Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Tandprotese – Vejledning i renhold og korrekt brug

Tandprotese – Vejledning i renhold og korrekt brug

Hvordan passer man bedst på sin tandprotese? Som udgangspunkt skal du kun bruge din tandprotese i løbet af dagen, og herefter tage den ud om natten grundet risiko for dannelse af svamp i mundhulen.

God mundhygiejne er vigtig når man anvender tandproteser

Sørg for at holde hygiejnen i top i mundhulen. Det gør du ved at skylle din mund med rent vand om morgenen uden tandprotese. Skyl også efter hvert måltid og om aftenen for at sikre at der ikke sidder madrester og andet der kan skabe irritation og gener. Har man stadig egne tænder skal disse naturligvis børstes med tandpasta med flour uden tandprotese i munden. Udfør tandpleje som man normalt ville gøre, husk derfor også brugen tandtråd og eventuelt andre hjælpemidler.

Tandproteser – Sådan renholder du din protese

Det er yderst vigtigt at tandprotesen holdes ren. Til dels er det nødvendigt i forhold til at undgå svamp eller sår i mundhulen eller på slimhinder. Til dels også for at passe på tandprotesens æstetik og holdbarhed generelt. Tandprotesen rengøres altid før og efter brug. Skyld grundigt med koldt vand. Vask med en mild sæbe og børst med en tandbørste uden tandpasta. Skyld igen efter med koldt vand.

Man kunne tro at tandprotesen også skulle børstes med tandpasta, men det kan ikke anbefales, da tandpasta ofte indeholder et slibemiddel. Hvis det er vanskeligt at komme til med tandbørsten kan man anvende er særlig protesebørste. Brug ikke kogende vand da protesen kan slå sig og komme ud af sin pasform.

Når man tager den ud om aftenen lægger man den blot i koldt vand eller tørt i en beskyttende æske. Lægger man den i koldt vand kan man eventuelt supplere med en rensetablet. Hør nærmere hos din tandlæge om hvordan du i dit tilfælde kan opbevare din tandprotese når den ikke sidder i mundhulen. Hold endelig ikke tilbage med at kontakte din tandlæge såfremt tandprotesen trykker på dine gummer eller tandkød, hvis den sidder løs eller på anden vis giver gener. Hos VORES TÆNDER Tandklinik er vi altid klar til at svare på spørgsmål om tandproteser og herunder korrekt brug og renholdning.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal medVi samarbejder med

×

Menu

Skriv til os

Book tid