fornemme resultatet. På samme måde kan du selv være med til at afgøre, hvor hvide dine tænder skal blive.

I forbindelse med en hjemmeblegning skal du besøge din tandlæge to gange. Første gang tages der aftryk til skinner samt farveprøve. Anden gang udleveres dine skinner samt blege-gel. Herefter kan du påbegynde din tandblegning. HUSK at gemme dine blegeskinner. Det er disse, som er kostbare i første omgang og som sikrer dig, at du kun skal købe blegemidlet, hvis du en dag igen vil genopfriske blegningen.

Klinikblegning

Ved klinikblegning påføres mellem 30-40% brintoverilte på tænderne og tænderne udsættes efterfølgende for et stærkt UV-lys. For at opnå det hurtige resultat af hvide tænder er koncentrationen af brintoverilte meget stærkere end ved hjemmeblegning. Den høje koncentration af stoffet kan give noget eller en hel del ubehag i tænderne i form af en sviende og brændende fornemmelse. Smerter i tandkødet er også almindeligt ved denne blegningsmetode, fordi brintoverilte i høje koncentrationer virker ætsende, dog uden at give varige skader. Klinikblegning kan foretages i løbet af 1½-2 timer. Ulemperne ved klinikblegning er, at du ikke ved hvordan dine tænder reagerer på den påførte brintoverilte. Ydermere kender du ikke til resultatet før behandlingen er helt færdig. Du kan altså ende med et resultat, som viser sig ikke at være det ønsket.

Ved klinikblegning afdækkes tandkød og kinder således at blegemidlet ikke kommer i kontakt med blegemidlet. Herefter påføres blegemidlet på tænderne. I den første time efter behandlingen vil der forekomme et vist tilbagefald, fordi tandemaljen optager vand. Først herefter kan det endelige resultat vurderes.

Generelt bør du huske på, at tænderne er mere modtagelige for farvestoffer i det første døgn efter en tandblegning. Du bør derfor undgå kaffe, te, tobak, rødvin, lakrids og andre fødeemner som farver. Du kan desuden opleve øget følsomhed og isninger i tænderne samt lidt svien fra tandkødet. Dette vil forsvinde igen i løbet af få dage. Når du skal have foretaget en tandblegning, er der således forskellige måder du kan få foretaget dette på. Hvilken en metode er bedst? Hjemmeblegning eller klinikblegning? Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler og udfører vi kun hjemmeblegning.

Virker hjemmeblegning?

Svaret er ganske enkelt ja. Du opnår det bedste resultat ved hjemmeblegning, hvorfor vi hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler hjemmeblegning fremfor klinikblegning. Vi udfører ikke klinikblegning, og vi fraråder denne metode, dels fordi resultatet er dårligere, og dels fordi processen kan være meget smertefuld, fordi der skal anvendes meget stærke koncentrationer af blegemiddel.

Du kan som sagt godt blege dine tænder uden hjælp fra os, men det kan ikke anbefales, da resultatet som regel ikke bliver særlig godt, hvis du gør det helt på egen hånd og med et tvivlsomt produkt. En tandblegning hos tandlægen foregår stort set altid som en hjemmeblegning, og så længe du følger vores anvisninger, vil du opnå et smukt og tilfredstillende resultat. Skal vi hjælpe dig med at blege dine tænder?

Gode råd til tandblegning

  • Undgå farvede fødeemner det første døgn efter blegningen.
  • Benyt ikke internettets mange tandblegningsmetoder, så du ender med unaturligt hvide og beskadiget tænder.
  • Kontakt din tandlæge, hvis du har spørgsmål til tandblegning.

Har du yderligere spørgsmål om tandblegning er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid