Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Rådne tænder

Rådne tænder

Rådne tænder er en skrøne. Dine tænder kan således ikke rådne men derimod se rådne ud. Dette kan skyldes misfarvninger, skader eller slid. Føler du at dine tænder er rådne er tilfældet snarere, at dine tænder er så dårligt tilredt, at de ser rådne ud. Årsagen skal oftest findes i, at der gennem tiden har været en række skader på dine tænder, som ikke er blevet tilset og udbedret, hvorfor det kan føles som om tænderne er rådne.

Selvom der ikke findes deciderede rådne tænder, så findes der mange eksempler på, at tænder kan være i så dårlig forfatning, at man ikke kan gøre andet end at trække dem ud. De fleste dårlige tænder kan heldigvis reddes, før man når til et punkt, hvor tandudtrækning er den eneste udvej. Nedenfor kan du læse meget mere om rådne tænder, hvilke årsager der ligger bag samt hvordan vi kan hjælpe dig til at få dit hvide tandsæt tilbage.

Lad os hjælpe dig med at få dit smil tilbage

Rådne tænder er mere et begreb end en egentlig medicinsk betegnelse, for deciderede rådne tænder ikke findes. Står du i en situation, hvor du føler, at dine tænder er til hindring for dit smil og udstråling, så kontakt os i dag og få en diskret konsultation, hvor vi rådgiver og vejleder dig i henhold til din specifikke tandsituation. Det er vigtigt, at du kommer til en konsultation, således at din tandlæge i samråd med dine ønsker og behov kan finde frem til den helt rette løsning for dig. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi en erfaren tandlægeklinik, hvorfor vi kan hjælpe dig med at få dine ønsker opfyldt. Skal vi hjælpe dig med at få dit hvide tandsæt tilbage?

Årsager til rådne tænder

Der kan være mange årsager til at tænder kan se rådne ud, men de mest almindelige årsager er misfarvninger, caries, paradentose og slid. Viser det sig at dit tandsæt er så dårligt tilredt kan sidste udvej være at trække tænderne helt ud. Dette er heldigvis sjældent, da man ofte vil mærke advarsler undervejs. Dog er det ikke alle der mærker noget før tænderne har behov for akut behandling og det viser sig at være for sent. Af denne grund anbefaler vi som erfaren tandlægeklinik, at du opretholder dine årlige regelmæssige eftersyn, således at det er muligt at komme en eller flere tandsygdomme i forkøbet og ligeledes forebygge tandpine og diverse tandsygdomme.

Misfarvninger

Misfarvninger fra the, kaffe eller tobak er ganske ufarlige og kan oftest fjernes med en tandrensning hos din tandplejer. Oftest opstår misfarvninger på baggrund af dårlig mundhygiejne. Formår du således ikke at opretholde en sund mundhygiejne vil det resultere i tandproblemer af forskellig karakter, herunder misfarvninger på tænderne. Derfor er den daglige mundhygiejne med tandbørstning og tandtråd særlig vigtig. Hvis du har spørgsmål eller ønsker råd og vejledning til din specifikke børsteteknik eller generelle mundhygiejne er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Caries

Caries kan ligesom misfarvninger fra the, kaffe og tobak medvirke til at tænderne kan fremstå som rådne. Huller i tænderne kommer i mange farver fra en kridtet hvid over i de mere mørkebrune nuancer. Caries kan være aktiv og inaktiv. Den kridtede overflade tyder på en aktiv caries, hvor tandens overflade stadig er under nedbrud. En inaktiv kronisk caries kan være mørkebrun eller nærmest sort.

Er tandfladen helt glat og fri fra plak bakterier, vil dette typisk betegnes som en inaktiv caries. Inaktiv caries er ofte ikke behandlingskrævende, men kan være generende rent kosmetisk grundet den mørke misfarve af dentinen.

Paradentose

Parodontose kan medvirke til at tandkødet trækker sig. Herved blottes tandhalsen fordi tandhalsen ikke er beskyttet af emalje. Det betyder at der er adgang til dentinen og hermed risiko for misfarvninger og ikke mindst caries.

Parodontose kan ligesom tandkødsbetændelse give dårlig ånde. Dette skyldes at tandkødsbetændelse og parodontitis grundet bakterier langs tandkødet og i tandkødslommerne ofte forsager blødende tandkød. En god mundhygiejne og en regelmæssig kontrol hos din tandplejer er afgørende ved behandling af paradentose.

Har du mistanke om paradentose så kontakt os i dag.

Slid

Slid gennem emaljen skaber adgang til dentinen som, giver risiko for dybe misfarvninger. Årsagerne til slid kan være mange, men typisk skyldes slid en bidfunktionel afvigelse. Hvis du ofte har spændingshovedpine eller vågner med ømme kæbe muskler bør du tilses af en tandlæge. I nogle tilfælde vil det kunne afhjælpes med en bideskinne du skal sove med om natten. Den sikre at tænderne ikke skæres mod hindanden, hvorved du undgår slid og musklerne kan slappe af.

Dine tænder har indflydelse på dit helbred

Vidste du at dine tænders sundhed rent faktisk har indflydelse på dit almene helbred? Det betyder at sundheden i kroppen er på mange måder påvirket af dine tænders sundhedstilstand. Hvis du eksempelvis har betændt tandkød eller betændelse i tandrødder, bliver bakterier via blodet ført ud til dine organer. Derved opstår der en risiko, for at organerne også får en betændelse, og risikoen øges i takt med et forringet immunforsvar. En sådan afledt betændelse kan fx opstå i hjertet, lungerne eller i nyrerne. Dine tænder er således en væsentlig og vigtig del af din krop, hvorfor det er vigtigt, at du har fokus på kvalitet, når du tænker på, hvordan du bedst bevarer dine naturlige tænder.

Kosmetisk tandbehandling, som retter op på dine rådne tænder

Når vi møder andre mennesker, er tænderne vigtige for vores indtryk af personen. Og flotte tænder uden gullige misfarvninger er hos de fleste mere attraktivt end det modsatte. Af denne grund tilbyder vi hos VORES TÆNDER Tandklinik kosmetiske tandbehandlinger af højeste kvalitet. Med en kosmetisk tandbehandling har vi mulighed for at rette på dine tænders udseende. Dette vil særlig være aktuelt, hvis du synes at dine tænder ser rådne ud. I mange tilfælde kan tændernes farve og udseende blive pænere med en ganske almindelig tandrensning hos tandlægen. Dette er såfremt dine tænder har mange misfarvninger. Endvidere kan vi gøre dine tænder hvide med brug af tandblegning, plast og/eller porcelæn.

Behandling af rådne tænder

Det er ofte meget svært at behandle dårlige tænder, herunder rådne tænder. Det er kun i værste tilfælde at tandlægen er nødsaget til at trække tænderne ud. Derfor undersøges alternativerne som det første. Alt efter din specifikke tandsituation kan vi i bedste fald erstatte de rådne tænder med implantater og tandkroner. Du bør under alle omstændigheder tage kontakt til os hos VORES TÆNDER Tandklinik. På den måde kan vi finde den bedst egnet behandling til dig.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid