Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Ondt i tandkød

Ondt i tandkød

Har du ondt i dit tandkød? Der kan være flere årsager forbundet med et ømt og irriteret tandkød. Er dit tandkød hævet langs eller imellem tænderne er årsagen i størstedelen af tilfældene tandkødsbetændelse, også på fagsprog kaldet gingivitis. Symptomerne på tandkødsbetændelse er som regel, at tandkødet føles ømt og generende at røre ved. En anden hyppig årsag til smerter i tandkødet kan være en tandbyld af betændelse. Der kan således være flere forskellige årsager til smerter i tandkødet. I nedenstående blogindlæg kan du læse meget mere om hvilke tandsygdomme, som kan forsage smerter i dit tandkød. Har du spørgsmål efter at have læst dette indlæg er du altid meget velkommen til at kontakte os for mere viden eller spørgsmål herom. Vi sidder klar til at dele ud af vores lange erfaring og ekspertise inden for området. Vores største interesse, som erfaren tandlægeklinik er således at afhjælpe dig dine tandsmerter!

ONDT I TANDKØD – HYPPIGSTE ÅRSAGER:

  • Fordybet tandkødslommer
  • Tandbyld
  • Tandkødsbetændelse
  • Blister
  • Voksende visdomstænder

TANDKØDSBETÆNDELSE

Et sundt og rask tandkød er en nødvendighed for sunde tænder og for derved at undgå eventuelle tandsygdomme. I munden er hver enkelt tand omgivet af tandkød, tandrødder, bindevæv og knogler. Bakterier som findes i munden kan sætte sig fast på tændernes overflade og producere en klæberig substans, som derved holder på madpartikler. Disse belægning skaber plak. Hvis du ikke formår at fjerne plak i din daglige tandbørstning og brug af tandtråd opstår tandkødsbetændelse således. Dette giver hævelse, blødninger, rødme og infektion i det angrebende område.

Risikofaktorer for at udvikle tandkødsbetændelse er således skader mod tandkødet, særligt efter intens tandbørstning eller brug af tandtråd, samt ved visse medicinske tilstande. Tandkødsbetændelse er første tegn på en såkaldt parodontal sygdom. Denne tilstand kan skade tænder, rødder og nerver og desuden føre til tab af tænder, hvis ikke tilstanden behandles korrekt og i tide. Betændelse i tandkødet kan opstå i alle aldre. De mest almindelige risikofaktorer for tandkødsbetændelse er blandt andet dårlig mundhygiejne, rygning samt et stort indtag af sukkerholdige mad- og drikkevarer.

HVORFOR HAR JEG ONDT I TANDKØDET? 

Som skrevet tidligere kan der være flere årsager til smerter i tandkødet. På tænderne og tandkødet dannes der helt naturligt plak, som er tændernes bakterier. Hvis disse bakterier ikke fjernes regelmæssigt ved hjælp af tandbørstning, tandtråd og regelmæssige besøg hos din tandlæge vil plak-belægningerne blive siddende og tendere til at danne giftstoffer, hvilket er til stor irritation for tandkødet. Det er disse giftstoffer (toksiner), som forårsager betændelse i tandkødet.

Du kan også have ondt i tandkødet grundet en tandbyld. En tandbyld eller en såkaldt absces er en samling af pus og betændelse omkring tænder eller tandkødslommer. Tandbylden er en infektion af bakterier, som blot med tiden vil vokse sig større og påføre munden og særligt tandkødet yderligere smerte. Smerterne tiltager når vævet i munden begynder at spænde til omkring hævelsen. Til sidst kan vævet ikke holde trykket tilbage, og der går derved hul på bylden. Det er yderst vigtigt at finde og få fjernet årsagen til bylden. Fjernes årsagen ikke, kan man risikere at tandbylden kommer igen eller, at der opstår yderligere komplikationer.

Ondt i tandkødet kan også være forbundet med komplikationer fra dine visdomstænder. Hvis dine visdomstænder ikke er vokset helt frem, og der gentagende gange kommer betændelse i tandkødet omkring hver enkelt tand, skal visdomstænderne fjernes. Tilstanden er som oftest ledsaget af dårlig ånde, dårlig smag, synkebesvær, hævelse, smerter og nedsat gabeevne.

AKUT TANDLÆGE HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Har du ondt i tandkødet? Så ved du også hvor generende og smertefuldt dette kan være. Hvis du pludselig har så generende smerter at det kan være svært selv at gennemføre de mindste hverdagsrutiner er det af afgørende betydning, at du har en tandlæge, hvor det er muligt at få en akut tid. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan du få en akut tandlægetid i vores klinik i Lyngby, hvor du kan få hjælp til akutte tandproblemer. Har du således smerter i tandkødet kan vi være dig behjælpelige. Vores team af erfarne tandlæger og tandplejere udfører alle former for tandbehandling, store som små. Som akut tandlæge i Lyngby har vores klinik den åbenlyse fordel, at klinikken med sin beliggenhed på Lyngby Torv er nem at komme til i både bil, bus, tog og ikke mindst på gåben.

Med os som din akut tandlæge bør du ikke frygte for at din regning bliver for stor, som følge af tårnhøje gebyrer. Vi opkræver ikke yderligere, hvis i forvejen er vores patient, blot fordi der er tale om akutte tandproblemer. Er du ny patient og har brug for akut tandlægehjælp omgående tillæger vi din behandling et beskedent gebyr. Vi informerer desuden altid om både pris og procedure således at du altid har vished over, hvad det vil koste og derfor bedre selv kan beslutte dig for om du ønsker behandling. Vi synes det skal være en god oplevelse at gå til tandlæge – hver gang, uanset om det er akut eller ej.

GODE RÅD OG VEJLEDNING TIL ONDT I TANDKØD

For at undgå tandkødsbetændelse vil det bedste udgangspunkt altid være at børste sine tænder to gange dagligt og bruge tandtråd eller mellemrumsbørster. Et godt supplement til din tandbørstning kan også være mundskyl. Et regelmæssigt besøg hos tandlægen er også med til at sænke risikoen for udvikling af betændelse i tandkødet. Det er derfor af afgørende betydning at du vedligeholder dine regelmæssige undersøgelser hos din tandlæge. I såfald er det muligt for tandlægen at opdage tandkødbetændelse på et tidligt stadie og derved sætte ind, inden betændelse eksempelvis udvikler sig til parodontitis.

Tandkødet vil kun blive værre, hvis ikke man griber ind med tandbørsten og tandtråden. Det er vel at mærke vigtigt at benytte den korrekte teknik, således at tandkødet ikke bliver skadet. Brug altid el-tandbørste eller en blød tandbørste og pas på ikke at trykke for hårdt, når du børster på tandkødet. Vær opmærksom på, at børste grundigt på alle flader af tanden samt helt op til tandkødet, hvor bakterierne også samler sig. Det er altid en god idé, at få din tandplejer eller tandlæge til at vise dig, hvordan du skal børste dine tænder eller bruge tandtråden korrekt, hvis du er i tvivl.

ONDT I TANDKØD? HVAD KAN JEG SELV GØRE?

Tandkødsbetændelse forebygges ved at have en god mundhygiejne. En god mundhygiejne opretholdes ved at gøre sig umage med tandbørstningen. På den måde bliver du også automatisk bedre til at fjerne belægninger på tænderne og derved mindsker du samtidig risikoen for tandkødsbetændelse. Mange får en bedre mundhygiejne ved at bruge en elektrisk tandbørste. Du kan spørge din tandlæge til råds angående køb af elektrisk tandbørste. Selvom du udfører en perfekt tandbørstning er det desværre umuligt at fjerne alle bakteriebelægninger mellem tænderne. Derfor bør du også bruge tandstikkere eller tandtråd, så du er sikker på at bakterierne også forsvinder der hvor tandbørsten har svært ved at nå ind. Du kan desuden med fordel bruge mundskyl i forlængelse af din tandbørstning.

KONTAKT DIN TANDLÆGE OG FÅ RÅD OG VEJLEDNING

Har du yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os hos VORES TÆNDER Tandklinik. Kontakt os i dag, hvis du ønsker at bestille en tid eller blot har brug for yderligere råd og vejledning. Vi kan med garanti altid tilbyde en tid, som passer dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid