Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Myter om tandpleje

Myter om tandpleje

Der findes overraskende mange myter om tandpleje. Flere af dem har stor betydning for dine tænders fremtid og vi vil derfor gerne være med til at aflive nogle af de mest almindelige. Læs om de mest almindelige myter nedenfor: 

Brug masser af tandpasta

Mere tandpasta gør reelt ingen forskel på, hvor rene dine tænder bliver. Hygiejnen afhænger af hvor godt du børster, og at du gør det regelmæssigt. Der er slibemiddel, fluor og antibakterielle ingredienser i tandpasta som er vigtige for at have en god mundhygiejne, men det er snarere en god tandbørstning end mængden af tandpasta, der er afgørende for at bevare sunde tænder.

Tandtråd er for mennesker med dårlige tænder

Mellem tænderne kan tandbørsten ikke komme ind, det kan tandtråd. Vi anbefaler derfor alle vores patienter at benytte tandtråd. Brugen af tandtråd er altafgørende for at have sunde tænder og tandkød, og det er aldrig for sent at komme i gang med at bruge tandtråd.

Det ligger til min familie at få huller i tænderne

Det er en myte, at man kan arve tendens til huller i tænderne. Nogle mennesker er mere udsat for problemer med tænderne end andre. Men gældende for de fleste er, at manglende tandpleje er årsagen til problemer med tænder og tandkød.

Tyggegummi er lige så godt som tandbørstning

Sukkerfrit tyggegummi kan være fint imellem måltider, men det kan aldrig stå i stedet for tandbørstning og tandtråd. Myten er opstået fordi diverse tyggegummifabrikanter har hentydet til, at tyggegummi skulle være godt for tænderne. Det positive ved at tygge sukkerfrit tyggegummi efter måltider er, at det sætter gang i spytproduktionen, som naturligt beskytter tænderne og neutraliserer syren fra mad-og drikkevarer. Men tandbørstning to gange dagligt kan ikke undlades og tyggegummi kan aldrig blive en erstatning.

Mælketænder skal ikke børstes

De første tænder et barn får, falder ud på et tidspunkt. Derfor hører vi nogle gange, at det ikke er værd at tage kampen om tandbørstning med barnet. Det er desværre meget ærgerligt og kan lede til to problemer. 1) Der kan komme huller i tænderne, så barnet er nødt til at få dem trukket ud eller fyldt. Det er aldrig sjovt for et barn at skulle til tandlægen, selvom vi gør vores bedste for at gøre det til en tryg oplevelse. 2) Når barnet får sine blivende tænder, er det ikke vant til at få børstet tænder, og denne kamp vil nu være endnu sværere.

Børn kan godt selv børste tænder

Børn kan først selv børste tænder, når de er mellem 10 og 12 år. Hvis tænder skal børstes effektivt nok kræver det finmotoriske færdigheder, som mindre børn endnu ikke kan mestre. Derfor skal vi som forældre hjælpe dem indtil de fylder 10 år.

Hvis det ikke gør ondt, er der ingen grund til at gå til tandlæge

Du bør gå til tandlægen en eller to gange om året. Små huller gør ikke ondt, og hvis de bliver behandlet tidligt, er der ingen risiko for, at de udvikler sig til store, dyre problemer. Trods dét, at du ikke mærker smerter i tænderne anbefaler vi alligevel at du besøger din tandlæge minimum en gang om året. Hos tandlægen kan den forbyggende tandpleje ordnes og du vil på den måde mindske risikoen for større tandproblemer.

Ovenstående myter om tandpleje er alle vigtige elementer for at holde dine tænder sunde resten af livet. Er du i tvivl om andet i forbindelse med tandpleje, er du altid meget velkommen til at spørge os, når du er i klinikken. Du er også meget velkommen til at ringe til os for at høre mere. Vi vejleder meget gerne vores patienter til den bedste pleje af deres tænder.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid