Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Av min tand

Av min tand

Har du tandsmerter? På trods af, at vi er blevet meget bedre til at passe på vores tænder så har vi næsten alle sammen oplevet at have generende smerter i tænderne på et eller andet tidspunkt. Oftest er årsagen til tandsmerterne ukendt. Faktisk kan det være rigtig svært at afgøre, hvor smerterne kommer fra. Af denne grund er det vigtigt at opsøge tandlæge hurtigst muligt, så årsagen til smerterne kan identificeres. Du bør huske på at tandsmerter er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor er det vigtigt at smerterne ikke ignoreres.

Hvis du har tandsmerter er det afgørende at du ved, hvad du skal gøre. Dette vil vi gøre dig meget klogere på i nedenstående blogindlæg, hvor fokus er på tandsmerter, årsagen til disse samt gode råd. Måtte du have yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller mere viden herom. Vi ser frem til at høre fra dig!

Opsøg din tandlæge!

Førhen var tandpine et stort problem. Det problem er dog i dag blevet mindre. Det skyldes at vi er blevet meget bedre til, at passe på vores tænder. Det sker blandt andet med hjælp fra tandbørsten, som de fleste bruger to gange dagligt samt den supplerende tandpleje i form af tandtråd eller interdentalbørster. Alligevel kan man dog godt være uheldig at få ondt i én eller flere tænder.

Når man begynder at få ondt i en tand, er det vigtigt at man opsøger sin tandlæge hurtigst muligt. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end, at gå rundt med en øm tand. Derfor opfordrer vi hos VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby altid vores patienter til, at ringe for en akut tid, såfremt man oplever smerte i én eller flere tænder.

De hyppigste årsager til tandsmerter

Der kan være rigtig mange grunde til, at man oplever smerter i tænderne. Vi har listet de hyppigste årsager op herunder:

  • Hul i tanden. Små huller vil normalt ikke forårsage smerte, men når hullet får en hvis størrelse kan tanden forårsage mange smerter.
  • Tandrodsbetændelse. Hvis man har gået rundt med et hul i en tand i længere tid, der har fået lov til at vokse sig større, kan man risikere at blive ramt af tandrodsbetændelse. Dette er smertefuldt og kræver hurtig behandling.
  • Tandkødsbetændelse. Skyldes bakterier, som efterlades i munden og som derefter angriber tandkødet. Normalt vil tandkødet hæve op og blive ømt.
  • Paradentose. Hvis man igennem længere tid har døjet med tandkødsbetændelse uden at forbedre sin mundhygiejne, kan der gå betændelse i den knogle som tænderne sidder fast i.
  • Visdomstænder. Manglende frembrud af disse.
  • Følsomme tandhalse på grund af for kraftig tandbørstning – oftest er det dog lettere smerter.

Tandsmerter forsvinder ikke af sig selv

En ting du bør huske på med tandpine, er at smerten ikke forsvinder af sig selv. Hvis smerten forsvinder, vil den med garanti vende tilbage igen indtil den udløsende årsag er behandlet. Mange mennesker vælger ikke at gøre noget ved smerterne og gå med periodevise smerter igennem længere tid. Dette kan ikke anbefales, hvorfor dit pågældende tandproblem blot vil vokse sig større. Dermed vil din tandbehandling også blive af større økonomisk omkostning. Som erfaren akut tandlæge anbefaler vi derfor at opsøge tandlæge hurtigst muligt. På den måde forsvinder smerterne hurtigt og du undgår en større økonomisk tandbehandling.

Som nævnt tidligere så kan det være meget svært som ikke fag-person at finde frem til smerternes årsag, hvorfor du altid bør konsultere din tandlæge for den rette behandling. Også selv om de endnu ikke er vedvarende eller uudholdelige. Undgå at tandpinen kommer igen – måske endda i øget styrke. Pas på dine tænder og benyt dig af de regelmæssige eftersyn hos tandlægen, så opdages problemerne i tide – inden du står med en slem tandpine.

Tandsmerter? De regelmæssige eftersyn hos tandlægen er vigtige

Den forebyggende tandpleje er afgørende for dine tænders fremtid. Derfor er det vigtigt at du børster tænder to gange dagligt som anbefalet samt supplerer med tandtråd eller lignende. Desuden er de regelmæssige eftersyn hos din tandlæge vigtige. De fleste patienter anbefales at komme to gange årligt, hvorfor disse to besøg hos tandlægen kan være medvirkende til at du undgår tandpine og tandsmerter. Vil det så sige at man ikke kan få tandpine, hvis man kommer til regelmæssigt eftersyn hos tandlægen? Nej. Du kan stadig risikere at få akutte tandsmerter, men det sker mere sjældent. Det er ikke tandeftersynet, som gør, at du slipper for tandpine. Det er derimod den grundige mundhygiejne, og det at blive gjort opmærksom på ens blinde pletter med mulighed for at justere – inden eventuelle problemer opstår.

Hvornår har du sidst været til tandeftersyn? Du behøver ikke have tandsmerter eller opleve problemer for at gå til tandeftersyn – tvært i mod. Husk på at det er den forebyggende tandpleje som netop er med til at mindske din risiko for tandsmerter. Lad din tandplejer hos VORES TÆNDER Tandklinik hjælpe dig med at forebygge.

Specialiserede i at behandle patienter med tandlægeskræk

Dine regelmæssige tandlægekontroller har således afgørende betydning for dine tænders fremtid. Mange undlader desværre at gå til tandlægen regelmæssigt grundet tandlægeskræk. Dette synes vi er ærgerligt, hvorfor vi gennem årene har specialiseret os i at behandle patienter der døjer med tandlægeskræk. Gennem vores lange erfaring ved vi, hvordan vi bedst kan hjælpe hver enkelt patient til en god tandlægeoplevelse. At tandlægeoplevelsen er god hver gang er netop det vi stræber os efter. Uagtet hvad du måtte have brug for så vil vi imødekomme dine ønsker og behov. Hver enkelt behandling hos os er således tilrettelagt individuelt efter hver patient.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik gør vi meget for, at gøre dit regelmæssige tandlægebesøg til en god oplevelse. Således du trygt kan komme til os, hvis du skulle opleve problemer med tænderne. Skal vi hjælpe dig?

Akut tandpine

Ved akut tandpine skal du altid kontakte din tandklinik, så du kan blive behandlet hurtigst muligt. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vil vi altid, uanset om du er patient hos os eller ej, bestræbe os på at finde en tid til dig samme dag, som du kontakter os. Vi har desuden lørdagsåbent, hvorfor vi kan hjælpe dig på dage og tidspunkter, hvor din egen tandlæge holder lukker.

Som erfaren tandlægeklinik er vores største interesse at afhjælpe dig dine smerter således at din almindelige hverdag igen kan fortsætte som normalt. Selvom der er tale om en akut tandbehandling betaler du intet akut-gebyr hos os, hvis du i forvejen er vores patient. Er du ny patient og ønsker du at benytte vores service som akut tandlæge, betaler du et fast lavt akut-gebyr. Du kommer således aldrig til at betale tårnhøje gebyrer hos os. Det synes vi kun er fair! Vi håber på at være din foretrukne akut tandlæge!

Kontakt din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik

Det er stort set umuligt selv at finde ud af hvorfor man har smerter. Heldigvis er vi hos VORES TÆNDER Tandklinik rigtig gode til, at gennemskue disse smerter. På baggrund af det kan du altså som patient hos os slippe for mange smerter, hvis du vel og mærke husker at kontakte os ligeså snart du oplever tandsmerter.

Det er dog ofte muligt, at forhindre tandpine. Dette gøres ved, at holde en god mundhygiejne. Det vil sige, at man sørge for, at børste tænderne grundigt flere gange om dagen, ligesom man også bør bruge tandtråd regelmæssigt.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller blot brug for råd eller vejledning til din specifikke tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at dele ud af vores erfaring og viden for dermed at hjælpe dig og dine tænder til en sund fremtid.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Book tid