Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Symptomer på paradentose?

Symptomer på paradentose?

Symptomer på paradentose – hvad skal man egentlig være opmærksom på? Noget man særligt skal være opmærksom på er tandkødsbetændelse. Det er nemlig forstadiet til paradentose. Dit tandkøds sundhed, afslører derfor om du har anlæg og symptomer på paradentose.

Sundt tandkød sidder stramt om tænderne, er lyserødt i farven og bliver ikke irriteret, når du børster tænder. Hvis tandkødet derimod er hævet og rødligt og derudover bløder i forbindelse med tandbørstningen, er dette symptomer på tandkødsbetændelse og muligvis paradentose.

Tandkødsbetændelse forårsager heldigvis ikke permanente skader på tandknoglen, og tilstanden kan forholdsvist nemt behandles ved at fjerne plak og tandsten. Men det er vigtigt, at det bliver behandlet, før det udvikler sig til paradentose.

Foruden tandkødsbetændelse er der også andre paradentose symptomer, du skal være opmærksom på. Eksempelvis kan permanent dårlig ånde være et tegn på, at du er ved at udvikle paradentose. Der er dog mange, der slet ikke har symptomer på paradentose, før sygdommen har udviklet sig til at være fremskreden.

Betændelsessygdommen paradentose går under flere forskellige navne. Mange tror sygdommen hedder pardentose, da det er sådan dét udtales. Faktisk er den korrekte betegnelse for sygdommen henholdvis paradentose, parodontose – eller parodontitis.

Fremskreden paradentose – hvad er symptomerne på det?

Fremskreden paradentose er en betegnelse for det stadie af sygdommen, hvor bakteriebelægningerne for alvor har fået tag i tandknoglen, som derfor begynder at blive opløst. Symptomer på fremskreden paradentose kan derfor være løse tænder og eventuel tandløshed til følge.

Tandløshed og løse tænder er naturligvis ret åbenlyse symptomer på, at paradentosen er fremskreden. Desværre oplever mange slet ikke andre paradentose symptomer, og derfor bliver sygdommen sjældent opdaget, før tandknoglen er så ramt, at tænderne ikke længere kan sidde ordentligt fast.

Paradentose er også den hyppigste årsag til tandløshed hos voksne over 40 år.
Heldigvis er fremskreden paradentose ikke altid lig med, at tænderne falder ud – hvis tilstanden vel at mærke bliver behandlet i tide. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vil vi behandle paradentose på baggrund af, hvor fremskreden sygdommen er. Vi vurderer, hvor alvorlig paradentosen er, ved at måle dybden på tandkødslommerne. Hvis de er dybere end 5 mm, vil vi stille diagnosen ”fremskreden paradentose”.

Begyndende paradentose – hvilke symptomer bør man kigge efter?

Begyndende paradentose er en betegnelse for den del af forløbet, hvor tandkødsbetændelse endnu ikke har spredt sig til tandknoglen. Når bakterierne når tandknoglen, vil den blive opløst på grund af de affaldsstoffer, som bakterierne udskiller.

Da paradentose er en sygdom, som udvikler sig langsomt over tiden, vil de færreste selv opdage paradentose symptomerne i starten af forløbet. Det betyder desværre også, at de fleste patienter først bliver opmærksomme på, at de har paradentose, når sygdommen er fremskreden.

Som tandlæge og tandplejer er vi derimod uddannet til at opdage paradentose allerede i de tidlige stadier. Begyndende paradentose diagnosticeres ved at måle dybden på tandkødslommerne. Hvis de er dybere end 3 mm, taler vi om begyndende paradentose – hvorimod en dybde på mere end 5 mm vil blive betegnet som fremskreden paradentose.

Diagnosen kan også stilles ved hjælp af røntgenbilleder, som kan give os en bedre idé om, hvor alvorligt tandknoglen er angrebet af bakterier.

Har du spørgsmål om symptomer på paradentose er du altid velkommen til at kontakte klinikken på telefon 45 87 22 61. Du kan også booke en tid gennem vores online bookingsystem.

 

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal medVi samarbejder med

×

Menu

Skriv til os

Book tid