Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Bedøvelse tandlæge

Bedøvelse tandlæge

Tandlæge bedøvelse? Bedøvelse i tandlægepraksis fungerer ved at påvirke nerverne således, at smerteimpulserne i munden hæmmes. Derved fjernes enhver form for smerte under tandbehandlingen. For flere er dét at skulle bedøves i sig selv ubehageligt og grænseskridende. Det har vi naturligvis fuld forståelse for og dette tager vi endvidere højde for. Derfor kan tandlægen anvende forskellige teknikker og typer af bedøvelse afhængigt af, hvilken form for behandling, der skal udføres. Dette er med afsæt i patientens velbefindende. På den måde undgås det, at bedøvelsen bliver en ubehagelig del af det at gå til tandlægen samtidigt med, at der opnås en 100% smertefri tandbehandling. En afgørende del af tandbehandling er således bedøvelse. Det er gennem bedøvelsen at tandlægen kan sikre sig, at den pågældende tandbehandling foretages smertefrit. I nedenstående blogindlæg kan du blive meget klogere på bedøvelse hos din tandlæge, hvilke former for bedøvelse der findes, hvor lang tid bedøvelsen virker samt eventuelle bivirkninger ved de forskellige bedøvelsesmetoder.

Hvis du har specifikke spørgsmål, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os. Vi fortæller gerne yderligere om vores egne bedøvelsesmidler samt teknikker, hvis du har brug for det. Er du nervøs for at blive bedøvet eller generelt for at tage til tandlægen, så vær ærlig omkring det. Hvis vi kender til dine specifikke ønsker og behov, kan vi tilrettelægge din behandling efter disse.

Hvornår skal jeg bedøves? 

Der kan være flere årsager for tandlægen til at lægge en bedøvelse forinden en tandbehandling. I langt de fleste tilfælde bedøver tandlægen hvis det vurderes, at den pågældende tandbehandling vil være forbundet med smerte og gener for patienten. Det er således de færreste mennesker, der kan holde til at få fjernet en tand uden lokalbedøvelse. Bedøvelsen lægges således for patientens skyld. Gennem bedøvelsen kan tandlægen således sikre sig, at det bliver en behagelig og smertefri behandling for patienten.

Når først lokalbedøvelsen er lagt, vil du som patient ikke kunne føle smerte i det pågældende område. Med de typer bedøvelse, som findes i dag, kombineret med yderst målrettede metoder, vil du være fri for smerter under selve bedøvelsen samt under hele behandlingen.

Hvad bør jeg vide inden bedøvelse hos tandlægen?

Forinden en behandling med bedøvelse er det vigtigt at oplyse din tandlæge om eventuelle allergier, medicinindtag, sygdomme eller graviditet. Dette kan nemlig have indvirkning på tandlægens valg af lokalbedøvelse. Oplever du ubehag eller kvalme efter bedøvelse bør du altid kontakte din tandlæge. Det er yderst sjældent dette sker, men man kan i meget sjældne tilfælde opleve at blive dårlig af bedøvelse hos tandlægen. Den rigtige bedøvelse er således afgørende for din oplevelse. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi kompetencerne til at sikre det trygge valg i forhold til dine ønsker og behov. Vores største interesse er, at tandbehandlingen tager afsæt i dine ønsker og behov, hvorfor vi ved at det således i langt de fleste tilfælde vil blive en mere behagelig oplevelse.

Hvor lang tid virker bedøvelsen?

Det er meget individuelt, hvor lang tid tandlæge bedøvelsen virker. Det kan tage mellem én time og helt op til 6 timer før bedøvelsen er aftaget. Dette har således også betydning for den efterfølgende proces, som b.la. centrerer sig om dit indtag af mad og drikkevarer. Du skal således være særligt opmærksom på meget varme mad og drikkeindtag. Du kan nemt brænde dig uden selv at kunne mærke dette. Undgå desuden også at tygge tyggegummi mens du stadig er bedøvet. Uanset situation er det altid vigtigt, at du følger din tandlæges anvisning efter endt behandling under bedøvelse.

Du må aldrig begynde at spise så længe du stadig kan mærke at bedøvelsen virker, da du kan risikere at bide dig i både kind, tunge eller læbe. Virketid, varighed og aftagningen afhænger således af, hvilken bedøvelse tandlægen har benyttet. Ved at følge din tandlæges anvisning i forhold til bedøvelse risikerer du således ikke at udsætte din mund for komplikationer. Hvis du pludselig bliver i tvivl eller har spørgsmål til din specifikke situation, er du meget velkommen til at kontakte os efter endt behandling. Vi sidder altid klar til at råde og vejlede dig, når du har brug for det. Hvis du er det mindste i tvivl anbefaler vi dig altid at spørge. Spørg heller en gang for meget end en gang for lidt, hvis du føler dig i tvivl eller har brug for specifik råd og vejledning.

Bedøvelse tandlæge pris?

Tandlægepriser? Hos VORES TÆNDER Tandklinik koster en lokalbedøvelse 425 kr. heraf kan du opnå 75 kr. i tilskud fra Sygeforsikringen Danmark uanset om du er medlem af gruppe 1, 2 eller 5. Har du nogle spørgsmål eller måske bare behov for yderligere information, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Kan jeg mærke noget under bedøvelsen?

Når først lokalbedøvelsen er lagt, vil du ikke føle smerte i det pågældende område. Med de typer bedøvelse, som findes i dag, i kombination med yderst målrettede metoder, som den dygtige tandlæge mestrer, vil du være fri for smerter under selve bedøvelsen samt under hele behandlingen.

Er der bivirkninger ved tandlægebedøvelse?

Et af spørgsmålene vi ofte møder er, hvorvidt man kan forvente bivirkninger ved brug af bedøvelse hos tandlægen. Svaret er ganske enkelt, at der sjældent opstår bivirkninger ved brug af bedøvelse. Ved brug af lokalbedøvelse indeholdende adrenalin oplever nogle en smule hjertebanken og i sjældnere tilfælde kan man opleve at få blåmærker og hævelser efterfølgende. Dette er dog en sjældenhed.

Ved brug af fuldbedøvelse, som narkose, også kaldet anæstesi på fagsprog, kan der i nogle tilfælde opstå efterfølgende kvalme. Efter behandling i narkose er det vigtigt altid at have en pårørende, som efter opvågning på klinikken står for turen hjem.

Bedøvelsesmetoder

Der findes flere forskellige bedøvelsesmetoder. Den mest anvendte bedøvelsesmetode er lokalbedøvelse. Nedenfor kan du læse om de forskellige metoder. Hos VORES TÆNDER Tandklinik praktiserer vi kun lokalbedøvelse, da denne metode har vist sig gennem vores lange erfaring at være den bedste og mest fordelagtige for vores patienter.

Lokalbedøvelse

Lokalbedøvelse lægges før behandlingen og med de fleste lokalbedøvelsesmidler skal der gå lidt tid før de virker. Derved er der god tid for tandlægen til at informere og forklare således, at patienten føler sig tryg og velinformeret. Lokalbedøvelse, også kaldet lokalanalgesi, er en væske, som injiceres i et lokalt og afgrænset område for at opnå 100% smertefrihed. Væsken sprøjtes ind under slimhinden i form af en kanyle. Herefter skabes et midlertidigt tab af føle- og smerte sans i det afgrænsede område. Det er således muligt at opnå en smertefri tandbehandling ved brug af lokalbedøvelse.

En lokalbedøvende væske føres med en sprøjte gennem tandkødet ind omkring den eller de nerver, som skal bedøves. Væsken virker ved kemisk midlertidigt at ophæve følenervernes smerteledning. De fleste lokalbedøvelser varer 1-2 timer, men tandlægen kan vælge mellem korttids- eller langtidsvirkende midler. Valget af bedøvelsesmidlet afhænger af den forestående behandling.

Fakta om lokalbedøvelse:

  • Lokalbedøvelse er en teknik, hvor lokalbedøvende medicin påføres huden eller indsprøjtes i vævet med en kanyle
  • Lokalbedøvelse giver 100% smertefrihed og nedsat følesans i det bedøvede område
  • Lokalbedøvelse kan bruges til at foretage operationer i det lokalbedøvede område, hvor patienten således ingenting kan mærke
  • Komplikationer og allergiske reaktioner efter lokalbedøvelse er yderst sjældne

Bivirkninger: Alvorlige bivirkninger og komplikationer ved lokalbedøvelse er meget sjældne. Mest almindelig er en let ømhed i det område, hvor indstikket blev lagt.

Lattergas

Mange patienter, især børn, er glade for lattergas. Det er en luftart, som blandes med ilt i bestemte forhold og indåndes gennem en næsemaske. Det virker både bedøvende og beroligende. Hvis man kommer til at grine undervejs, er det fordi man mister lidt af sine normale hæmninger, ligesom når man har drukket et par glas vin. Det er de færreste tandklinikker som benytter sig af lattergas, som bedøvelsesmetode.

Bivirkninger: Lattergas kan give let hovedpine og kvalme, men er dog ude af kroppen i løbet af få minutter.

Narkose 

På nogle tandklinikker tilbydes der bedøvelse i form af fuld narkose. Denne form for bedøvelsesmiddel anvendes som regel ved patienter med særlige behov, som større indgreb, psykiske lidelser eller andre svære tilfælde. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi ikke fuld narkose da det har vist sig, at lokalbedøvelse indeholder alt det, som er nødvendigt for en bedøvelse. Dette har vi afgjort gennem vores lange erfaring og med afsæt i vores patienters ønsker og input.

Bivirkninger: Risikoen for komplikationer ved narkose afhænger først og fremmest af, om man har andre sygdomme. Risikoen er lille, men nogle få personer kan opleve let kvalme og opkastninger lige efter opvågnen.

Har du yderligere spørgsmål til bedøvelse hos tandlægen er du meget velkommen til at kontakte os. Vores kompetente team er med deres lange erfaring altid klar til at vejlede dig med afsæt i din specifikke tandsituation. Du er også altid meget velkommen til at booke en tid til en behandling. Vi håber meget at høre fra dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid