Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Ondt i tanden

Ondt i tanden

At have ondt i tanden, i det omkringliggende tandkød eller i andre dele af mundregionen er oftest af meget generende karakter. Der kan være flere forskellige årsager til tandsmerter. Fælles for dem alle er dog, at det er kroppens måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor bør du også reagere på dine smerter hurtigst muligt.
Med tandsmerter eller tandpine er det vigtigt at kende til en akut tandlæge, som kan træde til, når din egen tandlæge holder lukket. Den akut tandlæge kan med fordel være os. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi akutte tandbehandlinger i aftentimerne samt i weekenden. Derfor bør du aldrig tøve med at kontakte os, hvis du eksempelvis har ondt i tanden.

Nedenfor kan du læse meget mere om tandsmerter, hvad du bør gøre samt hvilke bagvedliggende faktorer som medfører tandsmerter. Har du yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Dette er uagtet om du har brug for specifik råd og vejledning, har spørgsmål til vores specifikke behandlinger eller blot ønsker at bestille en tid hos en af vores kompetente behandlere.

Tandsmerter – Hvad kan det skyldes?

Tandsmerter kommer af en grund. Ligesom med alle andre former for smerter, så er tandsmerter også en indikation på at noget er galt. Når det er sagt så kan kraftige tandsmerter sagtens skyldes et mindre problem. Smerterne vil dog fortsat være voldsomme, hvorfor du bør kontakte tandlægen med det samme og dermed blive afhjulpet dine smerter.

Der kan være mange forskellige grunde til at du oplever smerter i tænderne. En af de hyppigste årsager er et ubehandlet cariesudbrud, der er vokset ind til nerven, hvorfor smerten er jagende og ofte føles konstant. Tandpine eller andre former for tandsmerter kan også skyldes revner eller en knækket/flækket tand. Når en tand med en revne begynder at gøre ondt, vil dette kunne mærkes ved sammentygning. Særligt hvis du tygger sammen på noget hårdt som fx en karamel. Hvis du ikke gør noget ved et ubehandlet hul i tanden, kan et hul der har fået lov til at vokse sig større udløse en tandrodsbetændelse. Dette er meget smertefuldt og kræver hurtig behandling.

Gør noget inden tandproblemet videreudvikler sig

En anden velkendt årsag til tandsmerter er tandkødsbetændelse, som kan videreudvikle sig til paradentose. Tandkødsbetændelse skyldes bakterier, der efterlades i munden og som efterfølgende angriber tandkødet. Hvis dit tandkød er blødende, rødt og hævet kan dette være tegn på tandkødsbetændelse. Hvis du som patient ikke retter henvendelse til tandlægen med disse symptomer vil tandsygdommen ofte videreudvikle sig til paradentose. Ved parodontitis går der betændelse i den pågældende knogle, som tænderne sidder fast i. I værste tilfælde kan tænderne blive så løse at de ender med at falde ud. Deraf navnet: de tandløses sygdom.

Afslutningsvis er visdomstænder også et velkendt problem. Hvis dine visdomstænder ikke er frembrudt og der mangler plads i munden til dem, kan dette medføre stort ubehag i det pågældende område.

De regelmæssige tandlægebesøg er vigtige!

De fleste mennesker lader sig begå den fejl først at kontakte sin tandlæge, når der er noget, der gør ondt. I størstedelen af tilfældene betyder det, at det pågældende tandproblem har vokset sig meget større end hvis, der var reageret på problemet i tide. Når det er sagt så har vi fuld forståelse for at det i langt de fleste tilfælde kan være rigtig svært selv at opdage eventuelle tandproblematikker i tide, eftersom de kan være svære at få øje på. Det er her de regelmæssige tandlægebesøg kommer ind i billedet. En til to gange om året bør du således få tjekket dine tænder og få foretaget en forebyggende behandling, som mindsker chancen for eventuelle tandproblemer. Den forebyggende tandpleje er afgørende for ikke at få caries, tandkødsbetændelse og andre former for tandsygdomme. Selvom størstedelen af din forebyggende tandpleje foregår hjemme ved at du børster dine tænder grundigt og supplerer med tandtråd så kan denne tandpleje ikke stå alene. Derfor er de årlige besøg hos tandlægen afgørende.

Hvad skal man gøre, hvis man har ondt i tanden?

Det bedste og mest effektive råd er at søge tandlæge hurtigst muligt. På den måde kan årsagen til dine smerter findes og efterfølgende behandles. Alt efter hvilke former for tandsmerter du måtte opleve, så anbefaler vi at du kontakter din egen tandlæge eller os som akut tandlæge. I langt de fleste tilfælde lykkes det os at hjælpe vores akutte patienter selv samme dag eller den efterfølgende morgen. Vi anbefaler således ikke, at du går og venter på at din egen tandlæge åbner igen. Dette fordi tandproblemet hurtigt kan vokse sig større og derved volde endnu flere problemer og i sidste ende blive en større økonomisk omkostning.

Indtil du kan komme til tandlæge kan du dulme dine tandsmerter med smertestillende. Vi anbefaler en kombination af Panodil (Pamol) og Ibuprofen (Ipren).

Generende tandsmerter – Lad akut tandlægen hjælpe dig

Som ikke-faglig person kan det være helt umuligt selv at gennemskue, hvorfor og hvor ens tandsmerter er opstået. Derfor anbefaler vi heller aldrig at man selv går i gang med at behandle området i munden med diverse midler. Dette fordi tandsmerter kan skyldes mange forskellige årsager og alt efter hvilken årsag der er tale om, vil tandlæge vurdere hvilken behandling, der vil være den bedste i det pågældende tilfælde. På baggrund heraf kan du som patient hos os slippe for mange smerter, hvis du vel og mærke husker at kontakte os ligeså snart du oplever dine tandsmerter første gang. I nogle få tilfælde vil tandsmerter i en periode kunne forsvinde igen. Her er det vigtigt at understrege at problemet fortsat eksisterer i din mund. Et tandproblem vil aldrig gå over af sig selv uden nogen form for behandling. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du fortsat tilses af tandlægen, selvom dine smerter kan være så godt som forsvundet.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller blot brug for råd eller vejledning til din specifikke tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at dele ud af vores erfaring og viden for dermed at hjælpe dig og dine tænder til en sund fremtid.

Gode råd mod ondt i tanden og akut tandpine

Der findes en række gode råd mod tandsmerter. Disse har vi listet op nedenfor:

  • Rens din mund med varmt vand
  • Fjern eventuelle madrester mellem tænderne med tandtråd
  • Brug mundskyllemidler indeholdende klorhexidin ved kraftig tandpine omkring visdomstænder
  • Søg specifik råd og vejledning hos din tandlæge eller hos akut tandlægen
  • Brug is til at mindske hævelser i eller omkring mundregionen
  • Tag smertestillende piller i form af Panodil (Pamol) og Ibuprofen (Ipren)
  • Bestil tid hos tandlægen eller akut tandlægen

Vi håber at ovenstående blogindlæg har gjort dig klogere og ikke mindst hjulpet dig, hvis du selv har tandsmerter. Husk at du altid er mere end velkommen til at tage kontakt til os uanset dag, tidspunkt eller situation.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid