Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvordan foregår en kronebehandling?

Hvordan foregår en kronebehandling?

En kronebehandling er en hel eller delvis erstatning for en naturlig tands krone. De fleste kroner er udformet som en” hætte”, der omslutter den bevarede del af tanden. En kronebehandling er indiceret, når der er for lidt tandsubstans tilbage til, at der kan fremstilles en holdbar fyldning, eller når en tand er for svækket til at modstå tyggetrykket uden risiko for at knække. Det er en behandling med god prognose og stor patienttilfredshed. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi det nyeste udstyr, hvorfor vi udfører kronebehandlinger af højeste kvalitet. Nedenfor kan du blive meget klogere på hvordan en kronebehandling foregår trin for trin, holdbarheden på behandlingen samt prisen. Hvis du har yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os for mere viden eller råd og vejledning. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Hvordan foregår en kronebehandling?

En tandkrone kan laves i forskellige materialer. Hos VORES TÆNDER Tandklinik fremstiller vi porcelænskroner. Porcelænskronen har en god holdbarhed og i modsætning til de to andre typer tandkroner et flot og meget naturligt udseende. En fordel ved porcelænskronen er, at den kan laves, så den nøjagtigt ligner en tand, og den kan laves i en farve, som passer præcis til farven på dit resterende tandsæt. På den måde skiller den sig ikke ud fra de andre tænder, og du vil som regel slet ikke kunne se forskel på tandkronen og dine almindelige tænder.

Tandkronen bliver fremstillet, så den passer nøjagtigt til din tand, og så den føles behagelig i dit tandsæt. Alt dette er muligt at lave på få timer, da vi på vores tandlægeklinik har den nyeste teknologi i fremstilling af kroner. Vi har mulighed for at scanne området, hvor kronen skal laves, uden brug af ubehagelige aftryksmaterialer. Herefter designer vi kronen, så denne får optimal form og farve, hvorefter denne bliver fremstillet i vores 3D fræser på under 3 timer.

Du kan således få lavet din tandkrone på under 3 timer hos VORES TÆNDER Tandklinik.

Hvad skal jeg gøre efter behandlingen?

Efter en kronebehandling er det vigtigt at holde de nye tænder rene. Tænder med tandkroner og broer skal derfor passes som naturlige tænder. Det betyder, at du skal børste dem omhyggeligt med tandbørste og tandpasta med fluorid og supplere med fx tandstikker eller tandtråd. Det er vigtigt at du benytter den korrekte børsteteknik for at holde tænderne rene og dermed opretholde en god mundpleje. Du er altid meget velkommen til at spørge din tandlæge til råds, hvis du har spørgsmål eller brug for specifik vejledning til din børsteteknik.

Hvornår er kronebehandling nødvendigt?

Der kan være forskellige årsager til, at det er nødvendigt at få en kronebehandling.

De mest typiske årsager er:

  • At tanden knækker eller revner, når man tygger i noget hårdt, at man falder i forbindelse med sport eller hvis det ikke er muligt at bygge op med plast.
  • At tanden er rodbehandlet, og derfor svagere, fordi tandens nerve er fjernet. Efter en rodbehandling bliver den udtørret og har derfor større risiko for at knække. Kronen er med til at styrke tanden, så den holder i mange år.
  • At tanden trænger til en kosmetisk opgradering på grund af misfarvninger. Det er muligt at få foretaget en farveprøve, så krones farve bliver helt perfekt og passer til resten af tandsættet.

HVOR LANG TID TAGER BEHANDLINGEN?

Hos de fleste tandlægeklinikker vil behandlingen strække sig over to besøg hos tandlægen. Men hos VORES TÆNDER Tandklinik er et enkelt besøg nok. Vi kan nemlig med det nyeste og professionelle udstyr fremstille en individuel tandkrone på under 3 timer. På den måde skal du ikke have en midlertidig tandkrone og vente 2-3 uger på den endelige behandling. Vi kan klare det hele på under tre timer.

BIVIRKNINGER VED BEHANDLING MED EN TANDKRONE

Behandling af tænder er altid individuel, og derfor varierer det også i høj grad fra person til person, hvorvidt folk oplever bivirkninger ved behandling.
Generelt er der ingen bivirkninger forbundet med denne form for behandling. Dog kan behandlingen medføre, at den pågældende tand udviser ekstra følsomhed over for varme og kulde de første dage efter endt behandling. Derfor anbefaler vi ligeledes at du tager det stille og roligt de første dage og holder dig til din tandlæges anbefalinger.

PRISER PÅ TANDKRONER

Priserne på tandkroner varierer alt efter, hvilken tand der har behov for behandling samt hvilket materiale, tandkronen skal produceres i. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker et prisoverslag på din behandling.

Det er meget forskelligt, hvad en tandkronebehandling koster. Dette skyldes at prisen udregnes efter din konkrete tandsituation. Prisen på en tandkrone hos VORES TÆNDER Tandklinik er 7.398 kr. Dette er eksklusiv røntgenbilleder samt bedøvelse. Dertil kan det ydermere være nødvendigt med en plastisk opbygning, hvis den pågældende tand er voldsomt nedcarieret. Dette vil koste dig omkring 1.000 kr. yderligere. Alt efter din situation varierer prisen således. Du kender altid til din individuelle pris forinden en behandling påbegyndes. Det er således på et oplyst grundlag, at du som patient kan takke ja til en behandling.

Kronebehandling – Pris og kvalitet hænger sammen!

En tandkrone er ikke bare en tandkrone. Der er meget stor forskel på kvaliteten af de materialer, der rundt omkring bruges ved fremstillingen af kroner, og den præcision, hvormed de laves. Disse forskelle har betydning for, hvordan kronen føles i munden, og hvordan den ser ud. Men først og fremmest er der en nøje sammenhæng mellem kronens kvalitet, og hvor længe den holder. Vi ønsker ikke at opnå en større fortjeneste på kroner end på de øvrige behandlinger, vi udfører. Prisen på en krone afspejler de udgifter, klinikken afholder til materialer og den tid, der anvendes til at udføre behandlingen. En lavere pris på en anden klinik vil som regel kunne forklares ved, at man på et eller andet punkt er gået på kompromis med kvaliteten. Der kan være tale om billigere og dårligere materialer, udenlandske og dårligere kontrollerbare dentallaboratorier, eller at der anvendes mindre tid og dermed mindre omhu på behandlingen.

Tandkronens holdbarhed

Prisen på en tandbehandling skal ses som andet end en engangsydelse; og når man skal tage stilling til, om behandlingen er prisen værd, er holdbarheden det centrale omdrejningspunkt. Ved en kvalitetskrone fremstillet af en dygtig dansk tandtekniker føler vi os mest sikre på, at materialer og præcision er i top. En sådan krone har en god prognose, ca. 95% overlevelsesrate efter 5 år. Sparer man på kvaliteten og vælger en krone fra et billigere dentallaboratorium i udlandet eller en krone, der er fremstillet af billigere materialer, vil holdbarheden forringes. På den måde kan en behandling, der her og nu synes billig, i det lange løb vise sig at blive væsentlig dyrere. Er holdbarheden ikke i orden, følger ulemper og risici. Det skal man også have med i sine overvejelser. Vil du bevare dine tænder, betaler det sig at vælge behandlinger og materialer af den bedste kvalitet.

Lyder en tandkronebehandling, som den rette behandling for dig er du altid meget velkommen til at tage kontakt til os.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid