Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvad koster det at få lavet et hul i tanden?

Hvad koster det at få lavet et hul i tanden?

Hul i tanden? Caries eller huller i tænderne, som det kaldes i dagligdags tale, er en af de mest gængse tandsygdomme. Caries opstår, når bakterier sætter sig fast på tændernes overflade, hvor de omdanner sukker til syre, som derefter ødelægger tænderne. Caries kan standses med god mundhygiejne og fluor, hvis det opdages i tide. Men hvis hullet får lov at trænge ind i tandbenet, bliver det nødvendigt for tandlægen at bore i tanden og erstatte det syge tandvæv med en tandfyldning.

De fleste mennesker har prøvet at få et hul i tanden, men hvordan opstår huller i tænderne egentlig, hvad koster det at få lavet et hul i tanden og er der overhovedet noget, du selv kan gøre for at undgå det? Læs med her og få svaret.

Hvordan opstår huller i tænderne?

I løbet af dagen opstår der helt naturligt bakteriebelægninger på tænderne. Disse belægninger kaldes plak. Får plakbelægningerne lov til at sidde for lang tid på tænderne, er der risiko for at de bryder igennem tandemaljen. Sker dette kan belægningerne ætse sig igennem tandens forsvar og forårsage et hul i den pågældende tand. Når et hul lige er opstået, er det ikke til at se med det blotte øje, men hvis det får lov til at udvikle sig kan hullet ses og mærkes. Hullet vil i langt de fleste tilfælde optræde som en sort prik nede i tanden.

Det kan som sagt være svært selv at opdage et hul før det har vokset sig meget stort. Sommetider kan et stort hul heller ikke mærkes. Du kan således i nogle tilfælde mærke hullet, hvor du i andre tilfælde slet ikke kan mærke det. Af denne grund er det vigtigt at opretholde sine årlige undersøgelser og eftersyn hos sin tandlæge eller tandplejer. Ved disse regelmæssige undersøgelser har behandleren mulighed for at opdage et eventuelt hul og derved komme udviklingen af caries i forkøbet. Desuden er det vigtigt, at din egen forebyggende tandpleje er god.

Hul i tanden? Hvilke symptomer kan jeg have?

Man kunne fristes til at tro, at et stort hul i tanden med garanti kan mærkes. Sådan hænger det dog ikke altid sammen. I nogle tilfælde kan et stort hul i tanden slet ikke mærkes, mens et lille hul andre gange giver anledning til tandsmerter. Grundet de ofte manglende smerter opdager de fleste slet ikke, at de har et hul før det er for sent. Et af de få symptomer de fleste dog vil lægge mærke til er smerte fra den pågældende tand, hvis du drikker noget koldt, varmt eller spiser fødevarer med meget sukker eller syre. Da det kan være svært selv at diagnosticere et hul i tanden, anbefaler vi dig at gå regelmæssigt til tandlægen, således at tandlægen kan opdage cariesangrebet inden det bliver stort og dermed skal bores væk.

Hvordan behandles et hul i tanden?

Begyndende huller i tænderne og inaktiv caries behandles som regel ikke, da mundens eget spyt vil forsøge at reparere caries angrebet. Her er det dog meget vigtigt, at du i forvejen har en god mundhygiejne. Er dette ikke tilfældet vil hullet med stor sandsynlighed udvikle sig til et større hul, som tandlægen skal bore væk. Hvis caries angrebet har udviklet sig til et hul i tanden, skal det behandles af tandlægen. Tandlægen vil bore det syge tandvæv væk og derefter lave en plastfyldning.

Hvad kan du gøre for at undgå caries?

Du kan selv forsøge at forhindre at bakterierne udvikler sig til et hul eller flere ved at følge disse råd:

  • Børst dine tænder med tandpasta indeholdende fluor to gange om dagen i to minutter.
  • Suppler tandbørstningen med tandtråd eller interdentalbørster.
  • Gå regelmæssigt til tandlægen.

Har du problemer med at finde den rette tandtråd, så spørg din tandplejer til råds ved næste eftersyn.

Hvad koster det at få lavet et hul? Prisen på en plastfyldning

Prisen på at få lavet et hul i tanden varierer, alt efter hvor lille eller stort det er og afhængigt af hvilken tand der er caries angrebet. Hvor meget en fyldning koster afhænger af flere ting, herunder omfanget af cariesangrebet, hvilke tænder, der er angrebet, samt hvor på tanden hullet sidder. Således kan prisen på en tandfyldning variere en del.

Hvis hullet sidder på en fortand, og det kun er én flade, der skal behandles, vil prisen ligge på omkring 460 kroner. Heraf kan du få dækket cirka 140 kroner af beløbet, hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”. Hvis der er to flader, der skal behandles, vil prisen ligge på cirka 1.600. Heraf dækker ”danmark” 320 kroner.

Fyldninger i kindtænderne varierer en del afhængig af tandens størrelse og antal flader, der skal behandles. Men ofte ligger prisen cirka mellem 1.400 og 2.700 kroner. ”Danmark” dækker også her 320 kroner af behandlingens pris.

Tilbud, tilskud og finansiering af din tandbehandling

Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi en række tilskudsmuligheder. Dette gør vi fordi vi mener ikke, at økonomien skal sætte en stopper for din fremtidige tandsundhed. Det synes vi kun er fair. Som erfaren tandlægeklinik ved vi, hvor vigtigt det er at prisen ikke er sat så du i gennemsnit betaler mere hos os end hos andre tandlægeklinikker. Faktisk vil vi gerne være en lille smule billigere, hvilket lykkes os. Faktisk er vi blandt de billigste tandlæger i Storkøbenhavn. Trods de patientvenlige priser går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores tandbehandlinger. Vi leverer således behandlinger af højeste kvalitet.

Udover at levere en kvalitetsrig behandling til en skarp pris tilbyder vi også tilbud i form af 20% i studierabat, tilskud samt finansiering af din tandbehandling. Dette gør vi på baggrund af, at vi ønsker at levere de bedste behandlinger med de bedste økonomiske forudsætninger og løsninger. Ønsker du at høre mere er du altid meget velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Det betaler sig at holde tænderne rene

Det er altid kedeligt at bruge penge på tandbehandlinger, som kunne være undgået. Heldigvis kan caries nemt undgås med god mundhygiejne og regelmæssige undersøgelser.

Forebyggelse er en stor del af vores behandling, og i forbindelse med et besøg hos os, vil vi give dig et grundigt tandeftersyn, så du undgår cariesangreb. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, udfører vi naturligvis også skånsom caries-behandling. Vi benytter altid fyldninger af plast, og vi tilstræber altid en smertefri behandling. Går du rundt med et hul i tanden er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig, uanset hvad det drejer sig om!

Du er altid velkommen på vores klinik i hjertet af Kongens Lyngby.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid