Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Blegning af tænder hjemme

Blegning af tænder hjemme

I nedenstående blogpost kan du læse om mulighederne for blegning af tænder hjemme. I din søgning på tandblegning bør du være opmærksom på dit valg af tandblegningsmetode. Hjemmeblegning repræsenteres nemlig både som professionel tandblegning hos tandlægen og som de mange gør-det-selv muligheder, som internettet tilbyder herunder tandpastablegning, kulblegning, blegning med mundskyl mv. Hvilken metode du bør anvende for at få et flot og skånsomt resultat kan du blive meget klogere på nedenfor.

Har du spørgsmål til blegning af tænder hjemme eller tandblegning generelt, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores team af tandlæger og tandplejer udfører professionel tandblegning af højeste kvalitet, hvorfor du kan få det tandsæt du drømmer om. Lyder blegning af tænder som noget for dig, så tøv ikke med at kontakte os i dag.

Det hvide smil du drømmer om

En perlerække af hvide tænder udstråler sundhed, velpleje og ikke mindst selvtillid. Derfor er tandblegning også en anbefalelsesværdig behandling til dig, der er ked af dine tænders udseende. Det er helt naturligt at tænderne bliver mere gullige og misfarvede med årene. Dine tænders yderste tandlag, emaljen og tandbenet under emaljen er nøglen til at forstå gule tænder. Tandbenet har fra naturens side en mere varm og gullig farve og fordi der dannes mere tandben, jo ældre vi bliver, så skinner den gule farve mere og mere igennem, som årene går.

Heldigvis findes der en løsning, som kan give dig dine hvide tænder tilbage igen. Hvilken løsning der skal være din foretrukne kan du forhåbentlig blive meget klogere på nedenfor, hvor vi beskriver mere detaljeret hvilken tandblegningsmetode du bør vælge og hvilke du bør holde dig fra.

Pas på disse tandblegeprodukter

Blegemidler til hjemmebrug kan virke tiltrækkende, fordi det er billigt og nemt. Men virker det? Svaret må være nej. I november 2012 blev reglerne for, hvor meget brintoverilte (hydrogenperoxid) et tandblegningsprodukt må frigive, skærpet. Ifølge reglerne om kosmetiske produkter må der frit sælges tandblegeprodukter med op til 0,1% hydrogenperoxid, men hvis koncentrationen af hydrogenperoxid er over 0,1% må tandblegeprodukterne kun sælges til tandlæger og anvendes i forbindelse med tandblegning. Det er ikke tilladt at markedsføre tandblegeprodukter, der indeholder over 6% hydrogenperoxid. At internettets mange billige blegemidler kun må frigive op til 0,1 procent brintoverilte medfører også at produkterne af gode grunde ikke kan blege dine tænder, hvorfor en stærkere koncentration er nødvendig.

Med det in mente, så har flere undersøgelser vist at mange af de såkaldte tandplejeprodukter alligevel indeholder mere end den maksimale dosis på 0,1%. Bleger du således dine tænder med et af disse produkter vil der være risiko for, at du ætser emaljen på dine tænder. Produkterne kan irritere tandkød og mundslimhinde og give øget følsomhed i tænderne. Således findes der ikke en bedre løsning end en professionel tandlæge tandblegning.

Professionel blegning af tænder hjemme pris

Med en professionel tandlægeblegning får du fremstillet dine egne individuelle skinner til at blege tænderne hjemme. Skinnerne fremstilles efter et aftryk af dine tænder, så de passer lige præcist til dig. Blegeskinner skal omslutte over- og undermund og det er i disse at du lægger den blegende gel i. Det er denne gel, der gør at dine tænder bliver mere hvide.

Det er vigtigt at følge tandlægens vejledning nøje, og man skal specielt passe på, at blegemidlet ikke kommer på tandkødet eller ned i maven. En hjemmeblegning tager oftest 2-3 uger, hvor skinnen med blegemidlet sidder på tænderne i 1-2 timer om dagen eller hele natten. Man bør aldrig blege tænder hjemme uden først at have talt med en tandlæge.

Virker hjemmeblegning af dine tænder?

Hjemmeblegemidler, du køber i håndkøb eller på nettet, må som sagt højst indeholde 0,1 procent af blegemidlet brintoverilte. Hjemmeblegningen virker ikke, fordi det kræver mindst 3 procent brintoverilte i et blegeprodukt, for at produktet rent faktisk kan blege dine tænder. Vil du gerne forsøge med tandblegning? Så gå til din tandlæge.

Med en hjemmeblegning hos tandlægen bliver dine tænder, tandhalse og tandkød undersøgt. Herefter vil det vurderes, hvorvidt dine tænder er egnet til en blegning eller om de er for sårbare til behandlingen. Ved en professionel hjemmeblegning fremstiller tandlægen eller tandplejeren skinner, der passer præcis til dig og dine tænder. Afslutningsvis får du dine individuelt fremstillet skinner samt den tilhørende gel, som skal ligge i skinnerne mens du har dem på. Årsagen til at vi med sikkerhed kan sige at en professionel hjemmeblegning hos tandlægen virker skyldes brugen af brintoverilte. Tandlægen må nemlig bruge en koncentration af brintoverilte på op til 6 procent. Derfor skal du få bleget dine tænder hos tandlægen, hvis det skal virke.

Fordele og ulemper ved blegning af tænder

Blegning af tænder er som udgangspunkt ikke farligt. Med dét sagt så skal der tages forbehold for de mange gør-det-selv løsninger af tandblegning, som faktisk godt kan være skadelige for dine tænder. Disse bør derfor undgås. Derimod er en tandblegning hos tandlægen ganske ufarlig, fordi den bliver udført af professionelle behandlere med stor forståelse for, hvordan behandlingen påvirker tænderne.

Samtidig kan tandlægen vurdere risiciene ved tandblegning for hver eneste patient. På trods af at en tandblegning hos tandlægen ikke er farlig, anbefaler vi ikke, at du får bleget dine tænder for tit. For på sigt slider tandblegning en smule på tændernes emalje. Dette kan din tandlæge fortælle dig meget mere om. Du skal desuden huske på at alle tandsæt er forskellige, hvorfor det er forskelligt hvad der er muligt for hver enkelt patient. Dette kan tandlægen afgøre ved en konsultation med afsæt i dine ønsker og behov for tandblegning.

Kan alle typer tænder bleges?

Ikke alle misfarvede tænder kan bleges. Fyldninger og keramiske kroner kan ikke bleges, og skal i værste fald skiftes efter en tandblegning. Derfor skal du altid rådføre dig med din tandlæge eller tandplejer, inden du starter på en tandbehandling.

Huskeråd efter blegningen

Det er vigtigt, at du ikke indtager mad eller drikke, der kan farve tænderne i op til 48 timer efter blegningen. Du må heller ikke ryge, da tobaksrøg også misfarver tænderne. Derimod må du gerne indtage hvide fødevarer såsom ris, pasta, kylling og mælk. Det er nødvendigt at overholde ovenstående, da blegemidlet trækker væske ud af tænderne, og derfor vil optage alle former for farvestoffer.

Tandblegning er ikke skadeligt for dine tænder, men det er nødvendigt at du følger vores tandlæges anvisninger nøje, så processen bliver foretaget korrekt. Der kan dog efterfølgende komme isninger i tænderne og ømhed i tandkødet, men dette går over af sig selv igen.

Hvor lang tid forbliver tænderne hvide?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Resultatet af blegningen er bestemt af livsstil og vaner – herunder mundhygiejne. Blegningen kan virke fra et til flere år. Dine tænder vil dog oftest forblive lysere, end de var før blegningen.

Skal jeg vælge klinikblegning eller hjemmeblegning?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik anbefaler og tilbyder vi hjemmeblegninger med individuelle blegeskinner, fordi den er effektiv, skånsom og billig.

Hjemmeblegningen med personlige blegeskinner er bedre for tænderne end en klinikblegning, bl.a. fordi den kan udføres over en længere periode med mindre koncentration af blegemiddel. Desuden bliver alle flader bleget ved brug af blegeskinner til hjemmeblegning. En klinikblegning vil typisk kun være på forsiden af tænderne. Hjemmeblegning er også billigere. Når først du har fået lavet dine personlige blegeskinner, kan du bruge dem igen, hvis du vil genopfriske blegningen efter et par år.

Blegning af tænder hjemme pris?

Er du på udkig efter en tandlæge, der tilbyder tandblegning nær Storkøbenhavn til en god og patientvenlig pris. I såfald er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale eller konsultation så vi i fællesskab kan finde ud af hvad vi kan gøre for dine tænder. Hos VORES TÆNDER kan du få bleget dine tænder professionelt. Hvis du nogle år efter din første tandblegning får lyst til at blege tænderne igen har du allerede dine individuelle blegeskinner, hvorfor du kun skal ud og købe blegegel. Behandlingen kan derfor siges at være en livsinvestering.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik ved vi hvor betydningsfyldt det kan være, hvis ens tandsæt ikke er som ønsket. Hvide tænder betyder enormt meget for et menneskes udseende og selvværd, og den kosmetiske værdi af et flot smil er indiskutabel. Af denne grund tilbyder vi tandblegning så du kan få det smil du går rundt og drømmer om.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid