Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Slebet tænder lige

Slebet tænder lige

I USA er det en almindelighed at få slebet sine tænder lige. Dette fordi behandlingen er hurtig og særligt når det for amerikanerne gælder tænder, er målet perfektion på ingen tid. Men i stedet for at slibe tænderne lige for at nå frem til drømmesmilet, findes der langt mere skånsomme, naturlige og moderne behandlingsmetoder. Disse metoder benytter vi som erfaren tandlægeklinik for at du som patient kan opnå det tandsæt du går og drømmer om. I nedenstående blogindlæg kan du læse meget mere om hvordan dine tænder kan blive lige samt få gode råd fra tandlægen til dig, som ønsker en kosmetisk tandbehandling.

Et pænt smil er vigtigt for de fleste

Vi er helt klar over, at et pænt smil er vigtigt for de fleste mennesker. Derfor er et besøg hos tandlægen heller ikke udelukkende et spørgsmål om sundhed. Mange tandbehandlinger har nemlig også en kosmetisk effekt, som kan give dig dit drømme tandsæt.

Der ses således en meget større tendens i dagens Danmark til at flere og flere går op i deres udseende. Og hvis dette betyder et kosmetisk indgreb er de fleste også villige til det. Dette gælder også tænderne. Hvor mange tidligere kun behandlede tandsygdomme, foretages der i dag indgreb på ellers raske tænder, hvis formålet er at gøre dem pænere. Tænderne er vigtige elementer i ansigtets helhed, og nogle mener, at et attraktivt smil kan føre til større selvværd.

Kosmetiske tandbehandlinger

Tænder kan gøres hvidere, formen kan ændres, mellemrum kan lukkes, tandkød kan hejses op og ned m.v. Men hvad betyder det for tandsundheden nu og på lang sigt?

Her bør man skelne mellem nødvendige og unødvendige behandlinger. Ved nødvendige behandlinger, hvor tænderne har været syge og har brug for behandling, må man leve med eventuelle bivirkninger. Men når det drejer sig om raske tænder, der udsættes for kosmetiske behandlinger, bør man tænke lidt mere over, hvilke bivirkninger der kan være. For tænderne skal holde hele livet uden for mange reparationer og ændringer.

En del af de behandlinger, vi som tandlæger foreslår for din munds sundheds skyld, handler også om skønheden. Dette gælder for eksempel tandkroner, broer og implantater. Men faktisk er det også muligt med små indgreb at få et pænere og mere veltilpas smil ved at få slebet tænder lige. I nogle tilfælde kan det for eksempel handle om at få slebet ganske lidt af en tand, så dit smil bliver mere harmonisk. Tandlægen vil altid give en individuel vurdering af, hvilken behandling som vil være den bedste i henhold til din tandsituation.

Tandkroner og facader som kosmetiske tandbehandlinger

Der findes forskellige behandlingsmuligheder, alt efter hvilken situation du er i. Hvis du har en eller flere “grimme” tænder, er der mulighed for at gøre dem pænere med enten plast eller keramik. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er plast vores foretrukne behandlingsmateriale, da behandlinger med dette giver det bedste og mest naturlige resultat.

Både facader (hvor forsiden dækkes) og fuldkroner (hvor hele tanden dækkes) kan gøre tænder lysere og give dem en anden facon. Nogle gange kan materialet limes helt uden på tanden, mens det andre gange er nødvendigt at slibe sund tand væk for at skabe plads til det kunstige. Både facader og tandkroner er en større økonomisk tandbehandling. Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til din behandling.

Kosmetisk tandregulering

Når man taler om tandretning eller tandregulering, tænker de fleste på de velkendte ”togskinner,” og tanken om som voksen at have bøjle på i flere år kan afskrække de fleste. Men tøv ej. I dag findes der langt mere moderne løsninger, hvor du kan få rettet dine tænder med usynlige plastskinner. Skinnerne kan tages ud ved madindtag og kan generelt tilpasses til ens hverdag, hvorfor denne løsning er meget mere tiltalende end de fastsiddende metal-skinner. Kosmetisk tandretning er særligt god til at rette skæve fortænder.

På klinikken benytter vi ClearCorrect som behandlingsmetode, hvorfor denne metode er anerkendt verden over og viser rigtig flotte resultater på overraskende kort tid. Faktisk kan man på bare 3 måneder få rettet op på sine tænder. Behandlingstiden afhænger dog af den enkelte patients tandsæt. Jo mere, bøjlen bruges, jo hurtigere går det. Der er ingen tvivl om, at der er mange fordele ved denne behandling både i forhold til udseende og i effektivitet. Det er vores erfarne tandlæge og klinikejer Paulina Kempa, der varetager behandlingen.

Hvis du overvejer at få rettet tænder, så tag en snak med din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik. Det er måske mindre omfattende, end du tror at få et mere harmonisk smil. Ring til os og få tid til en konsultation, hvor vi drøfter dine muligheder. Det er naturligvis helt gratis og uforpligtende.

Professionel tandblegning hos tandlægen

Misfarvede tænder kan være generende og medføre, at du undgår at smile og grine. Hvis dette er tilfældet anbefaler vi dig at få en professionel tandblegning.

Misfarvning af tænderne kan opstå af tobak, kaffe, te eller rødvin. Nogle slags medicin kan også misfarve tænderne. Endelig kan en død nerve i tanden, en defekt emaljestruktur på grund af arvelige sygdomme eller alderdom betyde, at tænderne ikke er fremstår så hvide længere. En rodbehandlet fortand kan blive grå, og din grå tand kan lysnes med en indvendig blegning af denne ene tand.

Vores bedste råd som erfaren tandlægeklinik til dig, der overvejer en kosmetisk tandblegning, er at få foretaget en professionel behandling. Der findes et hav af billige muligheder på internettet, som tilbyder tandblegning. Dette er ikke en løsning vi som tandlægeklinik kan anbefale eftersom denne type tandblegning er uden effekt. Desuden kan det være farligt at begive sig ud i en tandblegning uden professionel råd og rådgivning. Derfor anbefaler vi altid at du kontakter din lokale tandlæge, forinden en behandling.

Slibning af tænder – Få slebet dine tænder lige

Er dine tænder af en eller anden årsag skæve eller i forskellig størrelse, kan løsningen være at få slebet tænderne lige. Det er dog op til tandlægens vurdering, hvorvidt dette er den rette behandlingsløsning.

Tænk dig om
Husk, at rene, sunde og ubehandlede tænder på lang sigt er det bedste, man kan have. Behovet for den hvide perlerække ændres med alderen, og man skal passe på ikke at kaste sig ud i unødvendig kosmetisk behandling som ung, hvis det kan skade én som gammel. Derfor er det vigtigt at tage en grundig snak med tandlægen om muligheder, bivirkninger, holdbarhed, økonomi og ikke mindst tandsundheden på lang sigt, før man beslutter sig for kosmetisk tandbehandling. Ofte findes der milde løsninger, som kan forbedre udseendet, uden at man går på kompromis med, hvad der er sundt for tænderne.

Spørg os meget gerne til råds, hvis du har spørgsmål til specifikke behandlinger. Hos VORES TÆNDER Tandklinik udfører vi stort set alle former for tandbehandlinger.

Gode råd efter kosmetisk tandbehandling

Nedenfor har vi oplistet en række råd til dig, som har eller skal have foretaget en kosmetisk tandbehandling. Det vigtigste råd er dog at følge din tandlæges anvisninger.

  • Vær indstillet på, at du kan få ondt i tænderne efter en tandblegning. Dette er helt normalt.
  • Undgå kraftige farvestoffer såsom stoffer fra kaffe, rødvin, lakrids mv. lige efter blegning.
  • Plast og porcelæn behandlinger under eller tæt på tandkødet kræver ekstra god mundhygiejne.
  • Tal med din tandlæge om, hvilke hjælpemidler du skal bruge ud over tandbørsten til at holde rent.
  • Vær indstillet på, at kosmetiske behandlinger ikke holder evigt, og at indgrebene ofte bliver større, hver gang der ændres noget nyt.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om dine behandlingsmuligheder, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores største interesse er at hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid