Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvordan foregår tandimplantatbehandlingen?

Hvordan foregår tandimplantatbehandlingen?

En implantat tandoperation foregår i lokalbedøvelse, og er således normalt ikke ubehageligt. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet, hvor implantatet forsigtigt skrues ned i. Nogle implantat-typer dækkes til med slimhinden henover i helingsperioden, mens andre stikker igennem slimhinden ud i mundhulen. Alt efter din specifikke tandsituation vil tandlægen vurdere, hvilken behandling, som vil være den bedste for dig. Hos VORES TÆNDER Tandklinik sker dette altid i samråd med dig som patient. Hvis tandlægen vurderer, at en implantat tandoperation vil være den bedste løsning, kan du læse nedenfor hvordan denne type behandling foregår trin for trin. Du bør desuden vide, at hver enkel behandling hos os tager afsæt i den enkelte patient, hvorfor vi som erfaren tandlægeklinik altid tager højde for dine specifikke ønsker og behov.

Sådan foregår en implantat behandling

En tandimplantatbehandling indledes med en røntgenundersøgelse af munden. Røntgenundersøgelsen diagnosticerer tænder og knogle og giver et indblik i, om der er tilstrækkeligt med knogle, som tandimplantatet kan sidde fast i. Hvis vi vurderer, at en tandimplantatbehandling kan udføres med succes, går vi i gang med første fase af behandlingen. Den består i, at vi borer et hul i kæbebenet, som vi skruer tandimplantatet fast i. Herefter venter en helingsperiode på 1-6 måneder afhængig af tandimplantatets placering. Når helingsperioden er overstået, sætter vi det mellemstykke, som skal holde på kronen eller broen, fast. Efterfølgende tager vi et aftryk til den synlige del af tandimplantatet. Når vi har fået fremstillet den sidste del af konstruktionen, skruer vi den fast på forbindelsesledet, og behandlingen er slut.

I hvert enkelt patienttilfælde vurderer tandlægen derfor de faktorer, som kan påvirke behandlingen. Ofte vælger tandlægen at bruge den beskrevne behandlingsmetode, med mindre det er meget vigtigt, at tanden bliver hurtigt erstattet. Du vil som regel kun opleve få og små gener efter operationen, som foregår i lokalbedøvelse. Du kan læse meget mere om vores lokalbedøvelse længere nedenfor i dette blogindlæg.

Er der smerter forbundet med tandimplantat behandlingen?

Indgrebet foregår naturligvis under lokalbedøvelse, og derfor vil du som regel ikke opleve smerter eller fysisk ubehag foruden de almindelige gener, som lokalbedøvelse kan medføre. Selvom det kan lyde voldsomt, at vi skruer et stykke metal fast i din mund, udfører vi indgrebet med den største forsigtighed og omhu. Når indgrebet er overstået, og lokalbedøvelsen holder op med at virke, vil du dog godt kunne opleve lidt ubehag og lette smerter. Derfor anbefaler vi, at du tager smertestillende tabletter i tiden efter indgrebet. Nogle patienter vil også opleve, at kind og tandkød hæver en smule, og at kinden bliver blågul i op til 5 dage efter indgrebet. Dette er helt normalt.

Hvor lang tid tager en implantat tandoperation?

Selve indgrebene tager ikke lang tid. Dog er der meget ventetid forbundet med en tandimplantatbehandling, fordi knoglevævet, der skal bære tandimplantatet, skal hele og modnes. Efter det første indgreb, hvor vi skruer selve tandimplantatskruen fast, venter der en længere helingsperiode. Tandimplantater i underkæben kræver typisk en helingsperiode på 1-3 måneder, mens tandimplantater i overkæben som regel vil være 2-5 måneder om at hele. Efter helingsperioden er overstået, og vi kan sætte mellemstykket på, venter der igen 2-4 ugers yderligere heling samt ventetid på at få fremstillet den sidste del af konstruktionen. Hvor lang tid hele processen varer, varierer fra patient til patient. Nogle kan regne med en behandlingstid på 8 måneder, mens andre kan nøjes med mindre.

Efter behandlingen

Efter behandlingen får du grundig instruktion i, hvordan implantatet holdes rent. God mundhygiejne er en forudsætning for et holdbart resultat. Når implantatbehandlingen er færdigafsluttet bør du fremover komme regelmæssigt til tandlægekontrol. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere og eventuelt justere og tilpasse din mundhygiejne, således at du har den bedste forudsætning for at holde dine tænder sunde resten af livet.

100% smertefri lokalbedøvelse på din implantat tandoperation

Hos VORES TÆNDER Tandklinik håndterer vi bedøvelsesproceduren på en 100% smertefri måde. Vores team af tandlæger er eksperter i at levere veludførte bedøvelser, som tager udgangspunkt i den enkelte patient. Vi kan således tilbyde fuldkommen smertefrie tandbehandlinger.

Tandimplantat problemer – Hvad kan gå galt?

Der kan opstå flere problemer i forbindelse med en tandimplantat behandling. Tobaksrygning øger risikoen for, at implantatet ikke vokser fast, og at det senere falder ud. Af denne grund anbefales det at undgå rygning. Hvis du har spørgsmål til dette anbefaler vi altid at snakke med tandlægen, således at du kan blive vejledt korrekt i forhold til din specifikke tandsituation.

I sjældne tilfælde vokser implantater ikke fast, eller kroppen afstøder det. Sker dette, fjerner tandlægen implantatet. Hullet i kæben vil igen vokse sammen i løbet af nogle måneder, hvorefter tandlægen kan indsætte et nyt implantat det samme sted.

Du kan få betændelse omkring implantater, som gør, at implantatet kan mistes. Det er derfor meget vigtigt, at implantatet børstes og holdes rent. Som skrevet ovenfor er en sund mundhygiejne afgørende for implantatets levetid.

Kronen på implantatet kan blive slidt, eller noget af kronen kan brække af. Derfor er det også vigtigt, at både dine implantater og kronen, broen eller protesen kontrolleres minimum hvert halve år. Tandlægen kan dermed ofte forebygge, at der sker skader. På den måde har du den bedste forudsætning for at din tandbehandling holder bedst og længst muligt.

God mundhygiejne har betydning for din behandlings levetid

De seneste års undersøgelser viser, at ca. 95 procent af alle implantatbehandlinger stadig fungerer efter ti år. En implantat tandoperation er således en behandling, som holder i mange år, hvis du vel og mærke passer på dine tænder. At passe på sine tænder gøres ved at børste tænder 2-3 gange dagligt, samt supplere med tandtråd eller anden form for supplement, herunder mellemrumsbørster eller interdentalbørster. Desuden er det vigtigt at du opretholder dine regelmæssige undersøgelser hos din tandlæge eller tandplejer, således forebygger du eventuelle tandproblemer, som tandbørsten og den resterende mundhygiejne ikke kan stå alene med.

Implantat tandoperation pris

Som det gør sig gældende med alle andre tandbehandlinger, afhænger prisen af din individuelle tandsituation. Hos VORES TÆNDER Tandklinik vil prisen vurderes og efterfølgende blive præsenteret for patienten ved et prisoverslag. På den måde kender du altid til prisen forinden en behandling. Med kendskab til den specifikke pris er det således helt op til dig som patient, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen.

Prisen på et tandimplantat med en tandkrone er omkring 18.500 kr. Vær opmærksom på at prisen kan variere. Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark kan du få mellem 3.000 kr. – 5.430 i tilskud alt efter hvilken gruppe du er medlem af.

Vi er godt klar over at en implantat tandoperation er en dyr tandbehandling. Når det er sagt, så er det en behandling som holder i mere end 10 år. Desuden indebærer behandlingen: almindelige røntgenbilleder, en tandkrone, evt. indfarvning samt plastfyldning. Hos VORES TÆNDER Tandklinik ønsker vi at levere en behandling af højeste kvalitet med de nyeste og bedste materialer på markedet til en fair pris. Vi imødekommer din økonomiske situation ved at tilbyde tilskud, studierabat samt finansiering af din tandbehandling gennem vores samarbejdspartner Sundhed+.

Har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid