Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Rette mellemrum mellem tænderne

Rette mellemrum mellem tænderne

Mellemrum mellem tænderne kan enten føles charmerende eller generende. Hvis følelsen er den sidstnævnte kan du få lukket mellemrummet ved hjælp af tandlægens professionelle og moderne behandlingsmetoder. Mellemrum mellem tænderne kaldes på fagsprog diastema og er et tydeligt karakteristika for de fleste mennesker. Flere synes at mellemrummet bidrager positivt til deres personlighed. Der er dog også nogle, som er decideret ked af den opmærksomhed, de får grundet mellemrummet. Er dette tilfældet kan vi som erfaren tandlægeklinik hjælpe dig. Lukning af mellemrum mellem tænderne er et kosmetisk tandindgreb da det i de fleste tilfælde ikke har nogen negativ påvirkning på tandsundheden. Hos VORES TÆNDER Tandklinik udfører vi en behandling efter dine specifikke ønsker og behov. Overvejer du at få fjernet dit mellemrum, kan du læse mere nedenfor. Du er også altid meget velkommen til at kontakte os for mere viden eller ved yderligere spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe samt råde og vejlede dig i henhold til din specifikke tandsituation.

Hvorfor opstår mellemrum mellem tænderne?

Når man taler om mellemrum mellem tænderne, taler man oftest om det mellemrum der kan være mellem fortænderne. Der kan være flere forskellige årsager til dette mellemrum. Hos nogle mennesker er det medfødt, hvorimod det udvikler sig over tid hos andre. Mellemrummet kan blandt andet skyldes, at tænderne er for små til kæben, at en eller flere tænder er blevet slået ud eller aldrig er vokset frem, at kæben er for bred, eller at tænderne langsomt har bevæget sig væk fra hinanden og i den forbindelse har skabt et mellemrum. Uanset årsag er det vigtigt, hvis du vel og mærke er ked af mellemrummet mellem dine tænder, at du er bekendt med de potentielle løsninger på ‘problemet’, som tandlægen kan tilbyde. På den måde kan du få det smil og tandsæt du går og drømmer om. Læs mere i afsnittet nedenfor, hvor vi uddyber, hvorledes vi hos VORES TÆNDER kan lukke mellemrummet mellem tænderne.

Hvordan lukker man mellemrum mellem tænder?

Mellemrummet er noget af det første, folk ser, når du smiler, og er du ked af dette, kan du vælge at få lukket mellemrummet, enten helt eller delvist. Alt efter ønsker og behov kan hullet lukkes på flere forskellige måder. I vores klinik i hjertet af Kongens Lyngby tilbyder vi forskellige behandlingsmetoder. Alt efter din specifikke tandsituation er der naturligvis funktionsmæssige aspekter, som har betydning for hvilken behandling vi vil anbefale. Nedenfor har vi oplistet de tre hyppigste behandlingsmetoder:

  • Tandregulering. Den mest effektive behandling foregår med en usynlig bøjle, der er 100% diskret og 100% smertefri. Læs mere i afsnittet ‘Tandregulering som behandlingsmetode’.
  • Plastopbygning. En anden løsning kan også være at bygge plast på dine tænder, hvilket gør dem bredere og derved lukker mellemrummet helt til. En plastløsning kan særlig være effektiv, hvis det drejer sig om små mellemrum mellem fortænderne.
  • Facader og tandkroner. Det er også en mulighed at lukke hullet ved hjælp af kroner eller facader. En facade er et tyndt lag porcelæn, der sættes uden på dine egne fortænder, så størrelsen passer og mellemrummet mindskes. Facaden fremstilles præcis efter dine mål, og i den farvenuance du ønsker. En krone er en kunstigt fremstillet erstatning, som kan udgøre hele den synlige del af tanden eller tænderne. Ved denne behandlingsmetode kan tandlægen designe dit smil og regulere mellemrummet mellem tænderne.

Mellemrum mellem tænderne – En kosmetisk behandling

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er nødvendigt at fjerne mellemrum, da de ofte ikke udgør en sundhedsmæssig trussel. Beslutningen er kosmetisk, og skal træffes fordi du ikke er glad for udseendet af dit mellemrum.

Det er vigtigt at du kommer til en konsultation, hvorved tandlægen kan vurdere, hvilken behandlingsmetode, der vil være den bedste i dit tilfælde. Dette sker selvfølgelig i samråd med dig som patient med afsæt i dine ønsker og behov. Når din behandler har vurderet hvilken behandling, som vil være at foretrække udarbejdes der et behandlingsoverslag, som klargør både pris og procedure for den pågældende behandling. På den måde er det helt op til dig som patient, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen med kendskabet til både pris og behandlingsmetode. Hos VORES TÆNDER Tandklinik leverer vi en ærlig og tillidsfuld behandling. Vi tilbyder desuden alle former for tandbehandlinger.

Tandregulering som behandlingsmetode

Mellemrum mellem tænderne kan behandles med tandregulering uanset ens alder. Behandlingen kan være meget forskellig, afhængigt af hvor og hvor meget tænderne skal rettes. Mindre behandlinger, som f.eks. mellemrum mellem fortænderne kan måske blot vare nogle måneder, mens større behandlinger, hvor alle tænderne skal flyttes, kan vare helt op til et år. Imidlertid oplever de fleste voksne ikke en tandretning som noget ubehageligt snarere tvært imod, og har man valgt usynlige bøjler, er det sjældent noget problem, at behandlingen tager lang tid.​ Moderne tandregulering foregår ved gennemsigtige plastskinner, som er usynlige og smertefrie. Det kan dog tage nogle uger før du har vænnet dig til skinnerne. Dine tænder kan desuden være ømme i begyndelsen af forløbet. Men når først tænderne er i gang med at flytte sig, forsvinder ømheden. Og efter de første par uger har de fleste voksne ingen gener af skinnerne. Hos VORES TÆNDER kan vi tilbyde dig tandreguleringsmetoden fra Clearcorrect, som er en af vores mest populære former inden for tandretning

Skulle tanken om bøjle i mange måneder være én imod, vil det hurtigste og billigste alternativ være en lukning af mellemrummet med plast på begge tænder, der grænser op til mellemrummet. Er du ked af dit mellemrum mellem tænderne? Så kontakt os i dag og lad os i fællesskab finde en løsning!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Book tid