Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Flækket tand

Flækket tand

I de fleste tilfælde er en flækket tand karakteriseret ved uudholdelig smerte. I nogle få tilfælde kan du dog slet ikke mærke at din tand er flækket. Der kan være flere ting, som indikerer, at der kan være tale om en flækket tand. Når en tand med en revne begynder at gøre ondt mærkes dette blandt andet, når du med den pågældende tand, tygger på noget hårdt. Dette kan eksempelvis være en lakrids, brødkerne, gulerod eller en karamel. Derudover så kan du ofte mærke smerter i den pågældende tand, hvis du indtager enten kold mad- eller drikkeindtag. Trods dét at du kan mærke smerter i munden, så kan det som ikke-fagperson være svært selv at udpege, hvilken tand det drejer sig om. Det er her din tandlæge, kan hjælpe dig!

Nedenfor kan du læse meget mere om flækket tand, hvad du bør gøre, hvordan behandligen foregår samt hvorfor tænder kan flække. Vi håber, at vi i dette blogindlæg kan gøre dig meget klogere samt besvare dine eventuelle spørgsmål om det pågældende emne.

HVORFOR FLÆKKER TÆNDER?

Efter mange års hårdt arbejde bliver ens tænder svagere. Selvom tænder som udgangspunkt er stærke og kan holde til rigtig meget, så kan tænderne sagtens bryde under af et træthedsbrud. Dette kan være en bagvedliggende årsag til, at en tand går hen og flækker helt. Det kan også være, at du har caries, som ikke er blevet behandlet, og som derfor kan svække tanden i så stor forstand, at den til sidst knækker helt. Endvidere kan du være uheldig at falde eller være forårsaget af andre ting, som gør at din tand flækker. Uagtet hvilken årsag som måtte ligge bag, så er det vigtigt at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt.

Oftest opstår revner der, hvor tanden er svagest og dette er i de fleste tilfælde i kindtanden. Hvis kindtanden er svækket med et hul i den pågældende tand er der stor sandsynlighed for at tanden slutteligt vil flække. Jo større fyldningen er og jo mindre tand, der er tilbage, jo lettere vil der opstå en revne i tanden. I meget sjældne tilfælde ses revner i sunde, ubehandlede tænder, hvorfor det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne som mindsker risikoen for flækkede tænder.

ER DET VIGTIGT AT BLIVE BEHANDLET, HVIS MIN TAND ER FLÆKKET?

De fleste mennesker går rundt med små revner i tænderne helt uden selv at være klar over det og uden nogensinde at få problemer med det. Men sker det at tanden begynder at gøre ondt, så skal der såfremdeles gøres noget hurtigst muligt. Det er alt afgørende, at du bliver behandlet i tide. Bliver du ikke det, kan tandens nerve gå hen og tage skade. Hvis dette er tilfældet er det nødvendigt at rodbehandle din tand.

Det er vigtigt at kontakte din tandlæge, hvis din tand viser sig at være flækket. Jo før du bliver tilset eller behandlet, desto større er chancen for at tandlægen kan gøre noget ved problemet inden det udvikler sig til et værre stadie.

FLÆKKET TAND OG AKUT TANDLÆGE

En tandskade kan opstå på alle tider af døgnet, hvorfor vi som akut tandlæge ønsker at være dig behjælpelig, hvis din tand går hen og flækker. Skulle din tand pludselig flække lørdag formiddag kan vi være din redning. Dette er helt uagtet af om du er patient hos os i forvejen. Vores udvidede åbningstider sikrer dig akut tandlægehjælp, når du har aller mest brug for det.

Skal vi være din foretrukne akut tandlæge?

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Det er meget individuelt alt efter din specifikke tandsituation, hvordan tandlægen vurderer at behandlingen af den flækkede tand skal foregå. Når først din tandlæge har lokaliseret revnen i tanden, så handler det om at stabilisere den pågældende tand, så revnen ikke giver sig ydermere, når du f.eks. tygger.

Hvis du eksempelvis har haft en lille fyldning i tanden, kan tandlægen forsøge at lime denne sammen med en plastfyldning. Derudover kan tyggefladen på tanden beslibes, så tandens svage del ikke belastes. Har der modsat været en stor fyldning i tanden eller viser tanden sig at være kraftigt beskadiget, så er det i de fleste tilfælde nødvendigt for tandlægen at sætte noget rundt om tanden, for at holde sammen på den. I dette tilfælde vil din tandlæge vurdere, at dette gøres bedst med en kronebehandling, hvorved tandens styrke reetableres.

Hvilken løsning som passer bedst til dig og dine tænder vurderer tandlægen i samråd med dig som patient. Det er vigtigt, at du selv er en del af den behandling, som tandlægen skal foretage således at det foregår efter dine individuelle ønsker og behov.

TANDFORSIKRING

Din ulykkesforsikring dækker tandskader, der er sket ved et ulykkestilfælde. Dette kan eksempelvis være ved knækkede eller flækkede tænder. Din ulykkesforsikring dækker dog ikke tyggeskader, hvis du for eksempel flækker en tand, mens du tygger på noget hårdt. Er det tilfældet at din tandskade er sket ved et uheld, så hjælper vi dig gerne med en forsikringserklæring i forbindelse med dit besøg hos os. Med et besøg hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi gennem et prisoverslag samt røntgenbilleder sende oplysningerne direkte til din forsikring. Det eneste det kræver er oplysning af dit policenummer. På den måde skal du altså ikke gøre noget selv. De typiske forsikringsselskaber inden for tandskader er henholdsvis Tryg og Dansk Tandforsikring.

FLÆKKET TAND PRIS – KNÆKKET TAND PRIS?

Prisen på en flækket eller knækket tand kan variere meget. Prisen er afhængig af, hvilken tand det drejer sig om samt hvor stor en fyldning der er tale om. En stor fyldning i en kindtand koster mellem 1.400 kr. – 2.600 kr. Heraf kan du få dækket mellem 138-300 kroner af beløbet, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark. Således kan prisen variere en hel del alt efter hvilken tand det drejer sig om, tandens størrelse og antal flader, som skal behandles. En lille fyldning i en fortand uden bedøvelse koster mindre end 500 kr.

FLÆKKET TAND I WEEKENDEN

Du kan være uheldig at opleve at din tand flækker fredag aften eller i weekenden. Sker dette vil de fleste tandlægeklinikker højst sandsynligt være lukket. Dette er dog ikke tilfældet hos VORES TÆNDER Tandklinik. Hos os kan du blive afhjulpet dine smerter. Det kan føles som meget lang tid, hvis du skal gå rundt med tandsmerter fra fredag aften og helt frem til mandag morgen. Af denne grund har vi udvidede åbningstider samt åbent i weekenden, hvorfor vi kan hjælpe dig! Vi har åbent fra 07:30 og helt frem til 17:30 i hverdagene samt lørdagsåbent fra 08:00 til 15:00.

Du er desuden altid velkommen til at kontakte os, blot for råd og vejledning. Vi sidder klar til at dele ud af vores lange erfaring og viden inden for området.

FOREBYGGELSE AF REVNER I TÆNDERNE

Du kan gøre nogle få ting for at forebygge eventuelle revner i tænderne. Først og fremmest er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår at få huller i tænderne. Derudover vil en god mundhygiejne hjælpe dig til at undgå caries, men også hjælpe med at de gamle fyldninger holder længst muligt, hvorfor revner i tænderne derfor vil undgås. Udskiftning af fyldninger bør ske så sjældent som muligt, da der i takt med en udskiftning forsvinder lidt af tandens oprindelige substans hver gang en fyldning udskiftes. Oplever du allerede at have en tand med en revne, er du ofte disponeret for at få revner i andre tænder.

Det er vigtigt at du husker på, at en flækket tand er meget skrøbelig og det er derfor afgørende at du bliver tilset og eventuelt behandlet hurtigst muligt. Tilstanden forværres altid af at vente, så tøv ikke med at kontakte din tandlæge.

Har du knækket eller flækket en tand, der gør ondt, anbefaler vi at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid