Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvordan foregår en rodbehandling?

Hvordan foregår en rodbehandling?

Hvordan foregår en rodbehandling og hvad bør jeg være opmærksom på? Det og meget mere kan du finde svar på i nedenstående blogindlæg.

En rodbehandling er en behandling, der fjerner en betændt tandnerve og bakterier fra tandens rodkanal og pulpakammer. Tandens nervevæv, blodkar og bindevæv kaldes pulpa. Vævet er beliggende i rodkanalerne og i pulpakammeret i tandens krone. Betændelsestilstanden kan opstå, hvis der er kommet hul i tanden, der når ned til tandens nerve. Derved kommer der bakterier ind til nerven, hvilket skaber en betændelsestilstand i området. Betændelsen kan også skyldes, at tanden har fået et voldsomt slag, der har beskadiget nerven, eller hvis tanden er knækket. Typisk opdages problemet, fordi tanden begynder at gøre ondt medvirke generende tandsmerter i mundregionen.

Bakterier kan forårsage store skader og ikke mindst lede til voldsomme smerter, hvis ikke de fjernes i tide. Derfor spiller en rodbehandling en vigtig rolle i såvel behandlingen af tandproblemer, som forebyggelse af videreudvikling af disse. Vi oplever, at mange er både uvidende og nervøse for at få lavet en rodbehandling, da de ikke er klar over, hvordan en rodbehandling udføres. Derfor ønsker vi i dette blogindlæg at oplyse dig om, fremgangsmåde for behandlingen, således at du føler dig tryg og veltilpas ved at blive behandlet på vores tandlægeklinik. Måtte du efterfølgende have yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at dele ud af vores lange erfaring samt råd og vejlede dig i din specifikke tandsituation.

Hvordan foregår en rodbehandling – Tandkonsultation og røntgenbillede er første skridt

Hvis det ved din tandkonsultation vurderes, at du har brug for at få foretaget en rodbehandling er første skridt et røntgenbillede. Et røntgenbillede giver tandlægen mulighed for at se den del af tanden, der ikke er synlig i munden, og da det ofte er denne del af tanden, der er fokus på i forbindelse med rodbehandling, indledes der med et røntgenbillede. På røntgenbilledet kan tandlægen danne sig et indtryk af problemets omfang samt dybden af tandens tandkanaler, hvilket har betydning for den videre behandling. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi detaljerede 2d panorama røntgenbilleder, som tilbyder højeste billedkvalitet.

ÅRSAGER TIL RODBEHANDLING

Den hyppigste årsag til at rodbehandle skyldes manglende behandling af huller i tænderne (caries). Hvis en knækket tand eller cariesangreb ikke bliver behandlet i tide, opstår der en infektion i tandens rodkanaler. Det er derfor vigtigt at du reagerer på dine symptomer, således at du kan få den nødvendige tandlægehjælp hurtigst muligt. Har du tandsmerter er det vigtigt at du ved, at smerterne ikke forsvinder af sig selv. Derfor er det afgørende at komme til en konsultation hos tandlægen, så du kan hjælpes på bedst mulig måde.

Har du ikke allerede en tandlæge, eller leder du efter en ny så er vi måske det helt rette match til dig. Alle vores behandlinger tager udgangspunkt i den enkelte patient, hvorfor vi tager højde for dine individuelle ønsker og behov. Har du således brug for en tandlægeklinik med fokus på tillid, faglighed og kvalitet kan vi være dig behjælpelig.

HVORDAN FOREGÅR EN RODBEHANDLING OG ER BEHANDLINGEN SMERTEFRI?

Du vil som regel opleve lettere smerter eller ubehag som følge af betændelsestilstanden, men du vil ikke have smerter under selve rodbehandlingen, da du får lokalbedøvelse i området omkring tanden. Efterfølgende kan du godt have lettere smerter i de første par dage, men disse kan lindres ved hjælp af almindeligt smertestillende middel.

Hvad er symptomerne?

Betændelse i nerven kan give tandpine. Smerten opfattes forskelligt fra person til person. Tandpinen kan føles som smerte i nabotænderne, øret, kæbehulen eller opfattes som hovedpine. Det kan derfor undertiden være vanskeligt at finde den syge tand. En nervebetændelse giver typisk smerte ved kulde og varme. En rodspidsbetændelse derimod giver oftest intet eller kun ringe ubehag, tanden er måske lidt øm, når man tygger, og den kan skifte farve.

I modsætning til en nervebetændelse kan en rodspidsbetændelse ses på et røntgenbillede. En rodspidsbetændelse kan undertiden udvikle sig til en smertefuld tandbyld, måske med feberudvikling. I de tilfælde, hvor tandnerven er levende ved behandlingens begyndelse, må man lægge en lokalbedøvelse. Herefter er behandlingen stort set smertefri.

Har du generende tandsmerter eller akut tandpine kan vi som akut tandlæge hjælpe dig. Vores udvidede åbningstider sikrer dig en behandling, når du har aller mest brug for det. Det koster intet ekstra for en akut tandlægebehandling hos os, hvis du i forvejen er vores patient. Er du ny patient tillægger vi din behandling et fast lavt akut-gebyr. Vores priser er generelt sat således at du ikke betaler mere end hos andre tandlæger. Vidste du at vi er blandt de billigste tandlæge i Storkøbenhavn? 

Hvordan foregår en rodbehandling – Fjernelse af bakterier og dødt nervevæv

Inden rodbehandlingen påbegyndes, tilbyder vi at lægge en lokalbedøvelse. På den måde vil du ikke opleve smerter under din behandling. Hos VORES TÆNDER Tandklinik håndterer vi bedøvelsesproceduren på en 100% smertefri måde. Vores team af tandlæger er eksperter i at levere veludførte bedøvelser, som tager udgangspunkt i den enkelte patient. Vi kan således tilbyde fuldkommen smertefrie tandbehandlinger.

Selve rodbehandlingen indledes med at bore et hul i tanden. Dette giver adgang til tandkanalerne. For at fjerne de bakterier, der er trængt ind til tandnerven, og dermed komme betændelsestilstanden til livs benytter vi rodfile, som er så tynde, at de kan nå ind til nerven. Her fjernes bakterier og eventuelt dødt nervevæv, og for at sikre, at vi ikke efterlader nogen bakterier, supplerer vi med at skylle tanden med en desinficerende væske.

Når dette er gjort, fylder vi tanden op med et rodfyldningsmateriale, og afslutningsvis erstatter vi den tabte tandsubstans med en plastfyldning. Alt efter din specifikke tandsituation kan den bedste løsning også være at forsyne tanden med en krone for at nedsætte risiko for reinfektion.

KAN EN RODBEHANDLING REDDE DIN TAND?

En rodbehandling kan redde din tand! En kronisk rodbetændelse kan afsløres ved en røntgenundersøgelse. Det er meget vigtigt at få behandlet kronisk rodbetændelse, da det er af væsentlig betydning for din generelle sundhedstilstand. I alle tilfælde er en rodbehandling den eneste løsning, hvis tanden skal bevares. Hvis tanden ikke bliver rodbehandlet, opstår der med tiden en betændelsestilstand i knoglen, og der er risiko for dannelse af en tandbyld.

Vi har mange års erfaring inden for rodbehandling! Kontakt os i dag og hør hvad vi kan gøre for dig.

Rodbehandling pris

På samme måde som varigheden af behandlingen afhænger af tandens tilstand, afhænger prisen også heraf. En rodbehandling er naturligvis billigere, hvis det, som det ofte er tilfældet, er muligt at fjerne betændelsestilstanden i første behandling. Er det derimod tilfældet, at behandlingen må suppleres med en rodspidsoperation, vil behandlingen dermed også blive større økonomisk.

Du kan se en udførlig liste over priser på vores behandlinger og se, hvordan dit medlemskab af Sygeforsikring Danmark har betydning for prisen på netop din behandling. Vidste du desuden at vi hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder studierabat, finansiering samt tilskud til din tandbehandling. På den måde gør vi alt hvad vi kan for at tilbyde dig en behandling, som tager højde for din pengepung. Som patient hos os udarbejder vi altid et prisoverslag, hvorfor det med kendskab til prisen på den pågældende behandling er helt op til dig, hvorvidt du ønsker behandling. Husk på, at vores største interesse er at hjælpe dig!

Få professionel tandlægehjælp i dag!

Der kan være mange årsager til behovet for rodbehandling: Et dybt hul, revner i tænderne og blottede tandhalse er få ud af mange! Hvis du ønsker at høre mere om vores rodbehandling, er du velkommen til at kontakte os, hvor du også har mulighed for at stille yderligere spørgsmål. Har du brug for en tandlæge, som kan afhjælpe dine problemer så kan vi være den rette med vores mange års erfaring. Vi håber du i ovenstående blogindlæg har fået svar på, hvordan foregår en rodbehandling samt hvilke symptomer du bør være opmærksom på.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid