Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Værd at vide om tandhalse

Værd at vide om tandhalse

Ordet ’tandhalse’ er hyppigt brugt blandt tandlæger og fagfolk, og du har måske oplevet at få af vide, at dine tandhalse er ’blottede’. Men ved du egentlig, hvad tandhalse er? Læs nedenstående blogindlæg og bliv meget klogere på hvad tandhalse er, og hvilke hyppige årsager der er at finde i forbindelse med tandsygdommen.

Hvad er tandhalse?

Alle tænder har en tandhals. Denne befinder sig i området mellem tandens krone og tandens rod. Tandens krone er beskyttet af emalje, og dette beskyttende lag stopper netop der, hvor tandkødet begynder.

Problemet med såkaldt ’blottede’ tandhalse opstår, hvis tandkødet omkring tænderne trækker sig tilbage. Når tandkødet trækker sig tilbage, vil tanden mangle et beskyttende lag i et vist område. Dette betyder, at tandhalsen og dennes kanaler ind til tandens nerve vil være åbne.

Det tydeligste tegn er øget overfølsomhed, hvilket ofte viser sig i form af isninger i tænderne. Isninger er små, hurtige og smertefulde jag i tænderne, og oplever du denne ubehagelige fornemmelse, er der god grund til at søge råd hos din tandlæge.

Årsager til blottede tandhalse

Det er sjældent entydigt, hvorfor blottede tandhalse opstår. Ikke desto mindre har vi samlet en række typiske årsager nedenfor:

Uhensigtsmæssig børsteteknik

Grov og vandret tandbørstning er en af de største syndere, når det kommer til årsager til blottede tandhalse. For at undgå både skader på tænderne og tilbagetrukket tandkød er det derfor vigtigt, at du børster dine tænder i små cirkelbevægelser med en blød tandbørste. Desuden anbefaler vi, at du børster dine tænder med en el-tandbørste da din tandbørstning på den måde bliver mere korrekt og ensformig.

Dårlig mundhygiejne, tandkødsbetændelse og paradentose

Får du ikke fjernet bakterier og madrester ved tandbørstning, øges risikoen for tandkødsbetændelse – og i værste fald paradentose. Denne betændelsestilstand vil få dit tandkød til at trække sig tilbage, og der er således god grund til at være ekstra grundig, når det kommer til din mundhygiejne.

Tandregulering

Det er ikke ualmindeligt, at tandkødet trækker sig tilbage i forbindelse med regulering af tænderne. Her opstår blottede tandhalse, som et resultat af dårlige muligheder for at holde tænderne rene samt tilstedeværelsen af bøjler, skinner og lignende.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har blottede tandhalse, eller brænder du inde med spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os hos VORES TÆNDER Tandklinik. Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid