Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandprotese – Vejledning i renhold og korrekt brug

Tandprotese – Vejledning i renhold og korrekt brug

Hos VORES TÆNDER Tandklinik fremstiller vi forskellige former for permanente løsninger inden for tandproteser. Nedenfor kan du læse meget mere om tandproteser, hvordan man passer bedst på sin tandprotese, samt gode råd til dig med tandprotese.

Hvad er en protese?

En tandprotese er en erstatning for en eller flere manglende naturlige tænder. Det er meget normalt at anvende tandproteser, da kun meget få mennesker er i stand til at bevare alle deres naturlige tænder gennem hele deres liv. Som udgangspunkt skal du kun bruge din tandprotese i løbet af dagen, og herefter tage den ud om natten grundet risiko for dannelse af svamp i mundhulen. Når man taler om tandproteser, tænker man altid på en aftagelig erstatning for en eller flere tænder. Det vil sige, at man selv kan selv tage protesen ud, når man ønsker det. I modsætning til en ikke aftagelig protetisk erstatning, som for eksempel en tandkrone eller en bro, der sidder fast på tænderne, kan man tage en protese ud og rengøre den. Hvordan du rengør din protese kan du læse mere om nedenfor.

God mundhygiejne er vigtig når man anvender tandproteser

Sørg for at holde hygiejnen i top i mundhulen. Dette gør du ved at skylle din mund med rent vand om morgenen uden tandprotesen. Skyl også efter hvert måltid og om aftenen for at sikre, at der ikke sidder madrester og andet der kan skabe irritation og gener. Har man stadig egne tænder skal disse naturligvis børstes med tandpasta med flour uden tandprotesen i munden. Udfør tandpleje som man normalt ville gøre, husk derfor også brugen tandtråd og eventuelt andre hjælpemidler.

Som protesebærer er det meget vigtigt at overholde visse regler, for at få det optimale ud af protesen. Såvel mundhule som protese skal holdes rene. Hvis de ikke holdes rene, kommer der meget hurtigt svampeinfektion, som giver en sviende og brændende fornemmelse. Det er desuden vigtigt at gå til regelmæssige undersøgelser hos tandlægen for at få din tandprotese kontrolleret. Din mund ændrer sig hele tiden, hvorfor protesen derfor af og til skal underfores eller beslibes således at den igen passer optimalt på slimhinden og til resten af munden. På den måde undgår du også skader.

Tandproteser – Sådan renholder du din protese

Det er yderst vigtigt at tandprotesen holdes ren. Til dels er det nødvendigt for at passe på tandprotesens æstetik og holdbarhed generelt. Tandprotesen rengøres altid før og efter brug. Skyld grundigt med koldt vand. Vask med en mild sæbe og børst med en tandbørste uden tandpasta. Skyld igen efter med koldt vand.

Man kunne tro at tandprotesen også skulle børstes med tandpasta, men det kan ikke anbefales, da tandpasta ofte indeholder et slibemiddel. Hvis det er vanskeligt at komme til med tandbørsten kan man anvende er særlig protesebørste. Brug ikke kogende vand da protesen kan slå sig og komme ud af sin pasform.

Når man tager den ud om aftenen lægger man den blot i koldt vand eller tørt i en beskyttende æske. Lægger man den i koldt vand kan man eventuelt supplere med en rensetablet. Hør nærmere hos din tandlæge om hvordan du i dit tilfælde kan opbevare din tandprotese, når den ikke sidder i mundhulen. Hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte din tandlæge såfremt tandprotesen trykker på dine gummer eller tandkød, hvis den sidder løs eller på anden vis giver gener. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at svare på spørgsmål om tandproteser og herunder korrekt brug og renholdning. Vores team af tandlæger har stor erfaring inden for området, hvorfor du med sikkerhed kan få den hjælp du ønsker.

Proteser fremstillet efter dit individuelle tandsæt

Uanset hvilken form for tandprotese du skal have, er fælles for alle typer tandproteser, at de altid fremstilles individuelt efter et aftryk af din mund. På den måde sikres det, at tandprotesen passer nøjagtigt til gummen og suger sig godt fast. Du vil således ikke opleve, at tandprotesen sidder løst eller føles ubehagelig, hvilket er det vigtigste, når en tandprotese fremstilles.

En protese kan også sættes fast med en bøjle, som klikkes fast på en eller flere af dine naturlige tænder. Ved denne løsning er det vigtigt at sikre, at de naturlige tænder som anvendes, er godt forankret i knoglen. En protese med en bøjle kaldes for en delprotese. I nogle tilfælde kan man også vælge at montere tandprotesen på tryklåse. Disse tryklåse kan enten være monteret på dine naturlige tænder eller på implantater. Fordelen ved denne løsning er, at tandprotesen er mere fastsiddende, end det ellers er tilfældet. Uagtet hvilken type tandprotese som passer bedst til din mund og tandsæt kan din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik være dig behjælpelig.

Få den rigtige protese løsning hos VORES TÆNDER Tandklinik

Hvilken type fæstning man anvender, kommer an på, hvad din tandlæge vurderer, og hvad der er den bedste løsning i netop dit tilfælde. Det kan dog altid anbefales, at man beholder så mange af sine naturlige tænder som overhovedet muligt. De naturlige tænder gør det mere behageligt at anvende tandprotesen, da denne hæftes til de eksisterende tænder, og en del af trykket ved for eksempel tygning bliver overført til disse tænder, og således bidrager til, at tandprotesen holdes på plads. Hos VORES TÆNDER Tandklinik lytter vi til vores patienters ønsker og behov, hvorved vi i fællesskab finder frem til de bedste løsninger. Skal vi hjælpe dig?

Gode råd til din protese

  • Holde tandprotesen ren med en god og forebyggende mundhygiejne
  • Overhold dine regelmæssige eftersyn hos tandlægen
  • Protesen skal tilpasses løbende således at dine gummer ikke svinder

Ødelagt tandprotese? Få akut tandlægehjælp

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi akut tandlægehjælp. Et akut tandproblem kan opstå på alle tider af døgnet, også når din egen tandlæge holder lukket. Af denne grund bør du vide, at vi som akut tandlæge står klar til at hjælpe dig, hvis noget akut måtte opstå. Du kan have problemer med at din protese generer i munden eller er på magisk vis er knækket. Uagtet årsag kan vi med sikkerhed hjælpe dig med dine problemer. Vi har udvidede åbningstider i hverdagene samt lørdagsåbent, hvorfor vi kan hjælpe dig, hvis uheldet måtte være ude.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid